Forum Republiki Bialeńskiej
Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html)
+---- Dział: Parlamentarna Sala Posiedzeń (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-546.html)
+---- Wątek: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia (/thread-6868.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 08.01.2017

Ponieważ jutro o 21 może mnie jeszcze nie być w domu, byłbym wdzięczny, jeśli @"Iwan Pietrow" zarządzi głosowanie nad ustawą i uchwałą. Smile

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 11.01.2017

Oba projekty (uchwała i ustawa) zostały przegłosowane.

Mogę teraz spokojnie zrzec się mandatu Posła i zgłosić kandydaturę w wyborach prezydenckich.

Proszę Wicemarszałka @"Iwan Pietrow" o przeprowadzenie wyborów mojego następcy i tymczasowe pełnienie obowiązków.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Iwan Pietrow - 12.01.2017

Dziękujemy, Tadeuszu, za bycie Marszałkiem i Posłem Zgromadzenia Ludowego Republiki Bialeńskiej.

Pragnę otworzyć 3-dniowy okres zgłaszania kandydatur na nowego Marszałka ZL.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Iwan Pietrow - 17.01.2017

Naprawdę nikt się nie zgłasza? Panowie, no nie wypada tak czynić...

Zgłaszam swoją "rezerwową" kandydaturę. Jutro otwieram głosowanie.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Iwan Pietrow - 21.01.2017

Czyli dalej cisza... Otwieram zatem głosowanie nad moją kandydaturą.

Głosujemy - ZA/WSTRZYMUJĘ SIĘ/PRZECIW

WSTRZYMUJĘ SIĘ

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 21.01.2017

ZA.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Bajtuś - 21.01.2017

wstrzymuję się

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Thomas von Lisendorff - 21.01.2017

Za

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Frederick Hufflepuff - 22.01.2017

WSTRZYMUJĘ SIĘ

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Severino Castiglioni - 22.01.2017

ZA

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Iwan Pietrow - 22.01.2017

Zamykam głosowanie.

1) Głosów ZA - 3

2) Głosów WSTRZYMUJĘ SIĘ - 3

3) Głosów PRZECIW - 0

Dziękuję za oddane głosy. Zostaję nowym Marszałkiem ZL.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Iwan Pietrow - 30.01.2017

Zgodnie z zapowiedzią zrzekam się mandatu poselskiego. Dziękuję wszystkim deputowanym za współpracę.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 30.01.2017

To od początku... Ktoś chętny na pomarszałkowanie?

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 05.02.2017

Jak rozumiem, kompletnie nikt. To ja się zgłoszę, i jutro sobie pogłosujemy nad tym...

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - AndrzejSwarzewski - 05.02.2017

Jakby Ci się bardzo nie chciało, to ja mogę, ale skoro się zgłaszasz, to nie ma takiej potrzeby. ^^

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Bajtuś - 05.02.2017

A czy nowy poseł A. Swarzewski złożył przysięgę?? Jakoś nie mogłem jej znaleźć.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 05.02.2017

Niezbyt, jak na razie. Dlatego nie mogę mu policzyć głosu pod ustawą o szkolnictwie.

To powinien sie pospieszyć, bo mu mandat wygaśnie i z kandydowania na Marszałka też będą nici.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - AndrzejSwarzewski - 05.02.2017

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż, Panie Boże Wszechmogący, w Trójcy Jedyny i Wszyscy Święci.

Przepraszam za niedopatrzenie, jestem troszkę roztrzepany.

Najważniejsze, że zdążyłeś Wink