![]() |
|
Sprawy forum - zbiorczo - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html) +--- Dział: Krajowa Rada Informatyczna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-120.html) +--- Wątek: Sprawy forum - zbiorczo (/thread-1322.html) |
RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 13.03.2018 Nie miałem okazji wczoraj zajrzeć. Może zamiast [ hide ][ /hide ] powinno wstawiać [ hide title="" cost="" ][ /hide ]? RE: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 13.03.2018 To ustaw wyrażenie w MyCode.
RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 13.03.2018 Zwolniono Ambasadorów zagranicznych (grupa o id 39) z płacenia usług pocztowych, oraz ustawiono by gdy koszt za wysłanie wiadomości będzie dodatki, to skarb państwa nie będzie go wypłacał. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 13.03.2018 Zauważyłem, że nowy edytor dodaje dodatkowe menu w panelu użytkownika z zapisanymi szkicami. A więc odnośnik do szkiców w panelu z "Profilu" jak i również w samym panelu użytkownika zamieniłem z domyślnego na ten z edytora. Troszkę się pobawiłem i osiągnąłem zamierzony efekt... W nawiasie pokazuje liczbę zapisanym szkiców (które oczywiście tworzą się automatycznie w trakcie pisania wiadomości). Skrypt (itenum1 w header_welcomeblock_member, itenum2 w usercp_nav_ye): Kod PHP: <script type="text/javascript">W menu "Profilu" Kod PHP: <div class="popup_item_container">W panelu użytkownika "Szkice" Kod PHP: <tr><td class="trow1 smalltext bdbottom"><a href="usercp.php?action=ye_autosave" class="usercp_nav_item usercp_nav_drafts" id="itenum2"></a></td></tr> RE: Sprawy forum - zbiorczo - Antoni Kacper Burbon-Conti - 14.03.2018 (13.03.2018, 20:48:00)Sheldon Anszlus Lovelace napisał(a): ustawiono by gdy koszt za wysłanie wiadomości będzie dodatki, to skarb państwa nie będzie go wypłacał. Dodatni koszt za wysłanie wiadomości? RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 14.03.2018 No w sensie jak ktoś w panelu ustawi, zamiast -1 BLN jak wstawi 1 BLN to by to było wypłacane że Skarbu państwa, lecz już tak nie jest. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Antoni Kacper Burbon-Conti - 14.03.2018 Naprawdę było tak? Przecież każdy mógłby nas okradać. :o RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 14.03.2018 Przecież to dotyczy podatku za pm, a dostęp do tego ma tylko KRI i Ty bodajże. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Antoni Kacper Burbon-Conti - 14.03.2018 Dobra, nie zauważyłem, że mówisz o panelu.
RE: Sprawy forum - zbiorczo - Antoni Kacper Burbon-Conti - 14.03.2018 @"Sheldon Anszlus Lovelace" chciałoby Ci się zrobić wykres przedstawiający ilość środków na koncie Skarbu Państwa? Łatwiej mielibyśmy obserwować zmiany zachodzące na koncie. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 14.03.2018 A ten nie wystarczy? https://spolecznosc.bialenia.org.pl/newpoints.php?action=finance RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 14.03.2018 Wiesz dobrze że kwoty jakie były w danym dniu na koncie nie są nigdzie zapisywane. Ale dla Skarbu Państwa jakiś to postaram się wykombinować. :p RE: Sprawy forum - zbiorczo - Ametyst Faradobus - 14.03.2018 Ależ mi się niewygodnie pisze, kiedy nie widzę jak wygląda post. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Antoni Kacper Burbon-Conti - 14.03.2018 (14.03.2018, 21:48:10)Ametyst Faradobus napisał(a): Ależ mi się niewygodnie pisze, kiedy nie widzę jak wygląda post. Trochę prawdy w tym jest. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 14.03.2018 Dobrze, że podgląd jest.
RE: Sprawy forum - zbiorczo - Karol Medycejski - 14.03.2018 E tam marudzicie. Stara dobra szkoła kodowania. Mnie to te obrazki i formatowanie w oknie pisania posta właśnie przeszkadzały. #DobraZmiana #DobraDeforma RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 15.03.2018 Poprawiono Turnieje, już powinno prawidłowo przenosić graczy do następnej rundy. Problem sprawiał kod od powiadomień, więc go usunąłem. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 15.03.2018 (14.03.2018, 23:33:46)Karol Medycejski napisał(a): E tam marudzicie. Stara dobra szkoła kodowania. Mnie to te obrazki i formatowanie w oknie pisania posta właśnie przeszkadzały. #DobraZmiana #DobraDeformaWcale, że nie. Jeżeli komuś to przez większość czasu przeszkadzało, jak mnie na przykład, mógł sobie ustawić opcję wyświetlania wersji z kodami jako domyślną. Wersja z automatycznym podglądem była za to bardzo użyteczna, kiedy tworzyło się listy - zamiast dopisywać kolejne gwiazdki, wystarczyło wciskać enter. RE: Sprawy forum - zbiorczo - Sheldon Anszlus Lovelace - 15.03.2018 Brzydki ten biały teraz :/ @"Hewret von Thorn" po zmianie layoutu musisz w general.css dodać styl, żeby data w cytowanym poście była poprawnie wyświetlana, a nie poza nawiasami. Kod: blockquote cite span span {RE: Sprawy forum - zbiorczo - Antoni Kacper Burbon-Conti - 16.03.2018 (15.03.2018, 12:23:24)Maciej Kamiński napisał(a):(14.03.2018, 23:33:46)Karol Medycejski napisał(a): E tam marudzicie. Stara dobra szkoła kodowania. Mnie to te obrazki i formatowanie w oknie pisania posta właśnie przeszkadzały. #DobraZmiana #DobraDeformaWcale, że nie. Jeżeli komuś to przez większość czasu przeszkadzało, jak mnie na przykład, mógł sobie ustawić opcję wyświetlania wersji z kodami jako domyślną. Wersja z automatycznym podglądem była za to bardzo użyteczna, kiedy tworzyło się listy - zamiast dopisywać kolejne gwiazdki, wystarczyło wciskać enter. Ja za to zwrócę uwagę, że dla osób, które nie znają się na kodowaniu łatwiejszy i bardziej przypominający worda był poprzedni edytor. |