Forum Republiki Bialeńskiej
Mapa Nordaty - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Mapa Nordaty (/thread-1259.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Odp: Mapa Nordaty - AndrzejSwarzewski - 27.07.2014

(27.07.2014, 12:17:42)Leoncjusz link napisał(a): Dziękuję za pomoc. Dołożę wszelkich starań, by się z nią zapoznać. Czy likwidacja strony OPM jest jednoznaczna z likwidacją całej organizacji?
Owszem. OPM już od jakiegoś czasu nie istnieje.

Odp: Mapa Nordaty - Hewret von Thorn - 27.07.2014

Nie należy tego nazywać "likwidacją". Organizacja po prostu umarła, podobnie jak niektóre mikronacje. OPM w sumie skupiało 20 mikronacji - ostatnim przyjętym państwem była Republika Victoria w kwietniu 2012 r. Do dzisiaj z członków OPM istnieje 9 państw, w tym 8 posiadające pełną suwerenność (Elderland wchodzi w skład korony dreamlandzkiej).

Może kontakt z diukiem Kościńskim będzie możliwy przez adres e-mail:
[email] pkoscinsk@gmail.com[/email]

Erboka w skład korony sarmackiej? O.o

Coś pochrzaniłem, już poprawiłem post.  :-[

Odp: Mapa Nordaty - Leoncjusz - 27.07.2014

Dziękuję za podanie kontaktu. Skontaktuję się dzisiaj z diukiem Kościńskim.

Odp: Mapa Nordaty - Konstanty Jerzy Michalski - 27.07.2014

(27.07.2014, 12:17:42)Leoncjusz link napisał(a): Dziękuję za pomoc. Dołożę wszelkich starań, by się z nią zapoznać. Czy likwidacja strony OPM jest jednoznaczna z likwidacją całej organizacji?

Nie. Organizacja istnieje... w teorii. Przynajmniej tak się każdemu wydaje.

Odp: Mapa Nordaty - Leoncjusz - 27.07.2014

Napisałem już do ówczesnego sekretarza  generalnego OPM.

Odp: Mapa Nordaty - Feliks Spirkin - 27.07.2014

Cytat:Jeśli uważacie posiadanie forum, jako rzecz niezbędną do stworzenia mikronacji, to widocznie jesteście w błędzie.
Przeczytałem to i mi starczy. Wink Republikę Zapytaj nie można nawet nazwać PBF, a co dopiero mikronacją. Polecam, abyście wysłali swoje przedstawicielstwo do Wandystanu. ;D

(27.07.2014, 12:53:16)Feliks Spirkin link napisał(a):
Cytat:Jeśli uważacie posiadanie forum, jako rzecz niezbędną do stworzenia mikronacji, to widocznie jesteście w błędzie.
Przeczytałem to i mi starczy. Wink Republikę Zapytaj nie można nawet nazwać PBF, a co dopiero mikronacją. Polecam, abyście wysłali swoje przedstawicielstwo do Wandystanu. ;D

Już nie hejtuj, bo Swarzu będzie miał problemy. ;D

Nie hejtuję, a uświadamiam czym jest mikronacja. Wink Choć z drugiej strony sam kiedyś chciałem założyć mikronację na facebooku, a więc może lepiej już się zamknę. Big Grin

Wystarczy, że ja uświadomiłem. Wink
Radykalnie.

Mam propozycję. Wink Pozostawmy wszystko co nas łączy z Nordatą daleko w tyle i uciekajmy w stronę poważniejszych państw. Nic tu po nas, a tylko to działa na naszą szkodę.

Odp: Mapa Nordaty - Maciej Kamiński - 27.07.2014

Jeśli znowu ktoś chce sugerować dryf międzykontynentalny, to ja z góry protestuję. Zamiast tego lepiej oficjalnie uznać propozycję wydzielenia Valhalli jako odrębnego kontynentu.

Można wydzielić Valhallę jako osobny kontynent, natomiast dryfować nigdzie nie będziemy. Big Grin
W ogóle zajmujmy się sobą, a nie zagranicą. Wink

Odp: Mapa Nordaty - Hewret von Thorn - 01.08.2014

O, jesteśmy na mapach mikroświata. ;D

[attachimg=1]

Odp: Mapa Nordaty - Konstanty Jerzy Michalski - 01.08.2014

Zapomniałem! Brodria nie istnieje. Zaraz wymażę ją z mapy.

Odp: Mapa Nordaty - Michael Redwitz - 01.08.2014

Ja na tej mapie nie widzę Bialenii? O co kaman?

P.S. Opisy działów i tematów nie ułatwiają nawigacji po forum. :Smile

Odp: Mapa Nordaty - Maciej Kamiński - 01.08.2014

(01.08.2014, 16:09:29)Michael Redwitz link napisał(a): Ja na tej mapie nie widzę Bialenii? O co kaman?

P.S. Opisy działów i tematów nie ułatwiają nawigacji po forum. :Smile
Bo mapa jest stara.

Odp: Mapa Nordaty - Konstanty Jerzy Michalski - 01.08.2014

Na Pel Nandera nie ma, ale na moich jest na południowym zachodzie. Smile

Odp: Mapa Nordaty - Hewret von Thorn - 01.08.2014

Dla rozjaśnienia: "Nasze wyspy są na starej mapie świata".

[Obrazek: P.S.%20Opisy%20działów%20i%20tematów%20nie%20ułatwia...%20po%20forum.]
A co należałoby zmienić/poprawić?
O sugestie proszę tutaj: http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?board=58.0
Poza tym polecam funkcję "Ostatnie nieprzeczytane wątki", gdzie link do niego jest przy awatarze na górze strony.