Forum Republiki Bialeńskiej
Aktywność - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Aktywność (/thread-96.html)

Strony: 1 2 3

Re: Aktywność - AndrzejSwarzewski - 05.03.2014

Cytat:Rekolekcje to u mnie polegają na tym, że są lekcje, Kościół i znowu lekcje, więc nie.
A me trzimome z Boga i jak są rekolekcje, to nie ma lekcji. Big Grin Big GrinBig Grin
Cytat:Wielkanoc to raczej krótki okres.
Zawsze coś. Wink
Cytat:Za to maj spędzę zapewne dość aktywnie w RB
Świetnie. Smile SmileSmile Ja kwiecień spędzę prawdopodobnie aktywnie w RB.

Re: Aktywność - Maciej Kamiński - 26.03.2014

Odkopuję ten temat. Chciałbym (ponownie) wspomnieć o lennach. Jerzy i Tomasz chcieli oddać swoje folwarki, więc ich się czepiać nie będę - ale cała reszta posiadaczy bez lenn powinna przynajmniej wystąpić o przyznanie nadania. Naprawdę, chociaż tyle można zrobić dla wybranego regionu.

Re: Aktywność - AndrzejSwarzewski - 26.03.2014

Cytat:Odkopuję ten temat. Chciałbym (ponownie) wspomnieć o lennach. Jerzy i Tomasz chcieli oddać swoje folwarki, więc ich się czepiać nie będę - ale cała reszta posiadaczy bez lenn powinna przynajmniej wystąpić o przyznanie nadania. Naprawdę, chociaż tyle można zrobić dla wybranego regionu.
No dokładnie. Tak szczerze mówiąc to Prezydent powinien być jedyną osobą, która nie angażuje się w działalność lenn.

Re: Aktywność - Maciej Kamiński - 04.05.2014

Podbijam ponownie prośbę o ubieganie się o lenna. To jest gorszy problem niż się wydaje.

Poza tym, majówka się kończy dla wszystkich, tylko nie dla mnie. Kocham maturzystów.

Re: Aktywność - AndrzejSwarzewski - 04.05.2014

Cytat:Poza tym, majówka się kończy dla wszystkich, tylko nie dla mnie. Kocham maturzystów.
No to działaj. Big Grin Big GrinBig Grin
W sumie sprzeciw, bo będzie niewyrównana kampania wyborcza. :lol: :lol::lol:

Re: Aktywność - Ronon Dex - 04.05.2014

W kwestii aktywności... to przypomnę, że potrzebujemy do prawidłowego działania systemu gospodarczego jeszcze paru przedsiębiorstw:

- Firma wydobywcza
- Firma zarządzająca drogami

Przynajmniej te dwie... bo jak wcześniej obiecałem to firmę zarządzająca porta morskimi mogę jeszcze ewentualnie założyć (mam jakieś tam możliwości zwizualizowania portów morskich), najwyżej potem odstąpię komuś chętnemu do zarządzania (to będzie przedsiębiorstwo państwowe).

W nowym systemie, akurat to będą przedsiębiorstwa dość proste do prowadzenia...

Re: Aktywność - Jan Sapieha - 04.05.2014

Skoro firma wydobywcza jest do wzięcia, ja mogę się zająć nadzorem. Prosiłbym tylko o mapę z oznaczonymi miejscami na kopalnie oraz jeżeli to możliwe stworzenia loga. Od razu zaproponuje nazwę dla niej "Firma wydobywcza J.S." .

Re: Aktywność - MvP - 04.05.2014

Ja się zajmę Agencją Dróg Państwowych i Autostrad.

Re: Aktywność - Ronon Dex - 05.05.2014

Cytat:Prosiłbym tylko o mapę z oznaczonymi miejscami na kopalnie oraz jeżeli to możliwe stworzenia loga. Od razu zaproponuje nazwę dla niej "Firma wydobywcza J.S." .

1/ Przecież kopalnie są zaznaczone na mapie RB (nowe wydanie w przygotowaniu, ale nic tam w tej materii dodane nie jest), te co są na razie starczą w zupełności.
- Kopalnie są w Karbonowie, Kopalinie i Janowiczach.
- Możesz nawet zostawić ich nazwy własne, a firmę potraktować jako nadrzędną i skupiającą te istniejące kopalnie.

2/ Logo, trochę na szybko... ale starałem się przynajmniej kolorystycznie i stylowo aby było nieco podobne do innej istniejącej już Twojej firmy. W dwóch rozmiarach - większym i o szerokości "standard" czyli 200pxs

[attachment=1:3jixu4g1]<!-- ia1 Firma Wydobywcza J.S.jpg<!-- ia1 [/attachment:3jixu4g1]

[attachment=0:3jixu4g1]<!-- ia0 Firma Wydobywcza J.S_1.jpg<!-- ia0 [/attachment:3jixu4g1]

Cytat:Ja się zajmę Agencją Dróg Państwowych i Autostrad.
To świetnie... jeżeli nikt się nie zgłosi to ten zarząd portów zrobię, abyśmy mieli komplet firm potrzebnych do działalności gospodarki i nie komplikować Prezesowi BIW życia z koniecznością tych specjalnych kont i czekaniem na otwarcie firmy.