Forum Republiki Bialeńskiej
Wieści z zagranicy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Wieści z zagranicy (/thread-560.html)

Odp: Wieści z zagranicy - Maciej Kamiński - 11.10.2014

Co za żenada.

Odp: Wieści z zagranicy - AndrzejSwarzewski - 11.10.2014

A cóż to jest żenującego w zwyczajnym komunikacie dot. działalności ministerstwa?

(11.10.2014, 17:32:01)AndrzejSwarzewski link napisał(a): A cóż to jest żenującego w zwyczajnym komunikacie dot. działalności ministerstwa?
Dla mnie żenadą jest prosić zagranicznego polityka, żeby przyjechał na "pielgrzymkę apostolską". No, ale Rotrii i jej narracji nigdy nie darzyłem wielką sympatią, więc jestem nieobiektywny.

Odp: Wieści z zagranicy - Konstanty Jerzy Michalski - 11.10.2014

(11.10.2014, 15:54:21)Kristian Iversen link napisał(a):
Cytat:Ministerstwo Spraw Zagranicznych Federacji Brodryjskiej podjęło rozmowy dyplomatyczne z Państwem Kościelnym Rotria, dotyczące stosunków dwustronnych. Wyraziłam przede wszystkim chęć zbliżania stosunków dyplomatycznych z PKR i urozmaicania ich. Rozmawiając z prymasem Brodrii, Piusem Facibenim zapowiedziałam, iż chcę wybrać się do Stolicy Apostolskiej z oficjalną wizytą dyplomatyczną, by rozmawiać m.in. z Ojcem Świętym Piusem IV o pielgrzymce apostolskiej Ojca Świętego do Federacji Brodryjskiej. Rozmowa przebiegła w przyjaznej atmosferze, a sam Ekscelencja Facibeni udzielił apostolskiego błogosławieństwa. Rozmawiając z prezydentem Andrzejem Swarzewskim, oboje wyraziliśmy chęć przyjazdu Ojca Świętego do Brodrii i jako minister dyplomacji osobiście będę negocjowała ze stroną rotryjską w tej sprawie.

Zbojkotuje katotalibów. Strzeż się Drederku i Piusku, myślicie, że wszystko wam wolno? Na Bialeńskiej ziemi noga hierarchy nie postanie. No i jeszcze bufon Facibeni.

(11.10.2014, 21:23:23)Konstanty Jerzy Michalski link napisał(a): [quote author=Kristian Iversen link=topic=822.msg17533#msg17533 date=1413035661]
Cytat:Ministerstwo Spraw Zagranicznych Federacji Brodryjskiej podjęło rozmowy dyplomatyczne z Państwem Kościelnym Rotria, dotyczące stosunków dwustronnych. Wyraziłam przede wszystkim chęć zbliżania stosunków dyplomatycznych z PKR i urozmaicania ich. Rozmawiając z prymasem Brodrii, Piusem Facibenim zapowiedziałam, iż chcę wybrać się do Stolicy Apostolskiej z oficjalną wizytą dyplomatyczną, by rozmawiać m.in. z Ojcem Świętym Piusem IV o pielgrzymce apostolskiej Ojca Świętego do Federacji Brodryjskiej. Rozmowa przebiegła w przyjaznej atmosferze, a sam Ekscelencja Facibeni udzielił apostolskiego błogosławieństwa. Rozmawiając z prezydentem Andrzejem Swarzewskim, oboje wyraziliśmy chęć przyjazdu Ojca Świętego do Brodrii i jako minister dyplomacji osobiście będę negocjowała ze stroną rotryjską w tej sprawie.

Zbojkotuje katotalibów. Strzeż się Drederku i Piusku, myślicie, że wszystko wam wolno? Na Bialeńskiej ziemi noga hierarchy nie postanie. No i jeszcze bufon Facibeni.
[/quote]
Sam byłeś katotalibem, aż Cię nie wykopali za próbę obalenia Patryjarchy. ;D A że wszelka dyskusja o tym przewrocie wśród jego organizatorów była tak naprawdę niepoważna... to inna sprawa.

Odp: Wieści z zagranicy - Hewret von Thorn - 15.10.2014

:o

http://www.rotria.boo.pl/forum/index.php?topic=4067.msg30626#msg30626

Odp: Wieści z zagranicy - Maciej Kamiński - 15.10.2014

To był Montini!!! :-X
Big Grin

Odp: Wieści z zagranicy - AndrzejSwarzewski - 15.10.2014

Skandaliczny zamach stanu. Austro-Węgry już wypowiedziały konkordat i jeśli nic się nie zmieni, to Brodria pójdzie tą samą drogą.

A dopiero co chcieliście jakieś "wizyty Ojca Świętego" organizować. :Smile

Nie nasza wina, że obalono legalną władzę i zbanowano naszego Prymasa, którego wciąż uważamy za legalnego przedstawiciela Państwa Kościelnego Rotria. Brodria i Austro-Węgry są wierne prawdziwemu Kościołowi i przeciwne antykościelnej masonerii.

A wiec jednak masoński spizeg z patryjarchą się udał... :Smile

Odp: Wieści z zagranicy - Konstanty Jerzy Michalski - 15.10.2014

[...] Prawdziwa masoneria nie ma nic wspólnego z żadnymi zamachami stanu w Rotrii. Trzymamy się od talibkatoli z dala. Trzeba przyznać, nasza masoneria jest antyklerykalna, ale nie że aż zamachy stanu.

BTW Kto objął władzę, mam bana na forum Rotrii i nic nie wiem. Sad

(15.10.2014, 18:03:51)Konstanty Jerzy Michalski link napisał(a): Idioci. Prawdziwa masoneria nie ma nic wspólnego z żadnymi zamachami stanu w Rotrii.
Jakby miała, to i tak by się nie przyznała, więc po co te deklaracje.  <3

Władzę przejął Kosma i Mancini, a Facibeni twierdzi też, że Montini w tym bierze udział, ale to jest informacja niepotwierdzona.

(15.10.2014, 18:03:51)Konstanty Jerzy Michalski link napisał(a): Idioci. Prawdziwa masoneria nie ma nic wspólnego z żadnymi zamachami stanu w Rotrii. Trzymamy się od talibkatoli z dala. Trzeba przyznać, nasza masoneria jest antyklerykalna, ale nie że aż zamachy stanu.

BTW Kto objął władzę, mam bana na forum Rotrii i nic nie wiem. Sad
Zanim następnym razem zapracujesz na pałowanie ze strony bandyckiego cenzora, to zechciej zauważyć emotikony na końcu postów.

(15.10.2014, 18:07:03)AndrzejSwarzewski link napisał(a): [quote author=Konstanty Jerzy Michalski link=topic=822.msg17634#msg17634 date=1413389031]
Idioci. Prawdziwa masoneria nie ma nic wspólnego z żadnymi zamachami stanu w Rotrii.
Jakby miała, to i tak by się nie przyznała, więc po co te deklaracje.  <3

Władzę przejął Kosma i Mancini, a Facibeni twierdzi też, że Montini w tym bierze udział, ale to jest informacja niepotwierdzona.
[/quote]

Człon główny okołomasoński, czyli von Vincisowie, Sprikin i Ja nie mamy nic z tym wspólnego, zresztą jesteśmy zbanowani. A że bufona Facibeniego obalono, to dobrze, bo to był głupek na niewłaściwym stanowisku, dał się wkręcić jeszcze lepiej niż Grutin.

No to na nazwaniu Prymasa Facibeniego głupkiem skończymy tą dyskusję i nie tylko to. Smile

(15.10.2014, 18:13:52)AndrzejSwarzewski link napisał(a): No to na nazwaniu Prymasa Facibeniego głupkiem skończymy tą dyskusję i nie tylko to. Smile

Pewien Mancini pokazał nam jego "ynteligencje".

Szczerze, patrząc po jego wypowiedziach w Hasselandzie, ja wolę wierzyć Immanuelowi.

Odp: Wieści z zagranicy - Kristian Arped - 15.10.2014

Powiało grozą.

Masoni zjedzą Pollin! Big Grin