![]() |
|
Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) (/thread-432.html) |
RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 07.01.2017 (07.01.2017, 22:11:03)Feliks Spirkin napisał(a): Ostatnio dość rzadko zaglądałem na forum, i muszę przyznać, iż z każdym kolejnym wejściem aktywność była dużo niższa. Jednak zgadzam się tutaj z Hewretem, że teraz czeka Bialenię najtrudniejszy okres w historii. Państw z kosmiczną aktywnością przez parę miesięcy, które potem znikały w odmętach mikroświata, było już naprawdę wiele.Weź siedź cicho i nie demotywuj, proszę. Najtrudniejszy okres to miał miejsce we wrześniu 2014, kiedy to faktycznie byliśmy "państwem z kosmiczną aktywnością istniejącym od paru miesięcy" podczas pierwszego kryzysu. To, co dzieje się teraz, to betka. Ryzyko padnięcia na pysk jest wprost proporcjonalne do szansy na wpadnięcie zasiedziałych tu dziadów pod realny tramwaj. RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 07.01.2017 (07.01.2017, 23:45:04)Maciej Kamiński napisał(a): Ryzyko padnięcia na pysk jest wprost proporcjonalne do szansy na wpadnięcie zasiedziałych tu dziadów pod realny tramwaj. Czyli ile wynosi to ryzyko? RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 08.01.2017 Niestety, nie jestem w stanie znaleźć danych o wypadkach z samymi tramwajami, ale maszyny torowe średnio mają w Polsce ok. 200 ofiar śmiertelnych wypadków rocznie, z czego tylko ok. 10% ich ofiar stanowią osoby trzecie. Biorąc to pod uwagę, szansa na całkowite padnięcie RB z powodu fizycznego wyczerpania się w realu mocno przywiązanego materiału ludzkiego wynosi na ten moment ok. 1,04 x 10^-63. Realnie pewnie trochę więcej, bo nie śledzę poczynań wszystkich, modyfikujących warunki zliczania (poza historią medyczną MvP, ale on nie jest tu i tak naliczany). RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 08.01.2017 Zgadzam się, że Bialenii nic nie grozi. Skończmy gonić za tymi rankingami i statystykami, bo to nie ma żadnego sensu. Podobno w nieistniejącym wymiarze, tzw. realu Stany Zjednoczone specjalnie rozkręciły wyścig kosmiczny, aby wypompować Związek Radziecki z pieniędzy. Ile w tym prawdy, nie wiem. Ale może nie dajmy z siebie wypompować chęci do mikronacyjnej zabawy przez nonsensowne walczenie o aktywność, itd.? RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 09.01.2017 Caryco ukochana, Budzisz się tu z rana. Twa twarz tryska tylko zdrowiem, Jak coś powiesz to już powiesz. Inspirację nam dawałaś, Teraz od nas głosu chciałaś I od wszystkich go dostałaś. Niech Caryca nam odpowie, Jak tu wolność traci głowę? Jak tutaj wszyscy już nam zdychają? Czy od dyktatury umierają? Kto potrafi wymienić autora tego dzieła oraz gdzie zostało ono umieszczone? :grin: RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 09.01.2017 Niech Caryca nam odpowie, Kto tu dzisiaj straci głowę? Może któraś wstrętna WRona? Aleksandra je pokona! Gdyby ktoś się jej nie kłaniał, Tego Andrzej by rozgramiał. Bo Caryca miłościwa, już nie taka litościwa. Teraz tylko szubienica, a dla WRon w Stutthofie prycza.
RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Karol Medycejski - 09.01.2017 Kiedyś to była poezja... RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 09.01.2017 Poezja skończyła się na Kill 'Em All Swirydiuku. RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Iwan Pietrow - 09.01.2017 Marna poezja... Caryca nigdy nie miała talentu pisarskiego. RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 12.01.2017 O północy mija termin zgłaszania kandydatur prezydenckich, dotychczas zgłosił się tylko Tadeusz. Ciekawy pontyfikat nas czeka. Jeszcze nigdy tak dużą mikronacją nie rządził tak młody mikronauta, ciekawy jestem, co z tego wyniknie. I jeśli mogę cokolwiek radzić mojego następcy, to niech to będzie przede wszystkim przygoda. Wszyscy chcemy w niej uczestniczyć. RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Tadeusz Krasnodębski - 12.01.2017 Swojego stażu w v-świecie obawiam się najbardziej. Mimo wszystko obiecuję, że dam z siebie wszystko na tym stanowisku. Przygoda, oczywiście, ale też misja.
RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Jan von Maikowski - 14.01.2017 Guten Tag! Słuchajcie mam pewien problem, którego ostatnio nijak nie mogę rozwiązać. Szukałem pomocy na różnych forach, ale zazwyczaj albo ludziska nie mogli pomóc, albo zwyczajnie mnie olewali. Mianowicie... Pobrałem ostatnio program Flag 3D Screensaver i stworzyłem w nim animację powiewającej flagi wraz z podkładem muzycznym. Problem polega na tym, że nie mam pojęcia jak to cudo przekształcić w wideo, które mógłbym umieścić na YouTube. W opcjach programu nie ma możliwości typu "zapisz w formacie wideo" czy cuś w ten deseń. Jest ktoś w stanie pomóc? <:| RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 14.01.2017 Ściągnij program do nagrywania (Fraps, Bandicam czy inne tego typu tałatajstwo), włącz animację w tym cudzie i potem włącz nagrywanie. RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Karol Medycejski - 14.01.2017 Niestety to tak nie działa. Rzeczony wygaszacz ekranu w tego typu programach jawi się jako czarny ekran. RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 14.01.2017 Spróbuj Camtasia Studio, ten program działa trochę inaczej od frapsa czy bandicama i raczej powinien dać radę. RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 15.01.2017 Bialenia znowu wraca do "cichych" miesięcy. RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 15.01.2017 No niestety, w ciągu ostatnich dni aktywność się posypała. Ale nie ma sensu panikować, bo wkrótce może być lepiej. Każdy ma też życie realne i nie zawsze jest czas siedzieć w Internecie. RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 16.01.2017 Jak wyobrażacie sobie Bialenię za rok? Pytanie banalne, ale dość intrygujące, ponieważ ciekawe kto najmniej minie się z prawdą. RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 16.01.2017 Na pewno będzie już to całkowicie inny kraj niż obecnie. Obecna starsza elita siłą rzeczy zostanie przesunięta w cień. Pytanie tylko, czy znajdą się osoby, które nas zastąpią. Ja oceny się nie podejmuję, aczkolwiek mam nadzieję, że tak. RE: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Tadeusz Krasnodębski - 16.01.2017 Tak samo, tylko "więcej".
|