Forum Republiki Bialeńskiej
"Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Opiniotwórczość (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-76.html)
+---- Wątek: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. (/thread-7754.html)

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 05.03.2017

OK. Po prostu zauważam, że sytuacja wypełnia znamiona "zagrożenia dla trwałości państwa".

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 08.03.2017

@"Maciej Kamiński"

Cytat:4. W przypadku braku możliwości uzupełnienia składu Zgromadzenia Ludowego kandydatami, którzy brali udział w wyborach, zarządza się niezwłocznie wybory uzupełniające z 48 godzinnym terminem zgłaszania kandydatur, z 24 godzinnym terminem opublikowania programu wyborczego i 24 godzinnym głosowaniem.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 08.03.2017

O, dzięki. A byłaby kicha.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 08.03.2017

W ostatnim głosowaniu, w środku nocy, Maciej zgwałcił w ciemnym lesie piękną kobietę o imieniu "Demokracja".
Właściwie w obecnej sytuacji jednoosobowy Parlament to dyktatura Marszałek - Prezydent, o ile ten drugi wszystko podpisze.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 08.03.2017

I Prezydent i poseł musiał być wybrany a to nie jego wina, że wszyscy inni zrezygnowali. A obywatel Monarchi niech nie poucza o dyktaturze.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 08.03.2017

Uważam, że poniżej połowy wymaganej ilości posłów należałoby tymczasowo wprowadzić demokrację bezpośrednią, do czasu wyłonienia minimum 3 posłów, przy aktualnej liczbie obywateli i konstytucyjnej proporcjonalności liczby posłów.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - AndrzejSwarzewski - 08.03.2017

Maciej poprzedził swój głos konsultacjami społecznymi w którym pomysł ten zyskał poparcie.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 08.03.2017

(08.03.2017, 13:55:10)Hewret Faradobus napisał(a): W ostatnim głosowaniu, w środku nocy, Maciej zgwałcił w ciemnym lesie piękną kobietę o imieniu "Demokracja".
Właściwie w obecnej sytuacji jednoosobowy Parlament to dyktatura Marszałek - Prezydent, o ile ten drugi wszystko podpisze.
Było nie wyjeżdżać, to byłaby szansa na uzbieranie składu bez robienia zmian w prawie. A zresztą, od kiedy to przeszkadzają Ci dyktatury? Oslo, czy to ja Sewerysiowi kazałem emigrować? Bo nie wydaje mi się.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 12.03.2017

https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thread-7468.html

Ja to proponuję, aby Poseł zawsze musiał argumentować swój głos, czy to ZA, wstrzymuje się albo zgłasza przeciw.
Zaś samo "ZA", "PRZECIW", "wstrzymuję się" uznać za spam i automatycznie kasować z wątku projektu ustaw.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 12.03.2017

No to zapłon masz japoński, bo powiedziałem dokładnie to samo na początku.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Bajtuś - 20.03.2017

Aleksandro, to nie przez Macieja ludzie odeszli i będą odchodzić, a przez nierozsądne i błędne działania co niektórych osób. Oprócz kłótni, insynuacji i wzajemnej adoracji nic ciekawego w RB się nie dzieje.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Aleksandra Dostojewska - 20.03.2017

(20.03.2017, 14:13:26)Bajtuś napisał(a): Aleksandro, to nie przez Macieja ludzie odeszli i będą odchodzić, a przez nierozsądne i błędne działania co niektórych osób. Oprócz kłótni, insynuacji i wzajemnej adoracji nic ciekawego w RB się nie dzieje.

Niestety Maciej się także dołącza do kłótni, adoracji (samego siebie) i insynuacji.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - AndrzejSwarzewski - 20.03.2017

(20.03.2017, 14:13:26)Bajtuś napisał(a): Aleksandro, to nie przez Macieja ludzie odeszli i będą odchodzić, a przez nierozsądne i błędne działania co niektórych osób. Oprócz kłótni, insynuacji i wzajemnej adoracji nic ciekawego w RB się nie dzieje.
Jakie konkretnie działania?

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 21.03.2017

(12.03.2017, 15:36:17)Maciej Kamiński napisał(a): No to zapłon masz japoński, bo powiedziałem dokładnie to samo na początku.

Ostro.

Btw:
https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thread-7153-post-71259.html#pid71259

Chyba nigdy nie będzie większego zainteresowania gospodarką.
Nie mniej możliwość przelewania środków pozostawię na forum. Najwyżej w przyszłości w szybki sposób będzie można skonfigurować mini-bank.

No i też jak będziecie planować tę gospodarkę, to nie zapomnijcie, aby stworzyć możliwość wydawania tych pieniędzy.
Bo po co je zarabiać, skoro mają tylko leżeć na koncie?
Bezsens, nieprawdaż?

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 21.03.2017

Zbieraczy różnych rzeczy jest tu sporo. Poza tym, mamy w odwodzie Jankowy pomysł deprecjacji "leniwego" pieniądza.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Ametyst Faradobus - 21.03.2017

(20.03.2017, 15:52:38)Aleksandra Dostojewska napisał(a):

Niestety Maciej się także dołącza do kłótni, adoracji (samego siebie) i insynuacji.

Hmmm... niby ma więcej tytułów w sygnaturce, za to Twoje są bardziej bucerskie. Nie mam zdania.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 21.03.2017

(21.03.2017, 23:16:07)Ametyst Faradobus napisał(a): niby ma więcej tytułów w sygnaturce, za to Twoje są bardziej bucerskie. Nie mam zdania.

To ja już jestem arcynarcyz. :o

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 21.03.2017

Ano. Wymieniasz nawet byłe funkcje.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 21.03.2017

Pfff...
Gdybym miał zliczyć wszystkie swoje tytuły i funkcje, to zabrakłoby mi kartki A4.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Ametyst Faradobus - 22.03.2017

Chodzi mi o te, którymi się posługujemy.