![]() |
|
"Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +---- Dział: Opiniotwórczość (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-76.html) +---- Wątek: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. (/thread-7754.html) |
RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 06.01.2018 Jeżeli nie złoży, to trzeba będzie uzupełniające robić. Takoż, jeżeli Iwaszka nie zacznie głosować. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Severino Castiglioni - 06.01.2018 Ja będę kandydował. Z góry zapowiadam i ostrzegam. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Antoni Kacper Burbon-Conti - 08.01.2018 Cytat:Rozporządzenie wschodzi w życie z chwilą ogłoszenia.@"Maciej Kamiński" Piękny wschód Słońca.
RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 08.01.2018 Poprawione. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 10.01.2018 Zapowiadają się niezłe wybory. <3 RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Antoni Kacper Burbon-Conti - 28.01.2018 Ja tylko się przypomnę, że trzeba wybrać nowy skład WKNF. ![]() @"Hewret von Thorn" RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 29.01.2018 @"Hewret von Thorn" kiedy ogłosisz prezydenckie? RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Severino Castiglioni - 29.01.2018 Fakt, to już czas. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 29.01.2018 Wydane: #8952 Niestety takie terminy musiałem dać, gdyż też trochę przegapiłem odpowiedni moment. Starałem się dać jak najwięcej czasu na zgłoszenie kandydatury, dlatego wybory tylko dwudniowe i to w środku tygodnia. Niestety artykuł 9, lit. d) uniemożliwia mi podciągnięcie zgłaszania kandydatur do samego momentu rozpoczęcia głosowania, gdyż byłoby to sprzeczne i nielogiczne z ordynacją. Będą to ostatnie wybory jakiekolwiek na starej ordynacji. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 31.01.2018 @"Hewret von Thorn" @"Paweł Karol Medyceusz Zep" Wkradł się chaos do KK. Od lat w Bialenii zmiany w aktach prawnych dopisywane są przez opublikowanie ustawy od nowa ze zmianą i schowanie starej do spoilera z dopiskiem "NIEAKTUALNA USTAWA". Proponowałbym nadal tak robić, żeby nie było zamieszania. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 31.01.2018 Paweł musi poprawić. ![]() Z drugiej strony Paweł zrobił coś ciekawego - wprowadził odpowiedni komentarz przy zmianie. Może warto byłoby to sformalizować w ustawie o BU? RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 31.01.2018 Możemy, ale nie rezygnujmy z wklejania znowelizowanych ustaw w osobnym poście i spoilerowaniu starych. No i nie wiem, czy komuś będzie się chciało wrzucać komentarz do wszystkich poprzednich nowelek.
RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Severino Castiglioni - 31.01.2018 To jak mam zrobić, bo nie wiem? RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 31.01.2018 @"Paweł Karol Medyceusz Zep", napisać nowego posta z aktualną ustawą, a poprzednią (w poprzednim poście) schować w [spoiler] i dopisać, że to nieaktualna ustawa. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 31.01.2018 I jakby coś, uzasadnienie takiego postępowania to ułatwienie wglądu do poprzedniej wersji danego aktu prawnego (co jest bardzo pożyteczne np. kiedy Sąd próbuje coś zinterpretować). RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Severino Castiglioni - 01.02.2018 Ok Panowie, poprawiłem. Dziękuję za zwrócenie uwagi, na przyszłość będę wiedział. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 01.02.2018 Ogólnie to uważam, że te dopiski w formie komentarza kursywą, które zastosowałeś, są dobrym pomysłem. Można tak robić. Jednocześnie ze spoilerowaniem starych wersji ustaw i wklejaniem nowych w odrębny post. ^^ RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 04.02.2018 (04.02.2018, 23:12:25)Paweł Karol Medyceusz Zep napisał(a): Macieju skorzystaj z przewidzianej przeze mnie karty. A może by tak sformalizować kartę pod konsekwencją nieważnością głosu? RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 05.02.2018 Na bambus mi z tym pomysłem. Tu nie jest Dreamland, tu się głosuje "ZA, ZA, PRZECIW, WSTRZYMUJĘ SIĘ", albo w ostateczności "projekt właściwy - ZA, poprawka 1 - ZA, poprawka 2 - PRZECIW, poprawka 3 - WSTRZYMUJĘ SIĘ". Tradycja górą, obce obyczaje zostają poza organem władzy ustawodawczej, bo tak. Jak to jasno w programie wyborczym obiecałem. RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 06.02.2018 https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thread-8974-post-85619.html#pid85619 Może zróbmy przegląd ustaw i określmy, gdzie należy wydawać rozporządzenie, zarządzenie, postanowienia i uchwały? Momentami to wygląda komicznie (jak ta sytuacja powyżej), bo choć jest to rozporządzenie, to przedmiot owego rozporządzenia nie jest kwestią źródeł prawa. Wybór przewodniczącego to kwestia czysto technicznie wewnętrzna danej instytucji i powinno to być w postaci uchwały. |