Forum Republiki Bialeńskiej
Propozycja traktatu - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Propozycja traktatu (/thread-7410.html)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Propozycja traktatu - Hewret von Thorn - 12.03.2017

Najlepiej, żeby było w taki sposób, aby pewne części sądownictwa było wspólne - pozbawianie dostępu do całego forum niezależnie od miejsca popełniania przestępstwa.

RE: Propozycja traktatu - Maciej Kamiński - 12.03.2017

(12.03.2017, 15:29:34)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): Kochani, ale jaki jest sens takiego kombinowania, skoro skazywanie kogoś na banicję tylko w jednym z krajów jest wybitnie rzadkie?
Wraz z tym traktatem skazywanie tylko w jednym kraju stanie się niemożliwe (bo wszystkie sprawy karne znajdą się pod kontrolą Bialenii), chodzi tu o pomysł ze stałym dostępem do państwa dla jego głowy podczas sprawowania urzędu, nawet w wypadku skazania w drugim państwie.

RE: Propozycja traktatu - AndrzejSwarzewski - 12.03.2017

Jeśli ma być wspólne sądownictwo, to Caryca powinna mieć taki sam immunitet jak Prezydent. Tyle w temacie.

RE: Propozycja traktatu - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 12.03.2017

Nie powinno być wspólnego sądownictwa wniosek z tego.

RE: Propozycja traktatu - AndrzejSwarzewski - 12.03.2017

Bialenia i Brodria mają za mało ludzi, żeby posiadać osobne sądownictwa.

RE: Propozycja traktatu - Tadeusz Krasnodębski - 12.03.2017

Dokładnie, powinniśmy dążyć do jak najbliższej integracji. Oczywiście stopniowo i za zgodą obu państw.

RE: Propozycja traktatu - Maciej Kamiński - 12.03.2017

A proponowane poprawki w kwestii obywatelstw ktoś skomentuje?

RE: Propozycja traktatu - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 12.03.2017

Bialenia ma dość, gdyby CB było Republiką to bym się zgodził. Prezydent ma imunitet po może być postawiony w stan oskarżenia po końcu prezydentury z Carem tak nie ma. Mógł głos i tak jest jeden więc nic nie zablokuje więc się tym nie martwcie.

RE: Propozycja traktatu - AndrzejSwarzewski - 15.03.2017

Meeh, no to jak?

RE: Propozycja traktatu - Maciej Kamiński - 15.03.2017

Proponuję, samolubnie i bezczelnie, trzymać się mojej wersji, bo jest najsprawiedliwsza.

RE: Propozycja traktatu - AndrzejSwarzewski - 15.03.2017

To przekonaj Olę, żeby podpisała się pod traktatem z Twoją wersją.

Hej Sasza, podpisz się pod tym, a odejdę od komputera na jeden dzień.

RE: Propozycja traktatu - Aleksandra Dostojewska - 15.03.2017

To niemożliwe, niby jakby w CB miała wyglądać procedura impichmentu (?)?

Podałem przecież przykład.

RE: Propozycja traktatu - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 16.03.2017

Jeśli Caryca będzie reguralnie pojawiać się na głosowym discordzie popre każdy traktat jaki zaproponuje.

RE: Propozycja traktatu - Aleksandra Dostojewska - 16.03.2017

Nie ma na to zgody.
Moja wersja jest lepsza.

(16.03.2017, 00:06:13)Akrypa Rabotowicz von Primisz napisał(a): Jeśli Caryca będzie reguralnie pojawiać się na głosowym discordzie popre każdy traktat jaki zaproponuje.

Caryca nie hołduje czczymi rozrywkami.

RE: Propozycja traktatu - Maciej Kamiński - 16.03.2017

Kiedy właśnie nie jest... Ewentualnie może być lepsza prywatnie dla Ciebie, ale dla żadnego z państw nie jest lepsza od mojej.

(16.03.2017, 00:09:27)Maciej Kamiński napisał(a): Kiedy właśnie nie jest... Ewentualnie może być lepsza prywatnie dla Ciebie, ale dla żadnego z państw nie jest lepsza od mojej.

Wiesz co?

68+1

A tak na poważnie, Twoja wersja ignoruje nasz ustrój.

RE: Propozycja traktatu - Tadeusz Krasnodębski - 16.03.2017

Wasz ustrój ignoruje zasadę równości.
Ja również nie zagłosuję za ratyfikacją traktatu bez propozycji Macieja albo chociaż podobnej. Wybacz, Olu.

(16.03.2017, 00:26:21)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): Wasz ustrój ignoruje zasadę równości.
Ja również nie zagłosuję za ratyfikacją traktatu bez propozycji Macieja albo chociaż podobnej. Wybacz, Olu.

Tadeuszu, nasz ustrój jest najgorszy z możliwych, ale świat na razie nie stworzył nic lepszego.

Oczywiście, mam nadzieję, że na spokojnie znajdziemy rozwiązanie.