![]() |
|
"Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +---- Dział: Opiniotwórczość (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-76.html) +---- Wątek: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. (/thread-7754.html) |
RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Kamil Maciejewski - 04.11.2017 (04.11.2017, 19:42:37)Hewret von Thorn napisał(a):(04.11.2017, 19:04:32)Kamil Maciejewski napisał(a): Lovelacowi chodziło o symbole zbrodniarzyChodziło o symbole związane z wyznaniem, czytaj uważniej. W takim razie faktycznie przesadził. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Sheldon Anszlus Lovelace - 04.11.2017 Tak chodziło zarówno o symbole zbrodniarzy typu swastyka, jak i religijne typy gwiazda Dawida etc.. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Antoni Kacper Burbon-Conti - 04.11.2017 Panowie, wchodzicie w sprawy światopoglądowe, co jest niebezpiecznym tematem. Radzę dojść do szybkiego porozumienia i zakończyć ten temat. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 10.11.2017 @"Maciej Kamiński", masz błąd w rozporządzeniu o wyborach prezydenckich. Głosowanie ustaliłeś na 24 godziny, a powinno trwać co najmniej 48 - art. 4 ust. 2 Ordynacji.
RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 10.11.2017 U, dzięki za uwagę. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 18.11.2017 Przy okazji nowelizacji dopiszcie w ustawie, że KRI za usługi pobiera opłaty według cennika.
RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 11.12.2017 Szybkie pytanie - skąd głosy wstrzymujące przy projekcie Konstytucji, skoro jest to prawdopodobnie najmniej kontrowersyjny projekt ustawy zasadniczej jak do tej pory? RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 11.12.2017 Konstytucja ze 24 stycznia 2016 r. jedyną i prawdziwą konstytucją! RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 13.12.2017 Martwi mnie zastój w ZL. Choćby pod Konstytucją - od 3 dni dwa nieoddane głosy. Pod innymi projektami praktycznie minimalna debata. Może lekarstwem byłaby praca sesyjna, a nie permanentna? RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 13.12.2017 A może po prostu nikt akurat nie ma nic do dodania, bo kwestia ustawy zasadniczej została wyczerpana w czasie konsultacji, a kwestie gospodarcze i naukowe nie cieszą się jakimś porażającym zainteresowaniem? RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 13.12.2017 Głosowanie też trochę długo trwa. No albo jakoś tak mi się tylko wydaje. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 13.12.2017 Nie no, trwa. Ale to dlatego, że część posłów loguje się i pisze rzadko. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 17.12.2017 Ehh, a mogłem podpisać Konstę w Święto Władz Konstytucyjnych... Nie przemyślałem. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Eddard Noqtern - 17.12.2017 Nic się nie dzieje w Parlamencie, bo... po prostu nic w Bialenii się nie dzieje. Nie ukrywajmy, że bez żadnego konfliktu, czy większego zamieszania (jak np. elekcja w Sarmacji) Bialenia, ale też inne mikropaństwa po prostu padają. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 17.12.2017 Dlatego też resentyment do BiaBroHassu jest tutaj aż tak duży - w większości chyba pamiętamy, co najbardziej napędzało Fiodora chociażby? RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Karol Medycejski - 17.12.2017 BiaBroHass - dobrze, że zdech. Choć akszyli, po namyśle to dobry flejm nie jest zły. RC miało go nawet w logo. Ale i tak co niektórzy nazwali nas "technokratami"... Ludzi w partii, w której merytoryki było całe 0%. No i jeszcze mówili - kolejna nudna partia, ma(ł)o wyrazista ideologicznie. A myśmy udowodnili, że nie ideologią i też nie merytoryką Bialenia stoi, bo te się już zwyczajnie przejadły. PS Obecnie znowu jakaś era technokratyczno-quasi-merytoryczna nastała (quasi, bo te wasze projekty to jednak choooyowe są - no offence). RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Frederick Hufflepuff - 17.12.2017 Cytat:BiaBroHass - dobrze, że zdech. Obecnym poziomem aktywności niejako udowadniamy, że osobno stanowimy zaledwie jedną z wielu niezbyt aktywnych mikronacji na polskim wirtualnym globie. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Eddard Noqtern - 17.12.2017 Tylko, że Prezydent nie chce chyba zorganizować Szczytu. A przynajmniej zwleka już miesiąc. Może powinienem pogadać z JKM, żeby ta inicjatywa wyszła z Hasselandu? RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 17.12.2017 (17.12.2017, 21:50:58)Eddard Noqtern napisał(a): Tylko, że Prezydent nie chce chyba zorganizować Szczytu. A przynajmniej zwleka już miesiąc. Może powinienem pogadać z JKM, żeby ta inicjatywa wyszła z Hasselandu? Przecież oboje macie dostęp do działu rządowego i widzicie, jaka jest sytuacja. Parę dni temu poprosiłem nawet o proponowanie terminu, to spotkałem się z głuchą ciszą. Miałem zamiar poruszyć ten temat po dzisiejszej uroczystości i zorganizować szczyt jeszcze przed Sylwestrem. Więc nie rozumiem tych insynuacji, Eddardzie. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Eddard Noqtern - 17.12.2017 Ja termin proponowałem już miesiąc temu. Nie mam zamiaru podawać nowego co tydzień, bo to bez sensu. Tadeuszu, ile można czekać? Na co? Wszyscy muszą powiedzieć "tak, w trakcie tych dwóch tygodni, możemy się pojawić"? To bez sensu bo to oczywiste. Każdy termin będzie ok, oprócz 24.12-26.12 i 31.12-01.01. |