![]() |
|
Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) (/thread-432.html) |
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Tadeusz Krasnodębski - 12.10.2016 Jestem autorem ustawy wprowadzającej Radę i też przeraża mnie jej kiepskie funkcjonowanie. Pomyślałem o rozwiązaniu, aby usunąć z Ławników incompatibilitas - wówczas Posłowie czy Ministrowie mogliby zasiadać w Radzie (zakaz powinien pozostać nałożony na oskarżyciela publicznego). Tylko wtedy proponuję wprowadzić zasadę, że minimalna ilość Ławników to załóżmy 5 - żeby zachowany był jak największy pluralizm. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 16.10.2016 https://www.youtube.com/watch?v=ZOkhslPrNPs Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 17.10.2016 Pięciu ławników? Ja proponuję ich wywalić w cholerę, bo od zawsze były problemy z ich aktywnościom. Już prędzej bym wprowadził 3 sędziów. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 17.10.2016 A ja bym zniósł Sąd Ludowy, a w jego miejsce powołał sąd koleżeński. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 17.10.2016 (17.10.2016, 22:27:57)Hewret Faradobus link napisał(a): A ja bym zniósł Sąd Ludowy, a w jego miejsce powołał sąd koleżeński.Jakby nie patrzeć, to w tym kraju każdy urząd jest koleżeński. ^^ Dlatego brakuje u nas jakiegoś nowego pokolenia, które przejęłoby władzę. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 17.10.2016 Nie czaisz fazy. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 17.10.2016 (17.10.2016, 22:33:00)Hewret Faradobus link napisał(a): Nie czaisz fazy.Ty to lepiej mi powiedz, jak wgrać logo na Bialeniopedię, a nie. xD Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 17.10.2016 Google nie gryzie. https://www.mediawiki.org/wiki/Manual:$wgLogo/pl Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 24.10.2016 Przypominam tylko, że osoby, które wróciły z nieaktywności dłuższej niż 30 dni, a chciałyby móc brać udział w wyborach i referendach muszą w publicznym dziale zgłosić powrót. Do tego czasu mają zawieszone obywatelstwo. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 27.10.2016 Jeszcze cztery dni do końca miesiąca, a do wyrównania aktywności z zeszłego miesiąca (pierwsze miejsce w mikroświecie) brakuje nam jeszcze 176 postów. Całkiem nieźle, jak październik! A w listopadzie to się dopiero rozkręcimy...
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 27.10.2016 Spokojnie, student potrafi. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Ametyst Faradobus - 28.10.2016 Po dłuższej przerwie zarzuciłem koczowniczy tryb życia i stopniowo będę mógł powracać do dawnego poziomu aktywności. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu uda mi się jak najszybciej odzyskać stały dostęp do internetów w mojej krakowskiej posiadłości. Mojemu synowi gratuluję własnego patriarchatu, chociaż powinieneś w końcu zostać jednak budzimirystą. Dziękuję też za nowe odznaczenie - nie zasłużyłem, ale jak mi dadzą to noszę. Jeżeli działo się coś wartego mojej uwagi będę wdzięczny za oświecenie mnie. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 31.10.2016 (31.10.2016, 22:57:24)Mikołaj Patryk Dostojewski na kongresie WR link napisał(a): Uważam że całkowite odpolitycznienie WR nie jest dobrym pomysłem. Sprawi ono że w Bialenii zaniknie opcja polityczna alternatywna dla hasselando i brodrofobicznych ideiDelikatnie opadły mi ręce. Nieodpłatne i bezinteresowne trzymanie Brodrii na swoim serwerze i reanimowanie jej swoimi obywatelami to brodriofobia? Niby mówi się, że wdzięczność to cecha psów, ale czasem po prostu to kwestia przyzwoitości. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Mikołaj Patryk Dostojewski - 31.10.2016 Być może rzeczywiście przesadziłem z tą brodrofobią ale musisz przyznać że nie wszyscy Bialeńczycy życzą Brodrii dobrze. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Tadeusz Krasnodębski - 31.10.2016 Hasselandczycy twierdzą, że Bialenia jest wroga wobec Królestwa. Brodryjczycy twierdzą, że Bialenia jest wroga wobec Carstwa. Popadamy w paranoję, tym bardziej, że gdyby tak było, Bialenia raczej nie byłaby zainteresowana dalszym tworzeniem Układu Stowarzyszeniowego. No bo nie wiem jak inni, ale dla mnie stowarzyszanie się z wrogami byłoby bezsensowne. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 31.10.2016 Wydaje mi się, że niektórzy są Brodrii obojętni i nie widzą potrzeby utrzymywania tego państwa, ale nie zauważyłem wrogów. Ja oczywiście mam odmienne zdanie i jestem zwolennikiem utrzymania bliskiego sojuszu z Brodrią, bez względu na wynik rozmów trójstronnych. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 01.11.2016 Cytat:W imieniu Republiki Bialeńskiej: Historia kołem się toczy. http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php/topic,3597.0.html Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Fiodor Swirydiuk - 05.11.2016 Najpierw chcemy uznania legalnych władz Hasselandu w postaci Kaspiana Morsisa. To tylko luźne hasło najbardziej skrajnej probialeńskiej partii, traktujcie to jako ostrzeżenie. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Kaspian - 06.11.2016 Decyzja została podjęta, a wypowiedzenie traktatu jest faktem Panie prezydencie. Dokument wypowiadający umowę leży na pańskim biurku. Nie ma o czym dyskutować. Piotr Paweł Dewastator jest nieudacznikiem, który już pewnie szuka państwa które przyjmie Hasseland w swoje łaski. Tak było dotychczas. Zawsze Hasseland był pod czyjąś opieką. Dość tego. Ten nieudacznik został odsunięty od władzy i nie jest istotne czy Wy to uznajecie czy nie. NA WASZYM FORUM może wydawać ostatnie tchnienie w swoim politycznym życiu ale i tak na nikim to wrażenia nie robi natomiast na forum Nowej Republiki Hasselandu nie będzie miał wstępu. Ten człowiek jest skończony a dyskutowanie z nim i jego pomiotami to całkowita pogarda dla urzędu Prezydenta RB. Nie widzicie Szanowni Bialeńczycy, że Ci ludzie nie mają żadnego pomysłu oni są kompletnym dnem. Dewastator to stetryczały dziadunio, który realizuje interesy Hasselandu zastanawiając się czy powinien być w tym miejscu przecinek czy może kropka. Nie wiedzą czego chcą, nie wiedzą co robić. Są nieudacznikami a Hasseland tylko na tym traci. Tak już nie będzie. WZYWAM NARÓD HASSELANDU do działania przeciw temu nieudacznikowi, przeciw Piotrowi Pawłowi, który dla Hasselandu jest nieszczęściem. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Fiodor Swirydiuk - 06.11.2016 (06.11.2016, 13:46:33)Kaspian Morsis link napisał(a): Decyzja została podjęta, a wypowiedzenie traktatu jest faktem Panie prezydencie. Dokument wypowiadający umowę leży na pańskim biurku. Nie ma o czym dyskutować. Piotr Paweł Dewastator jest nieudacznikiem, który już pewnie szuka państwa które przyjmie Hasseland w swoje łaski. Tak było dotychczas. Zawsze Hasseland był pod czyjąś opieką. Dość tego. Ten nieudacznik został odsunięty od władzy i nie jest istotne czy Wy to uznajecie czy nie. NA WASZYM FORUM może wydawać ostatnie tchnienie w swoim politycznym życiu ale i tak na nikim to wrażenia nie robi natomiast na forum Nowej Republiki Hasselandu nie będzie miał wstępu. Ten człowiek jest skończony a dyskutowanie z nim i jego pomiotami to całkowita pogarda dla urzędu Prezydenta RB.Do boju! *wyciąga Naganta* |