Forum Republiki Bialeńskiej
"Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Opiniotwórczość (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-76.html)
+---- Wątek: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. (/thread-7754.html)

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Severino Castiglioni - 20.08.2017

Awatar to nie jest tykko zwykły obrazek. I nie udawajmy zwierząt.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Iwan Pietrow - 20.08.2017

A czym niby jest? Jak zmieniasz awatar co tydzień, to co tydzień jesteś inną osobą?

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 20.08.2017

(20.08.2017, 16:23:55)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a):
(20.08.2017, 15:55:05)Iwan Pietrow napisał(a): Smutne to. Współczuję Ci.

Ja współczuję hołdującym dziecinadzie.
Nie wiem jak reszta, ale ja hołduję sprawdzającemu się status quo. Od lat.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 21.08.2017

Najsmutniejsze jest to, że ustawa zabrania w avatarze Karola Wojtyły. ;_;
Dodam też, że granica mojego śmieszkowania w parlamencie była silna. Gdy mój głos miał naprawde znaczenie nie śmieszkowałam i głosowałam w interesie RB. Chciałbym by ktoś podał realny przykład szkody jaką stworzyłam a nie jakieŝ wymysły o bardzo poważnej mikronacji.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 21.08.2017

(21.08.2017, 09:29:56)Akrypa Rabotowicz von Primisz napisał(a): Chciałbym by ktoś podał realny przykład szkody jaką stworzyłam

Nic nie robisz, tylko błaznujesz.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Severino Castiglioni - 21.08.2017

A wypowiedzi w Parlamencie są zawsze żenujące.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 21.08.2017

No niestety cisza. :<

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 22.08.2017

(21.08.2017, 11:19:14)Hewret Faradobus napisał(a):
(21.08.2017, 09:29:56)Akrypa Rabotowicz von Primisz napisał(a): Chciałbym by ktoś podał realny przykład szkody jaką stworzyłam

Nic nie robisz, tylko błaznujesz.
(21.08.2017, 11:31:01)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): A wypowiedzi w Parlamencie są zawsze żenujące.
Więcej konkretów to ja w INEM widziałem, if you know what I mean.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 22.08.2017

(22.08.2017, 18:59:35)Maciej Kamiński napisał(a): Więcej konkretów to ja w INEM widziałem, if you know what I mean.

Z całym szacunkiem, ale na siłę prosisz o argumenty. Wystarczy zacytować 90% postów w Zgromadzeniu...

No skoro to takie proste, to czemu krytycy nie pokazali swojej rzekomej zauważalnej gołym okiem wyższości jakościowej nad Akrypą i nie dali nawet jednego przykładu?

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Severino Castiglioni - 22.08.2017

Wklejanie zdjęć z kreskówek bez związku z niczym do dyskusji.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 22.08.2017

(22.08.2017, 19:34:59)Maciej Kamiński napisał(a): No skoro to takie proste, to czemu krytycy nie pokazali swojej rzekomej zauważalnej gołym okiem wyższości jakościowej nad Akrypą i nie dali nawet jednego przykładu?

Nie wierzę, że możesz tak usilnie próbować wmówić nam, że czarne jest białe. To trochę tak, jakbyś oczekiwał konkretnych dowodów, że Zanik jest, ekhm, specyficzny. Choć oczywiście wyolbrzymiam, bo przesadą byłoby porównać kogokolwiek do Karbiaka.

Ale co ja próbuję? Ja jedynie zbijam siłę Waszych argumentów. Swoje zdanie w temacie dawno wyłożyłem.

No zbijasz, twierdząc, że białe jest czarne. Oczekujesz od nas screenów czy cytatów, chociaż wystarczy zajrzeć do pierwszego lepszego wątku w Zgromadzeniu, żeby zauważyć błazenadę w postaci obrazków z kreskówek i stwierdzeń "zagłosuję, jeśli ktoś przekona mnie ładnym obrazkiem". Udajesz, że tego nie widzisz. I bronisz takiego zachowania, twierdząc, że to kultura narodu. Jednoosobowego narodu.

...Czyż nie tego wymaga poważna dyskusja na akademickim poziomie? Bezlitosnego wymagania od drugiej strony konkretów, pozostając w zgodzie z zasadą onus probandi?

Nie. Nie wymaga się konkretów, jeśli coś jest tak oczywiste, że udowadnianie tego zakrawałoby o komedię. Kiedy mówisz, że Prezydentem Bialenii jest Ametyst, to nie wysyłasz odnośnika do obwieszczenia wyników wyborów.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 22.08.2017

Nie widzę powodu by obraz jakiegoś papisty miał być mniej szkodliwy od słodkiego kucyka albo pokojówki machającej palcem.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 22.08.2017

(22.08.2017, 19:34:59)Maciej Kamiński napisał(a): No skoro to takie proste, to czemu krytycy nie pokazali swojej rzekomej zauważalnej gołym okiem wyższości jakościowej nad Akrypą i nie dali nawet jednego przykładu?

Ja nie wiem po co tak bronisz Akrypy.
Toż to dziecinada, błazenada i w ogóle jest to niesmaczne.

W Bialenii bawimy się w symulację państwa (i to z mocnym naciskiem na politykę), a nie w jakąś imitację My Little Pony.

Jeśli Akrypa (właściwie Akryp) ma ochotę "przebierać się" za kucyki, to niech to robi na zjeździe fanów MLP w Warszawie, a nie każe uczestniczyć w pośmiewisku innym.

(22.08.2017, 21:40:34)Akrypa Rabotowicz von Primisz napisał(a): Nie widzę powodu by obraz jakiegoś papisty miał być mniej szkodliwy od słodkiego kucyka albo pokojówki machającej palcem.

Nie miałbym nic przeciwko pokojówce. Ale szanujmy się, zwierzęta? Już pisałem o tym podczas debaty - jeśli każdy ustawiłby sobie jakiegoś zwierzaka, to bylibyśmy traktowani poważnie? No właśnie nie.

Dobra, to ja w ramach zakończenia stosowania chwytów wziętych z forum historycy.org (świetne miejsce na nabywanie ogłady w sieci to jest swoją drogą, polecam wszystkim Chatlińskim i podobnym), wyłożę może to samo, co podczas debaty jeszcze raz, w trochę innej formie:

Głęboka do przesady stylizacja owszem, może się komuś nie podobać, i każdy ma pełne prawo ją wówczas krytykować (patrz moje komentarze pod adresem Kościoła rotryjskiego), ale to nie jest tak, że komuś szkodzi czy go obraża. Czynienie jednego, konkretnego stylu dominującym poprzez uczynienie innych karalnymi to bezwzględnie fatalny pomysł, a już zwłaszcza w kraju, który od zarania swoich nowożytnych dziejów stawiał na mieszanie różnych narracji ze sobą i między innymi na tym zbudował potęgę. Toż nawet Ronon, który za tym konkretnym środowiskiem nie przepadał tak mocno, że aż, o ile wolno mi tu rzucić metaforą, zabrakło mu kończyn do podpisywania się przeciw, nie nawoływał w żadnym momencie do karania kogoś za obrazek konika pod nazwą użytkownika... A ręka Wielkiego Marszałka wcale nie wzdryga się bezwzględnie przed działaniami nie do końca sprawiedliwymi, czego żywym, a właściwie to nieżywym, przykładem może być Laszk Młynariew chociażby.

Cytat:Jeśli Akrypa (właściwie Akryp) ma ochotę "przebierać się" za kucyki, to niech to robi na zjeździe fanów MLP w Warszawie, a nie każe uczestniczyć w pośmiewisku innym.
...Może udaj się na najbliższy w swojej okolicy. Mała zmiana perspektywy się przyda.

Cytat:Ja nie wiem po co tak bronisz Akrypy.
Wystarczy 10 minut normalnej, spokojnej rozmowy z Akrypą, żeby się przekonać, dlaczego jest wartościowym obywatelem i kontynuowanie jego wieloletniego już stażu w Bialenii jest w interesie ogółu, i to z pominięciem tego, jaką ktoś jego osobie prywatnie wystawia laurkę. Ale niestety, wielu nie chce się na takie "poświęcenie" zdobyć. I potem się dziwią.