![]() |
|
Propozycja traktatu - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Propozycja traktatu (/thread-7410.html) |
RE: Propozycja traktatu - Hewret von Thorn - 12.03.2017 Najlepiej, żeby było w taki sposób, aby pewne części sądownictwa było wspólne - pozbawianie dostępu do całego forum niezależnie od miejsca popełniania przestępstwa. RE: Propozycja traktatu - Maciej Kamiński - 12.03.2017 (12.03.2017, 15:29:34)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): Kochani, ale jaki jest sens takiego kombinowania, skoro skazywanie kogoś na banicję tylko w jednym z krajów jest wybitnie rzadkie?Wraz z tym traktatem skazywanie tylko w jednym kraju stanie się niemożliwe (bo wszystkie sprawy karne znajdą się pod kontrolą Bialenii), chodzi tu o pomysł ze stałym dostępem do państwa dla jego głowy podczas sprawowania urzędu, nawet w wypadku skazania w drugim państwie. RE: Propozycja traktatu - AndrzejSwarzewski - 12.03.2017 Jeśli ma być wspólne sądownictwo, to Caryca powinna mieć taki sam immunitet jak Prezydent. Tyle w temacie. RE: Propozycja traktatu - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 12.03.2017 Nie powinno być wspólnego sądownictwa wniosek z tego. RE: Propozycja traktatu - AndrzejSwarzewski - 12.03.2017 Bialenia i Brodria mają za mało ludzi, żeby posiadać osobne sądownictwa. RE: Propozycja traktatu - Tadeusz Krasnodębski - 12.03.2017 Dokładnie, powinniśmy dążyć do jak najbliższej integracji. Oczywiście stopniowo i za zgodą obu państw. RE: Propozycja traktatu - Maciej Kamiński - 12.03.2017 A proponowane poprawki w kwestii obywatelstw ktoś skomentuje? RE: Propozycja traktatu - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 12.03.2017 Bialenia ma dość, gdyby CB było Republiką to bym się zgodził. Prezydent ma imunitet po może być postawiony w stan oskarżenia po końcu prezydentury z Carem tak nie ma. Mógł głos i tak jest jeden więc nic nie zablokuje więc się tym nie martwcie. RE: Propozycja traktatu - AndrzejSwarzewski - 15.03.2017 Meeh, no to jak? RE: Propozycja traktatu - Maciej Kamiński - 15.03.2017 Proponuję, samolubnie i bezczelnie, trzymać się mojej wersji, bo jest najsprawiedliwsza. RE: Propozycja traktatu - AndrzejSwarzewski - 15.03.2017 To przekonaj Olę, żeby podpisała się pod traktatem z Twoją wersją. RE: Propozycja traktatu - Maciej Kamiński - 15.03.2017 Hej Sasza, podpisz się pod tym, a odejdę od komputera na jeden dzień. RE: Propozycja traktatu - Aleksandra Dostojewska - 15.03.2017 To niemożliwe, niby jakby w CB miała wyglądać procedura impichmentu (?)? RE: Propozycja traktatu - Maciej Kamiński - 15.03.2017 Podałem przecież przykład. RE: Propozycja traktatu - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 16.03.2017 Jeśli Caryca będzie reguralnie pojawiać się na głosowym discordzie popre każdy traktat jaki zaproponuje. RE: Propozycja traktatu - Aleksandra Dostojewska - 16.03.2017 Nie ma na to zgody. Moja wersja jest lepsza. (16.03.2017, 00:06:13)Akrypa Rabotowicz von Primisz napisał(a): Jeśli Caryca będzie reguralnie pojawiać się na głosowym discordzie popre każdy traktat jaki zaproponuje. Caryca nie hołduje czczymi rozrywkami. RE: Propozycja traktatu - Maciej Kamiński - 16.03.2017 Kiedy właśnie nie jest... Ewentualnie może być lepsza prywatnie dla Ciebie, ale dla żadnego z państw nie jest lepsza od mojej. RE: Propozycja traktatu - Aleksandra Dostojewska - 16.03.2017 (16.03.2017, 00:09:27)Maciej Kamiński napisał(a): Kiedy właśnie nie jest... Ewentualnie może być lepsza prywatnie dla Ciebie, ale dla żadnego z państw nie jest lepsza od mojej. Wiesz co? 68+1 A tak na poważnie, Twoja wersja ignoruje nasz ustrój. RE: Propozycja traktatu - Tadeusz Krasnodębski - 16.03.2017 Wasz ustrój ignoruje zasadę równości. Ja również nie zagłosuję za ratyfikacją traktatu bez propozycji Macieja albo chociaż podobnej. Wybacz, Olu. RE: Propozycja traktatu - Aleksandra Dostojewska - 16.03.2017 (16.03.2017, 00:26:21)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): Wasz ustrój ignoruje zasadę równości. Tadeuszu, nasz ustrój jest najgorszy z możliwych, ale świat na razie nie stworzył nic lepszego. Oczywiście, mam nadzieję, że na spokojnie znajdziemy rozwiązanie. |