![]() |
|
Gospodarka - zbiorczo - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Instytut Nowej Ekonomii Mikronacyjnej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-23.html) +--- Wątek: Gospodarka - zbiorczo (/thread-8693.html) |
RE: Gospodarka - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 01.01.2018 Tak, owner id > oid to osoba do której będę szły hajsy. Na razie proszę o pozostawienie ich. RE: Gospodarka - zbiorczo - Hewret von Thorn - 01.01.2018 Okej, nic nie będę ruszać.
RE: Gospodarka - zbiorczo - Antoni Kacper Burbon-Conti - 01.01.2018 @"Hewret von Thorn" Wydaje mi się, że wstępnie takie, jakie są branże w dziale przedsiębiorstw. RE: Gospodarka - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 07.01.2018
** Należy złożyć wniosek do WKNF o rozprowadzanie produktu, a komisja dodaje takowy po wydaniu pozytywnej opinii (w przyszłości) RE: Gospodarka - zbiorczo - Hewret von Thorn - 07.01.2018 (07.01.2018, 23:26:56)Sheldon Anszlus Lovelace napisał(a): * Sprzedaż produktu == zwrot za 80% ceny, pytanie czy ta kasa ma być brana od dystrybutora? Nope. Ewentualnie można zostawić funkcję "Zniszcz" (po wpisaniu długiego PINu) oraz "Sprzedaj" w sensie wskazanej osobie wraz z propozycją ceny.
RE: Gospodarka - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 07.01.2018 Z tą propozycją ceny to za dużo zabawy by było, opcję sprzedaj przerobię na oddaj. Nie będzie ona zwracała BLN, jednak będzie wracała jeden produkt do sklepu, tak jak to się dzieje przy aktualnej sprzedaży. Co do tego proponowania ceny to można to robić poprzez pm i przelew, a produkt przekazać jeśli taka opcja na produkcie włączona RE: Gospodarka - zbiorczo - Hewret von Thorn - 07.01.2018 Ok, spoko. ![]() A sklep miałby możliwość odmowy? RE: Gospodarka - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 07.01.2018 Nie miałby, do tego bym musiał przerabiać skrypt. Ale pomyśl tak, jak ktoś sprzedaje np. 3 samochody i sprzedał wszystkie po 1000BLN, a ktoś odda jeden to następna ten jeden może kupić za 1000BLN, więc dystrybutor nic nie traci. Ale zawsze Dystrybutor złożyć wniosek o wycofanie z giełdy jakiegoś produktu. RE: Gospodarka - zbiorczo - Hewret von Thorn - 07.01.2018 (07.01.2018, 23:51:08)Sheldon Anszlus Lovelace napisał(a): dystrybutor nic nie traci Traci, bo wyprodukował rzecz, której nie może sprzedać. ![]() Mi się nie podoba ta opcja. Może niech inni się wypowiedzą. RE: Gospodarka - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 08.01.2018 Wyprodukował rzecz która sprzedał, a później może znów sprzedać Czyli jedna rzecz sprzedał dwa razu, czysty zysk RE: Gospodarka - zbiorczo - Hewret von Thorn - 08.01.2018 Dobra, bo słowem klucz tutaj jest "oddał".
RE: Gospodarka - zbiorczo - Hewret von Thorn - 11.01.2018 Jak patrzę na historię przelewów, to nie ma odróżnienia przypływów od odpływów. Trzeba się domyślać po tytule, co jest czym. W ogóle to przydałoby się zapisywanie stanu konta w momencie przelewu (jak to jest w realnych bankach). W przyszłości pomoże to rozwiązać pewne wątpliwości. RE: Gospodarka - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 11.01.2018 Pomyślimy nad tym, jednak aktualnie jest tworzony jeden log dla osoby wykonującej i przyjmującej przelew RE: Gospodarka - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 11.01.2018 Dodałem kolor czerwony dla wydatków oraz poprzedziłem je znakiem minusa. RE: Gospodarka - zbiorczo - Antoni Kacper Burbon-Conti - 11.01.2018 (11.01.2018, 12:03:50)Hewret von Thorn napisał(a): W ogóle to przydałoby się zapisywanie stanu konta w momencie przelewu (jak to jest w realnych bankach).Podoba mi się to. RE: Gospodarka - zbiorczo - Hewret von Thorn - 19.01.2018 Czy lista ostatnich przelewów jest ograniczona do iluś elementów? RE: Gospodarka - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 19.01.2018 (11.01.2018, 18:17:52)Antoni Kacper Burbon-Conti napisał(a):(11.01.2018, 12:03:50)Hewret von Thorn napisał(a): W ogóle to przydałoby się zapisywanie stanu konta w momencie przelewu (jak to jest w realnych bankach).Podoba mi się to. Tak więc powodzenia, ja nie zabieram się za przerabianie logów ![]() Za dużo zabawy ![]() (19.01.2018, 18:09:36)Hewret von Thorn napisał(a): Czy lista ostatnich przelewów jest ograniczona do iluś elementów?Tak jest ograniczona do 100 ostatnich, co można zmienić w ACP RE: Gospodarka - zbiorczo - Hewret von Thorn - 20.01.2018 Shit, ta lista może być długa w nieskończoność. A jak się ograniczy liczbę elementów, to nie pokazuje wszystkiego. Myślałem o czymś w rodzaju dzielenia na strony. RE: Gospodarka - zbiorczo - Antoni Kacper Burbon-Conti - 21.01.2018 (20.01.2018, 14:21:26)Hewret von Thorn napisał(a): Shit, ta lista może być długa w nieskończoność. Ale zrobicie to jakoś? Obecnie "wszystkie statystyki" ograniczają się wyłącznie do podatku, bo więcej przelewów się nie pokazuje. RE: Gospodarka - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 21.01.2018 @"Hewret von Thorn" widzę, że usunąłeś listę najbogatszych ludzi ![]() Dodałem proste listowanie na strony, myślę że będzie łatwe do ogarnięcia przez każdego
|