Forum Republiki Bialeńskiej
WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html)
+--- Dział: Krajowa Rada Informatyczna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-120.html)
+--- Wątek: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... (/thread-375.html)

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Gaudius van der Cathair - 05.08.2016

Proszę o stworzenie działu "Liga Nowej Bialenii" i przeniesienie wątku o tej samej nazwie do niego.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Bajtuś - 05.08.2016

Brak jest jednego podpisu przy wniosku o referendum.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Severino Castiglioni - 05.08.2016

Jak się kasuje posty to tak jest.

To pretensje do autora postu ... on ze swoimi postami może robić co chce, wiec wycofał swój podpis i brakuje jednego podpisu.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Severino Castiglioni - 05.08.2016

Ilość podpisów musi być w momencie wydania rozporządzenia przez Marszałka. Nie falandyzuj prawa.

To twoja działka z prawem ... ja tu tylko sprzątam.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 05.08.2016

(05.08.2016, 16:36:44)Bajtuś link napisał(a):To pretensje do autora postu ... on ze swoimi postami może robić co chce, wiec wycofał swój podpis i brakuje jednego podpisu.
A guzik. Podpis został złożony i mamy na to tak informatyczne (zapisy w logach), jak i wizualne (post w dziale kosz) dowody.
Link zamieszczam.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 06.08.2016

W chwili gdy złożono do mnie wniosek o ogłoszenie referendum było pięć podpisów - może i stary jestem, ale do pięciu liczyć umiem. Szczególnie, że mi ta konieczność robienia referendum akurat wczoraj po południu wybitnie realowo nie pasowało... ale musiałem je ogłosić (aby być w zgodzie z Konstytucją i z przyjętymi na siebie obowiązkami, których przecież nikt inny nie chciał się w tej kadencji podjąć) bo był wniosek i podpisy. Tak więc policzyłem do pięciu...

To, że ktoś potem coś skasował nie ma znaczenia - bo niby co miałbym zrobić (nawet gdybym był na Forum - a dopiero teraz wróciłem)? Usunąć ogłoszone referendum? Absurd.

PS. Następnym razem będę sobie zrzuty ekranu robił... aby nie było wątpliwości.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Gaudius van der Cathair - 06.08.2016

(05.08.2016, 15:51:42)Piotr Novitius link napisał(a):Proszę o stworzenie działu "Liga Nowej Bialenii" i przeniesienie wątku o tej samej nazwie do niego.
Ponawiam. Czy to celowe działanie?

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 06.08.2016

(06.08.2016, 15:08:04)Piotr Novitius link napisał(a):[quote author=Piotr Novitius link=topic=382.msg54100#msg54100 date=1470405102]
Proszę o stworzenie działu "Liga Nowej Bialenii" i przeniesienie wątku o tej samej nazwie do niego.
Ponawiam. Czy to celowe działanie?
[/quote]
W gruncie rzeczy tak, bo z jakiegoś umykającego mi powodu Iwan nie chce zatwierdzić rejestracji partii. Kiedy to wreszcie nastąpi, zrobimy dział.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Severino Castiglioni - 06.08.2016

Nie chce, bo boi się utraty wpływów i naprawy Bialenii.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 06.08.2016

(06.08.2016, 15:11:39)Maciej Kamiński link napisał(a):W gruncie rzeczy tak, bo z jakiegoś umykającego mi powodu Iwan nie chce zatwierdzić rejestracji partii.
(06.08.2016, 15:55:19)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):Nie chce, bo boi się utraty wpływów i naprawy Bialenii.
Niestety nie mogę tego zrobić w tym przypadku... jak we wniosku o obywatelstwo.

Chyba to kolejny przykład, że należy poprawić nasze prawo i wprowadzić zapisy, że jeżeli Prezydent nie dokona czynności w ciągu 48 czy 72 godzin to ma takie prawo Marszałek Parlamentu (w końcu Parlament jest podobnie jak Prezydent organem wybieranym przez Obywateli RB).

W ogóle po ostatnich doświadczeniach to zaczynam się skłaniać ku systemowi "parlamentarnemu", a nie "prezydenckiemu".

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 06.08.2016

Co by oznaczało kolejny powrót do tradycji. <3

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Gaudius van der Cathair - 07.08.2016

Partia została zarejestrowana, a działu ciągle nie ma. Proszę o stworzenie takowego działu i przeniesienie wątku "Liga Nowej Bialenii" do niego.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 07.08.2016

(07.08.2016, 14:59:13)Piotr Novitius link napisał(a):Partia została zarejestrowana, a działu ciągle nie ma. Proszę o stworzenie takowego działu i przeniesienie wątku "Liga Nowej Bialenii" do niego.
No jak nie ma: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php?board=599.0?

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Gaudius van der Cathair - 07.08.2016

Teraz już jest, ale kiedy pisałem nie było.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 07.08.2016

Chciałbym, aby wstawiono ikonkę z logiem BPD w dziale partii... Proszę o podanie prawidłowych (pożądanych) wymiarów oraz formatu (tutaj jak podejrzewam PNG) - abym mógł to wykonać i podesłać.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 07.08.2016

(07.08.2016, 16:42:53)Piotr Novitius link napisał(a):Teraz już jest, ale kiedy pisałem nie było.
Więc musiałeś pisać post przez przynajmniej pięć minut. ,Wink

(07.08.2016, 17:05:54)Ronon Dex link napisał(a):Chciałbym, aby wstawiono ikonkę z logiem BPD w dziale partii... Proszę o podanie prawidłowych (pożądanych) wymiarów oraz formatu (tutaj jak podejrzewam PNG) - abym mógł to wykonać i podesłać.
64x64 piksele.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 07.08.2016

Proszę więc o umieszczenie załączonej ikony przy dziale Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

[attachment id=1 msg=54286]

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Severino Castiglioni - 08.08.2016

Proszę o dodanie działu w Baronii Wienisławowo o nazwie Izba Pamięci. Będzie tam archiwum lenna.