![]() |
|
Inicjatywa polityczna - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Inicjatywa polityczna (/thread-5777.html) |
Odp: Inicjatywa polityczna - Gaudius van der Cathair - 26.07.2016 Cytat:Albo z przekonań, polecam zajrzeć do uzasadnienia wyroku. Z przekonań, że bialeńskość to nienormalność, oraz że należy tępić wszelkie przejawy patriotyzmu? Odp: Inicjatywa polityczna - Piotr Pawel I - 26.07.2016 Cytat:Proszę przedstawić choć jeden mający jakikolwiek sens argument. Odpowiem krótko, dam nawet kilka argumentów, a nie jeden: - Bialenii Pan nie zna - widać, że jeśli Pan zna, to od "fiodorofaszystów". - Hasselandu Pan nie zna - podobnie, widać, że jeśli Pan zna, to od "fiodorasistów". Pańska niechęć do Hasselandu jest przypadkiem klinicznym. - Pisze Pan głupoty nie mające żadnego pokrycia w rzeczywistości. Doskonałym przykładem jest ustawa policyjna, gdzie wykazał się Pan absolutnym brakiem wiedzy. Reasumując: ja już kończę z Panem dyskusję, będę co najwyżej od czasu do czasu reagował na szczególnie nasilone absurdy czy głupoty. Osobiście jestem zdania, że jedyny plus Pańskiej obecności to nabijanie postów; generalnie, jest Pan szkodliwy dla Bialenii, ale powtarzam, Bialenia da sobie radę z takimi osobnikami jak Pan. Wbrew swoim chęciom nie zniszczy Pan Bialenii - Bialenia jest na to za silna. Odp: Inicjatywa polityczna - Gaudius van der Cathair - 26.07.2016 Cały czas rzuca Pan sloganami, zamiast przedstawić argumenty. Ja również kończę z Panem dyskusję, nie zamierzam dyskutować z Panem na takim poziomie. Odp: Inicjatywa polityczna - Iwan Pietrow - 26.07.2016 (26.07.2016, 12:18:36)Piotr Novitius link napisał(a):Cały czas rzuca Pan sloganami, zamiast przedstawić argumenty. Ja również kończę z Panem dyskusję, nie zamierzam dyskutować z Panem na takim poziomie. Zachęcam Szanownego do zapoznania się z definicją słowa "slogan" - http://sjp.pwn.pl/sjp/slogan;2521712.html Niestety ja nie dostrzegam sloganów w wypowiedziach JKM Piotra Pawła I. Mogę jednakże być pod wpływem leków odurzających produkowanych w Hasselandzie, więc proszę się mną nie sugerować. Odp: Inicjatywa polityczna - Piotr Pawel I - 26.07.2016 Wasza Carska Mość! Nie ma sensu dyskutować z fiordorasistami. Oni wiedzą lepiej - a ich ideologią jest niszczenie. Odp: Inicjatywa polityczna - Eddard Noqtern - 26.07.2016 Fiodrorasiści próbują atakować Hasseland i Bialenię.
[font=impact]Powiedz nie [size=24pt]Fiodororasizmowi![/size] Odp: Inicjatywa polityczna - Piotr Pawel I - 26.07.2016 Polecam naszą propagandę: https://gazetahasseladzka.wordpress.com/2016/07/26/fiodorasizm-jako-ideologia/ Odp: Inicjatywa polityczna - Jan Lubomirski-Dostojewski - 26.07.2016 Wciąż nie powiedziałeś kto jest n celowniku Hasselandu. Odp: Inicjatywa polityczna - Hewret von Thorn - 26.07.2016 (26.07.2016, 11:54:01)Piotr Novitius link napisał(a):Cytat:Albo z przekonań, polecam zajrzeć do uzasadnienia wyroku. Ale co ma piernik do wiatraka? Severino Castiglioni-Faradobus z racji, że jest głęboko wierzącym rotriokatolikiem w swojej argumentacji pod wyrokiem odwołał się do Boga, co jest logiczne biorąc pod uwagę jego światopogląd. Również logiczne jest to, że uznał karę śmierci za proces nieodwracalny, dlatego Aleksandra Swarzewska-Dostojewska oraz Fiodor Swirydiuk ot tak nie mogą wrócić do Bialenii z powodu "zastrzelenia" ich Macieja Kamińskiego, w sumie zgodnie z obowiązującym i przyjętym dotąd prawem od samego początku istnienia Bialenii jako Republiki. Stąd inicjatywa zmiany ustawy o policji oraz kodeksu karnego, o czym ja z Panem cały czas prowadzę dyskusję (a nie o jakiejś normalności, czy nienormalności, bądź o patriotyzmie w Bialenii), wyszła z dobrej woli obywateli Republiki Bialeńskiej oraz od samego Seweryna, który wyłożył prawo bialeńskie w taki, a nie inny sposób - w końcu ma za zadanie stwierdzić faktyczny stan obowiązywania przepisów w Republice Bialeńskiej. Nie wiem, skąd to się wzięło, że jakiekolwiek obecnie dokonywane zmiany w Bialenii są złe oraz niszczą ją "od środka" - co jest w ogóle nieprawdą od samego początku. Ale jeśli jakieś lobby tak bardzo pragnie, aby nie dokonywano żadnych zmian w Republice Bialeńskiej, to proszę bardzo. Wówczas nikt z skazanych na karę śmierci nie będzie miał szans na powrót, gdyż z głoszenia takich fałszywych przekonań zabraknie dobrej woli Bialeńczyków. Podobne pytanie zadałem Aleksandrze, ale ta nawet nie raczyła odpowiedzieć - Po co Bialeńczykom ma zależeń na powrocie kogoś, kto ich zagranicą ciągle opluwa? Ba! Teraz nawet Bialeńczycy są obrażani na ich własnym terenie. W Al Rajnie by to nie przeszło. ![]() Odp: Inicjatywa polityczna - Frederick Hufflepuff - 26.07.2016 Cytat:Akurat pluralizmem tego, co prezentuje gazeta "wBialenii" to nie można nazwać. Czy ta gazeta opublikowała by np. jakiś felieton niezgodny z linią propagandy hasselandzkiej? Wątpię. Widzę, że nie przeczytał Pan mojej wcześniejszej wypowiedzi, a więc powtórzę - zachęcam do przesłania mi jakiegoś tekstu, felietonu lub artykułu Pańskiego autorstwa, w którym podzieli się Pan z nami swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi funkcjonowania społeczeństwa i państwa. Na pewno opublikuję Pański tekst, tak jak wcześniej czyniłem to z tekstami Fiodora Swirydiuka, co tutaj niektórzy słusznie przypomnieli, i Aleksandry Izabelli Swarzewskiej-Dostojewskiej. Odp: Inicjatywa polityczna - Maciej Kamiński - 26.07.2016 Cytat:A więc sam przyznajesz, że ta zmiana również nie wynika z dobrej woli. A jak nie wynika z dobrej woli, to musi wynikać ze złej woli, nieprawdaż?Nie wiem, jak naprawianie pojawiających się w państwie problemów może być złą wolą. Cytat:I chcesz powiedzieć, że tylko dlatego gazeta "wBialenii" musi być tak nieobiektywna?Prywatnie wydawana prasa służy do czytania. Powiedziałbym, że ciekawość przekazu idzie na pierwszy ogień. To nie Biuletyn Informacji Publicznej. Cytat:Akurat pluralizmem tego, co prezentuje gazeta "wBialenii" to nie można nazwać. Czy ta gazeta opublikowała by np. jakiś felieton niezgodny z linią propagandy hasselandzkiej? Wątpię.Ta gazeta opublikowała wywiad (chyba nawet więcej niż jeden) z Pawłem Zanikiem i przedrukowała kilka jego artykułów. Jeżeli to nie jest niezgodne z hasselandzką linią propagandy, to nie wiem, co jest. Cytat:Po drugie, może uzasadni Pan, dlaczego nie nazwie Pan tej gazety hasselandzką propagandówką?Z miłą chęcią powtórzę to samo z większymi szczegółami. Miałbym jednak prośbę. Bez "Pana". Zwyczajnie po imieniu. , ![]() [spoiler]W ostateczności po tytule.[/spoiler] Cytat:Która (ta interpretacja) z kolei wynika ze złej woli, a więc ta nowelizacja, skoro wynika z tej interpretacji, też musi wynikać ze złej woli. Tak nakazuje logika, ale niektórzy politycy "bialeńscy", a zwłaszcza hasselandzcy, zdają się przeczyć logice.Ta nowelizacja zaczęła być szykowana jeszcze przed wyrokiem. Cytat:Może i kiedyś tak, ale od dłuższego czasu gazeta jest tylko i wyłącznie narzędziem propagandy hasselandzkiej.Rzucę to raz jeszcze: gazeta ta zachowuje pluralizm tak długo, jak długo wszystkie strony mają chęć pisać/odpowiadać na pytania w wywiadach. Czekanie przez wieczność, byle zachować w równej ilości głos wszystkich stron, jest zwrotem w kierunku upadku tytułu prasowego. |