Forum Republiki Bialeńskiej
Inicjatywa polityczna - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Inicjatywa polityczna (/thread-5777.html)

Strony: 1 2 3 4

Odp: Inicjatywa polityczna - Gaudius van der Cathair - 26.07.2016

Cytat:Albo z przekonań, polecam zajrzeć do uzasadnienia wyroku. Wink

Z przekonań, że bialeńskość to nienormalność, oraz że należy tępić wszelkie przejawy patriotyzmu?

Odp: Inicjatywa polityczna - Piotr Pawel I - 26.07.2016

Cytat:Proszę przedstawić choć jeden mający jakikolwiek sens argument.

Odpowiem krótko, dam nawet kilka argumentów, a nie jeden:
- Bialenii Pan nie zna - widać, że jeśli Pan zna, to od "fiodorofaszystów".
- Hasselandu Pan nie zna - podobnie, widać, że jeśli Pan zna, to od "fiodorasistów". Pańska niechęć do Hasselandu jest przypadkiem klinicznym.
- Pisze Pan głupoty nie mające żadnego pokrycia w rzeczywistości. Doskonałym przykładem jest ustawa policyjna, gdzie wykazał się Pan absolutnym brakiem wiedzy.
Reasumując: ja już kończę z Panem dyskusję, będę co najwyżej od czasu do czasu reagował na szczególnie nasilone absurdy czy głupoty. Osobiście jestem zdania, że jedyny plus Pańskiej obecności to nabijanie postów; generalnie, jest Pan szkodliwy dla Bialenii, ale powtarzam, Bialenia da sobie radę z takimi osobnikami jak Pan. Wbrew swoim chęciom nie zniszczy Pan Bialenii - Bialenia jest na to za silna.

Odp: Inicjatywa polityczna - Gaudius van der Cathair - 26.07.2016

Cały czas rzuca Pan sloganami, zamiast przedstawić argumenty. Ja również kończę z Panem dyskusję, nie zamierzam dyskutować z Panem na takim poziomie.

Odp: Inicjatywa polityczna - Iwan Pietrow - 26.07.2016

(26.07.2016, 12:18:36)Piotr Novitius link napisał(a):Cały czas rzuca Pan sloganami, zamiast przedstawić argumenty. Ja również kończę z Panem dyskusję, nie zamierzam dyskutować z Panem na takim poziomie.

Zachęcam Szanownego do zapoznania się z definicją słowa "slogan" - http://sjp.pwn.pl/sjp/slogan;2521712.html Niestety ja nie dostrzegam sloganów w wypowiedziach JKM Piotra Pawła I. Mogę jednakże być pod wpływem leków odurzających produkowanych w Hasselandzie, więc proszę się mną nie sugerować.

Wasza Carska Mość! Nie ma sensu dyskutować z fiordorasistami. Oni wiedzą lepiej - a ich ideologią jest niszczenie.

Odp: Inicjatywa polityczna - Eddard Noqtern - 26.07.2016

Fiodrorasiści próbują atakować Hasseland i Bialenię.

[font=impact]Powiedz nie [size=24pt]Fiodororasizmowi![/size]

Polecam naszą propagandę:

https://gazetahasseladzka.wordpress.com/2016/07/26/fiodorasizm-jako-ideologia/

Odp: Inicjatywa polityczna - Jan Lubomirski-Dostojewski - 26.07.2016

Wciąż nie powiedziałeś kto jest n celowniku Hasselandu.

Odp: Inicjatywa polityczna - Hewret von Thorn - 26.07.2016

(26.07.2016, 11:54:01)Piotr Novitius link napisał(a):
Cytat:Albo z przekonań, polecam zajrzeć do uzasadnienia wyroku. Wink

Z przekonań, że bialeńskość to nienormalność, oraz że należy tępić wszelkie przejawy patriotyzmu?

Ale co ma piernik do wiatraka?

Severino Castiglioni-Faradobus z racji, że jest głęboko wierzącym rotriokatolikiem w swojej argumentacji pod wyrokiem odwołał się do Boga, co jest logiczne biorąc pod uwagę jego światopogląd.

Również logiczne jest to, że uznał karę śmierci za proces nieodwracalny, dlatego Aleksandra Swarzewska-Dostojewska oraz Fiodor Swirydiuk ot tak nie mogą wrócić do Bialenii z powodu "zastrzelenia" ich Macieja Kamińskiego, w sumie zgodnie z obowiązującym i przyjętym dotąd prawem od samego początku istnienia Bialenii jako Republiki.

Stąd inicjatywa zmiany ustawy o policji oraz kodeksu karnego, o czym ja z Panem cały czas prowadzę dyskusję (a nie o jakiejś normalności, czy nienormalności, bądź o patriotyzmie w Bialenii), wyszła z dobrej woli obywateli Republiki Bialeńskiej oraz od samego Seweryna, który wyłożył prawo bialeńskie w taki, a nie inny sposób - w końcu ma za zadanie stwierdzić faktyczny stan obowiązywania przepisów w Republice Bialeńskiej.

Nie wiem, skąd to się wzięło, że jakiekolwiek obecnie dokonywane zmiany w Bialenii są złe oraz niszczą ją "od środka" - co jest w ogóle nieprawdą od samego początku. Ale jeśli jakieś lobby tak bardzo pragnie, aby nie dokonywano żadnych zmian w Republice Bialeńskiej, to proszę bardzo. Wówczas nikt z skazanych na karę śmierci nie będzie miał szans na powrót, gdyż z głoszenia takich fałszywych przekonań zabraknie dobrej woli Bialeńczyków. Podobne pytanie zadałem Aleksandrze, ale ta nawet nie raczyła odpowiedzieć - Po co Bialeńczykom ma zależeń na powrocie kogoś, kto ich zagranicą ciągle opluwa?

Ba! Teraz nawet Bialeńczycy są obrażani na ich własnym terenie. W Al Rajnie by to nie przeszło. Wink

Odp: Inicjatywa polityczna - Frederick Hufflepuff - 26.07.2016

Cytat:Akurat pluralizmem tego, co prezentuje gazeta "wBialenii" to nie można nazwać. Czy ta gazeta opublikowała by np. jakiś felieton niezgodny z linią propagandy hasselandzkiej? Wątpię.

Widzę, że nie przeczytał Pan mojej wcześniejszej wypowiedzi, a więc powtórzę - zachęcam do przesłania mi jakiegoś tekstu, felietonu lub artykułu Pańskiego autorstwa, w którym podzieli się Pan z nami swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi funkcjonowania społeczeństwa i państwa. Na pewno opublikuję Pański tekst, tak jak wcześniej czyniłem to z tekstami Fiodora Swirydiuka, co tutaj niektórzy słusznie przypomnieli, i Aleksandry Izabelli Swarzewskiej-Dostojewskiej.

Odp: Inicjatywa polityczna - Maciej Kamiński - 26.07.2016

Cytat:A więc sam przyznajesz, że ta zmiana również nie wynika z dobrej woli. A jak nie wynika z dobrej woli, to musi wynikać ze złej woli, nieprawdaż?
Nie wiem, jak naprawianie pojawiających się w państwie problemów może być złą wolą.

Cytat:I chcesz powiedzieć, że tylko dlatego gazeta "wBialenii" musi być tak nieobiektywna?
Prywatnie wydawana prasa służy do czytania. Powiedziałbym, że ciekawość przekazu idzie na pierwszy ogień. To nie Biuletyn Informacji Publicznej.

Cytat:Akurat pluralizmem tego, co prezentuje gazeta "wBialenii" to nie można nazwać. Czy ta gazeta opublikowała by np. jakiś felieton niezgodny z linią propagandy hasselandzkiej? Wątpię.
Ta gazeta opublikowała wywiad (chyba nawet więcej niż jeden) z Pawłem Zanikiem i przedrukowała kilka jego artykułów. Jeżeli to nie jest niezgodne z hasselandzką linią propagandy, to nie wiem, co jest.

Cytat:Po drugie, może uzasadni Pan, dlaczego nie nazwie Pan tej gazety hasselandzką propagandówką?
Z miłą chęcią powtórzę to samo z większymi szczegółami. Miałbym jednak prośbę. Bez "Pana". Zwyczajnie po imieniu. ,Wink
[spoiler]W ostateczności po tytule.[/spoiler]

Cytat:Która (ta interpretacja) z kolei wynika ze złej woli, a więc ta nowelizacja, skoro wynika z tej interpretacji, też musi wynikać ze złej woli. Tak nakazuje logika, ale niektórzy politycy "bialeńscy", a zwłaszcza hasselandzcy, zdają się przeczyć logice.
Ta nowelizacja zaczęła być szykowana jeszcze przed wyrokiem.

Cytat:Może i kiedyś tak, ale od dłuższego czasu gazeta jest tylko i wyłącznie narzędziem propagandy hasselandzkiej.
Rzucę to raz jeszcze: gazeta ta zachowuje pluralizm tak długo, jak długo wszystkie strony mają chęć pisać/odpowiadać na pytania w wywiadach. Czekanie przez wieczność, byle zachować w równej ilości głos wszystkich stron, jest zwrotem w kierunku upadku tytułu prasowego.