Forum Republiki Bialeńskiej
"Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Opiniotwórczość (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-76.html)
+---- Wątek: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. (/thread-7754.html)

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Piotr Pietrow - 21.05.2017

Aleksandro tutaj trzeba pozbawić ich mandatów, a później się żalić... Zbudujmy Bialenię i Brodrię na nowo! Powinniśmy obudzić te kraje do życia...

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Aleksandra Dostojewska - 21.05.2017

(21.05.2017, 22:53:34)Piotr Konstanty Pawłowicz napisał(a): Aleksandro tutaj trzeba pozbawić ich mandatów, a później się żalić... Zbudujmy Bialenię i Brodrię na nowo! Powinniśmy obudzić te kraje do życia...

Piotrze, jedyne, co my możemy zrobić to się pożalić. W Bialenii jesteśmy formalnie zwykłymi obywatelami. Sad

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Piotr Pietrow - 21.05.2017

Praktycznie i formalnie to mam czasami dość tego świata... Wyjechałbym do Batawii zdobył władze, porządził 2 miesiące, nagle znikąd pojawiłby się kuceł i zniszczył to na co pracowałem... Ahhh piękne czasy.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 21.05.2017

(21.05.2017, 22:51:46)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): Dlatego tak bardzo zależało mi na wprowadzeniu wymogu uczestnictwa w debatach. I może to będzie pierwszy raz, kiedy nowe przepisy wykorzystamy. :/
Możliwe, ale postaram się w pierwszej kolejności pogonić.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 23.05.2017

@"AndrzejSwarzewski", przypominam o art. 6 ust. 4-6 Regulaminu ZL. Przepisach wprowadzonych po to, żeby nie było właśnie takich sytuacji...
Można poznać Twoje zarzuty wobec projektu, skoro nie wziąłeś udziału w debacie?

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Piotr Pietrow - 23.05.2017

Andrzej pojawia się i znika jak murzyn na pasach, więc raczej się nie dowiemy. Wink

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 23.05.2017

Nieprawda. Po prostu po raz pierwszy od siedmiu lat odwyk od mikroświata się mu powiódł.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Piotr Pietrow - 23.05.2017

Nie wiedziałem o tym ale uważam że jeśli to odwyk to popieram!

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 24.05.2017

Niesamowita jest ta praktycznie jednomyślność Posłów. Wszystko przyjmujemy jak leci.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 24.05.2017

Aż sobie chyba strzelę w weekend statystykę przyjmowania projektów dla wszystkich kadencji.

Pytanie ds PU o opłatach urzędowych - Baltazar Dostojewski - 27.05.2017

Szanowani deputowani parlamentu mam pytanie do was ds PU o opłatach urzędowych: 

Po jaka niepodległa takie coś róbcie jeśli sami stwierdziliście ze gospodarka  taka jaka chcecie nie jest rozwinięta pytam sie tutaj publicznie ponieważ nie jestem deputowanym   parlamentu  gdzie mógł bym sie tam zapytać jeśli zrobiłem coś źle proszę mnie poprawić.

liczę ze  odpowiecie mi tutaj albo w jakimś  oficjalnym komunikacie prasowym parlamentu.  
z poważaniem  
Baltazar Aleksander Dostojewski - Swarzewski

RE: Pytanie ds PU o opłatach urzędowych - Tadeusz Krasnodębski - 27.05.2017

(27.05.2017, 16:13:20)Baltazar Dostojewski napisał(a): Po jaka niepodległa takie coś róbcie jeśli sami stwierdziliście ze gospodarka taka jaka chcecie nie jest rozwinięta

No i sam sobie w sumie odpowiedziałeś. Chcemy ją rozwinąć - między innymi przez takie smaczki, jak opłaty urzędowe (które przy okazji zapewnią wpływy do Skarbu Państwa).
A żeby gospodarka ruszyła, pozostało już w sumie tylko przyjąć ustawę o WKNF (co, mam nadzieję, uda się jak najszybciej) oraz opracować Ordynację Podatkową. Myślę, że połowa pracy jest za nami. Wink

RE: Pytanie ds PU o opłatach urzędowych - Baltazar Dostojewski - 27.05.2017

Dziekuje za odpowiedz panie Marszałku Krasnodębski za udzielnie odpowiedzi na moje pytanie które jak pan stwierdził odpowiedziałem sobie sam .
Lecz jak to sie mówi "kto pyta nie bladzi" .
Smile

RE: Pytanie ds PU o opłatach urzędowych - Maciej Kamiński - 27.05.2017

Wątek przenoszę do opinii publicznej o pracach w Parlamencie.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 27.05.2017

Czy Brodria ma prawo do własnego reprezentanta w Zgromadzeniu Ludowym?

Zapraszam do dyskusji.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 27.05.2017

Jeżeli to kolejna próba wprowadzenia tego przeklętego senatu albo tych przeklętych okręgów wyborczych, to przerwij ją proszę w tym momencie.

Nie. Brodryjczycy to nie mniejszość niemiecka, kandydować mogą na równych prawach z resztą.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - AndrzejSwarzewski - 27.05.2017

Tak, mają prawo, jeśli reprezentant ten zostanie wybrany w powszechnych wyborach.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 27.05.2017

(27.05.2017, 21:31:40)AndrzejSwarzewski napisał(a): jeśli reprezentant ten zostanie wybrany w powszechnych wyborach.

Chodzi o stałego reprezentanta.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - AndrzejSwarzewski - 27.05.2017

Domyśliłem się. Smile
Widzę próbę wzniecenia roszczeń wśród Brodryjczyków (czyt. Aleksandra)... Wink

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 27.05.2017

Dopóki nie jesteśmy federacją, nie powinni mieć. Jakby stali się naszą prowincją, to jest wręcz wskazane, żeby mieli.

I nie, nie prowadzę żadnych działań zmierzających do pozbawienia Brodrii ich aktualnej suwerenności, Aleksandro.