![]() |
|
Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" (/thread-745.html) |
Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - AndrzejSwarzewski - 27.04.2014 Ze strony bialeńskiej każdy chciał porozumienia. Może Pan Lwie Serce był lekko zadowolony z powodu ujawnienia tych rozmów, bo już wcześniej przewidywał kim jest Pan Grutin i ostrzegał, że pewnego dnia się o tym przekonamy. Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - AndrzejSwarzewski - 27.04.2014 Akademik Tradycja Wileńska (był u nas 21. Marca, aczkolwiek nie pamiętam już pod jakim nazwiskiem ;-) ) napisał na Forum Księstwa Sarmacji: Cytat:Jak głosi starostareńskie przysłowie ludowe, a jak ludowe to znaczy, że mądre: "ale co mnie to?". Problemy konfliktu między waszymi państwami nie są problemami sarmackimi. Przybył tutaj towarzysz po protektorat, czy jak? Bo nie widzę szczerze mówiąc rozsądnych powodów na płakanie w tym momencie. Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - Maciej Kamiński - 27.04.2014 Maciej Kamiński lubi to. Ta wypowiedź zasługuje na zapisanie jej na złoto w widocznym miejscu. Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - Maciej Kamiński - 27.04.2014 I jeszcze jeden kwiatek z Sarmacji. Wypowiedź w kierunku Pana Grutina: Cytat:Z całym szacunkiem, ale kim pan jest? Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - AndrzejSwarzewski - 27.04.2014 No rzeczywiście, trafna wypowiedź. ![]()
Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - Jurij Bołodin - 27.04.2014 Ja proponuję załagodzenie stosunków i powrót do statusu sprzed tejże kłótni. Brodryjczycy chcą z Wami współpracować, ale nie wiem jak Wy... Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - Boczek IV - 27.04.2014 Na pohybel! Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - Jan Sapieha - 27.04.2014 Jak można traktować w ten sposób obywateli Bialenii Panie Grutin ? Pozbyliście się bezprawnie ze swojego kraju naszych przedstawicieli bez uzasadnienia, a to jest dla całej Republiki wielką obrazą. Nie wiem jak jest z tym w Brodii, ale tutaj nie nazywamy partnerów szczurami, nie prowadzimy kolaboranckich negocjacji oraz nie kompromitujemy się zdradą sojuszników. Dopóki nie otworzy Pan granic dla Bialeńczyków nawet nie ma Pan co marzyć o unormowaniu relacji. Za wszelkie wyrządzone szkody dla wydalonych Robotowicza i Outilesa należy się odszkodowanie oraz publiczne przeprosiny. Kolejny faux pas Panie Grutin, który to już .... Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - Jurij Bołodin - 27.04.2014 http://brodria.cba.pl/viewtopic.php?f=5 ... 1899#p1899 najnowszy wątek Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - Jan Sapieha - 27.04.2014 Cytat:1. Wydalić z Federacji Brodryjskiej użytkownika OuitesPL, Tomasza Rabotowicza. Cofneliście punkt 1 w dekrecie, a co z pozostałymi ? Czy w związku z tym będziecie normować relacje bez uznania naszej państowości ? To absurd. Widzę w tym brak spójności. Proszę się zastanowić czy jak rzeczywiście chcecie wchodzić w alianse to nie lepiej cofnąć pozostałe punkty dając jednocześnie gwarancje dobrej woli z waszej strony ? Czy bierzecie pod uwagę odszkodowanie w postaci oficjalnych przeprosin dla bezpodstawnie siłą wydalonych obywateli RB ? Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - Jurij Bołodin - 27.04.2014 Muszę otrzymać wyraźny krok od Was- że też chcecie tego porozumienia. Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - Jan Sapieha - 27.04.2014 O tym należałoby zadecydować kolegialnie przez głosowanie. Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - AndrzejSwarzewski - 27.04.2014 Z tym "ja pierwszy wyciągam rękę na zgodę", gdy konflikt był jednostronny to brzmi dość śmiesznie. No i Bialenia nie prowadziła działań na niekorzyść Brodrii, gdy Brodria błagała Sarmację o pomoc. No, ale trudno. Jesteśmy chętni na naprawę relacji. Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - Hewret von Thorn - 27.04.2014 Dzisiaj w południe na moim komunikatorze GG. [attachment=0:3evr89u0]<!-- ia0 grutin.png<!-- ia0 [/attachment:3evr89u0] Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - AndrzejSwarzewski - 27.04.2014 Ja mam. Andrzej Swarzewski- wróg #1 Bialenii, bialenofob, dywersant, żyd, wandus, mason, świnia orwellowska, komuch, konfident NKWD. Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - Maciej Kamiński - 27.04.2014 Cytat:Ja mam.Bezduszny dyktator, posługujący się klonami do sprawowania władzy, utworzył Bialenię tylko po to, by kompromitować jej imię na arenie międzynarodowej, do tego oszust i prowokator buntów. :ugeek: :ugeek::ugeek: :twisted: :twisted::twisted: Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - AndrzejSwarzewski - 27.04.2014 Andrzej Swarzewski jebał małe dzieci. Re: Rozmowy Prezydenta Grutina z "Sarmacją" - Maciej Kamiński - 27.04.2014 Z uwagi na sytuację wulgaryzm zostaje. Ale starczy już nakręcania ironii. |