![]() |
|
Wielkie cytaty z życia wzięte - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Kawiarnia Artystyczna "Kulturalna" (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-78.html) +--- Wątek: Wielkie cytaty z życia wzięte (/thread-1177.html) |
RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Tadeusz Krasnodębski - 09.02.2018 Mnie zdecydowanie po stokroć bardziej bawi postanowienie w sprawie nadania folwarka. <3 https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thread-3438.html?highlight=folwarka RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Ametyst Faradobus - 09.02.2018 Ostatnio pani w mięsnym mnie poprawiła, kiedy poprosiłem o pięć frankfurterków. RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Hewret von Thorn - 11.02.2018 Tadeusz Krasnodębski napisał(a):Przyznam szczerze, że nie widziałem jeszcze w świecie wirtualnych państw tak uporządkowanego i rozbudowanego biuletynu ustaw; i wierzę, że lepszego po prostu nie ma. @"Tadeusz Krasnodębski"
RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Tadeusz Krasnodębski - 11.02.2018 Czyżby mój post powitalny z cytatem kobiety, której kompletnie nie znam, ale stwierdziłem, że wypadnę elokwentnie? RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Hewret von Thorn - 11.02.2018 Ta RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Antoni Kacper Burbon-Conti - 12.02.2018 (12.02.2018, 23:40:59)Maciej Kamiński napisał(a): A i owszem, ja jestem autorem tego pociesznego powiedzonka. Po raz pierwszy zastosowałem je jako argument z gatunku emocjonalno-zaprzeczającego podczas rządowej dyskusji o polityce wobec pewnego sąsiada 30 kwietnia 2014 roku (co ciekawe, inny pocieszny tekścik, dotyczący podważania tego, czy mieszkańcy pewnego kraju zdążyli już odkryć żelazo, również wywodzi się z tego samego postu), natomiast w funkcji opisu kraju podczas powitania użyłem go, tak pamięciowo, następnego dnia, kiedy to do Bialenii zawędrował Kazimierz Sabatowski, później użyłem go w kolejnej dyskusji o zagranicy i w kolejnym przywitaniu, tym razem Siergieja Makłowa, a potem, kiedy ludzie zaczęli przybywać do RB naprawdę masowo, w związku z rozpędzającą się działalnością masonów, to miałem okazję zastosować to powiedzonko wielokrotnie i tak już się przyjęło. Do tego stopnia, że niedawno Hewret wpisał to na micropedię jako naszą oficjalną dewizę. Historia bialeńskiej dewizy. https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thread-433-post-86620.html#pid86620 RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Maciej Kamiński - 24.02.2018 Cytaty z konfy z 30 listopada i 1 grudnia 2015 (które miałem zgrane, zanim Facebook postanowił popsuć użyteczną funkcję i uniemożliwił stosowanie wyszukiwarki w konferencjach, z których ktoś Cię już zdążył usunąć): Trzeba kiedy to wszystko wydrukować i zanieść do introligatora. Będzie najlepszy seler. Feliks o konfie. Hewret: A dziecka z cesarzową grubasek niestety nie zdążył spłodzić. MvP: ten to przystojniak tak to jest jak sie żre Kristian: o kurde. az mi sie mokro zrobilo Rozmowa o wizerunku króla z EU. Hewret: Nie dość, że wykastrowany. To jeszcze stał się dworskim błaznem. MvP: co ci tak biedak podpadł? xD Hewret: 2 powstania mi zrobił. Xd Rozmowa o innym królu z EU. Hewret: Ostatnio na hisie miałem napisać mini-rozprawkę. Czy grozi Nam upadek cywilizacji europejskiej na wskutek rozwoju kultury islamskiej. MvP: ale zbdrny tematy Hewret: taa Feliks: Zdanie wyjściowe: "W symbiozie mogą żyć tylko kultury jednej cywilizacji." Hewret: His na biolchemie to taka zapchaj dziura. Feliks: I lejesz wodę na 2 strony. XD Rozmowa o problemach współczesnych Węgrów. Hewret: I co, są przygotowani na zamach? A przerobię i wkleję to jako wydarzenie w BIalenii. xD Feliks: Są. Poinformowali innych o zagrożeniu? Tak. KJM: Etniczny pocisk. Tylko i wyłącznie Rozmowa o ćwiczeniach antyterrorystycznych w Nairobi. Feliks: Ej, ktoś może zaspojlerować wyniki wyborów? Hewret: Andrzej Swarzewski: 6 głosów, 22 głosy puste. Rozmowa o grudniowych wyborach. Maciej: A Frejtonowo gazeto rychtych fejn wezdrzy. Fiodor: Pisz po polsku, proszę. No chyba, że uznamy kaszubski za gwarę. xDD Maciej: Nie głoś mi takich herezji. Feliks: Kaszubski to gwara!!!!!1111 Maciej: Freytonowa gazeta świetnie wygląda. Fiodor: O wiele lepiej. I tak kaszubski jest gwarą... xDD Feliks: Kaszubski to etnolekt. Maciej: Kubiłaje to okapi!!!111oneoneone Fiodor: #Macieju #masakruj #mnie Maciej: #Ponymasochizm Rozmowa o tym, co się tu tak właściwie dzieje. KJM: Co sądzicie o tym, że kuce były z Awary? Tfu Ahary Fiodor: Skąd? Gdzie to? […] Feliks: Koło Gorzowa Wielkopolskiego. Rozmowa o pochodzeniu Kuców. KJM: Wymiary Hufflepuffa to takie twierdzenie bialematyczne, no nie? Feliks: hahahaha Kristian: no. z kombinatoryki KJM: Tj PxIxS = 1 Rozmowa o umiejętnościach Fiodora w zakresie posługiwania się językiem polskim. Ciśnienie * natężenie * średnia arytmetyczna = PiS xd Hewret o gildii w grze Real 2015. Wchodzi ktoś do Bialenii. Już nie wychodzi. Wkład Feliksa w noc sucharów 1 grudnia 2015. Fiodor: Ej wpisuję w google "Rzeczpospolita Obojga Narodów" a wyskakuje mi w proponowanych "Rzeczpospolita Obojga narodów za panowania Wettinów" xDD Maciej: Wpisz w google "budyń to". Rozmowa o przygodach z Wujkiem. Nowe forum Republiki Bialeńskiej. Gestapowcy Cię widzą, gestapowcy Cię śledzą, gestapowcy Cię znajdą, zabiją i zjedzą. Jedno z wielu imion konfy. Kristian: ciekawe czy gdybym kandydowal to czy dostalbym sie z reka w […] do parlamentu jak kiedys Maciej: Zależy, ile razy by w widocznych miejscach oponenci krzyczeli, że się sprzedałeś Sarmacji. Rozmowa o wynikach grudniowych wyborów. jezu, Wy tu na ludzi głosujecie, nie na partie Zaskoczenie Markusa Arpeda związane z grudniowymi wyborami. Feliks: Nie wiem jak skomentowac ten wynik […] Maciej: Bartoszu Ugledanie: a cóż to? Rana na kolanie? Feliks: Coś się, coś sie popsuło Ciąg dalszy rozmowy o wynikach wyborów. KJM: Tylko ze król Antalgii też był klonem Grutina Maciej: A tama rohańska stała się ciałem. KJM: I zbudowała sie miedzy nami. Maciej: Grutin, Grutin, reigns in da Brodria... KJM: Vox Grutinis vox Dei. Rozmowa o dbałości o sytuację demograficzną mikroświata. RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Maciej Kamiński - 26.02.2018 Jan Lubomirski: To proszę wszystkich aktywnych dziennikarzy o to [o potwierdzenie przynależności do Związku Dziennikarzy Bialeńskich - przyp. moje]. Aleksandra Dostojewska: POTWIERDZAMY. (-) Dziennikarze Republiki Bialeńskiej Trzecia kolumna Saszy w serii: "Bardziej już nie odlecimy". RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Maciej Kamiński - 01.03.2018 Osobiście sądzę że Bialenia się szybko rozpadnie, a jej dawni obywatele pewnie stworzą znowu coś innego. I tak w kółko. Tobiasz von Richtoffen, 26 lipca 2014. Prawdopodobnie najbardziej kultowy cytat dotyczący Republiki Bialeńskiej. RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Ametyst Faradobus - 02.03.2018 Dlatego wysłaliśmy Wam prędko Premiera Tysiąclecia, aby odnowił oblicze ziemi, tej ziemi. RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Hewret von Thorn - 06.05.2018 [ATTACHMENT NOT FOUND] RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Hewret von Thorn - 14.05.2018 [ATTACHMENT NOT FOUND] RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Tadeusz Krasnodębski - 14.05.2018 Nigdy nie przestanie mnie to śmieszyć. RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Ferdynand Dugosz - 15.05.2018 Nie wiedziałem, że z naszego marszałka taki poeta. |