![]() |
|
Mapa Nordaty - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Mapa Nordaty (/thread-1259.html) |
Odp: Mapa Nordaty - Hewret von Thorn - 01.08.2014 Co z wyspami "Ahara" i "Fjara"? Czy jeszcze posiadamy mniejszy wyspy? Odp: Mapa Nordaty - AndrzejSwarzewski - 01.08.2014 Ahara i Fjara to część NUPIA. Odp: Mapa Nordaty - Hewret von Thorn - 01.08.2014 Uuu... No dobra. Odp: Mapa Nordaty - Ronon Dex - 01.08.2014 (01.08.2014, 22:48:14)Heinrich Hewret link napisał(a): Czy jeszcze posiadamy mniejszy wyspy?Nie, ale w myśl zasad stosowanych w mikroświecie można zdaje się "odkrywać" niewielkie wysepki w bezpośredniej bliskości posiadanego lądu. Miałem kiedyś pomysł na niewielki archipelag... [attachimg=1] 1. Wyspa z lotniskiem 2. Wyspa z głównym miastem 3. Wyspa z kurortem 4. Grupa wysp niezamieszkałych 5. Lotnisko z betonowym pasem 4km 6. Niewielkie lotnisko z utwardzonym pasem 7. Lądowisko gruntowe 8. Miasteczko będące centrum archipelagu 9. Miasteczko z kurortem turystycznym 10. Platforma wiertnicza 11. Rafineria ... który chciałem zrealizować na wodach terytorialnych NUPIA, ale tam w zasadzie wszystko zdechło. Dyskusje samego ze sobą czy czekanie na odpowiedź parę dni trochę nudne się stają. Ponieważ wszystko jest od dawna gotowe... nawet szczegółowe mapy i wizualizacje wysp (są to dobrane tereny z dodatków do Arma2) - to może w wolnej chwili "odkryję" ten archipelag u brzegów południowej (klimat) Anatolii. Odp: Mapa Nordaty - AndrzejSwarzewski - 01.08.2014 Nordata znowu przeżywa kryzys, więc niewykluczone, że nieaktywne NUPIA oddałoby nam te wyspy, gdybyśmy się jakoś dogadali. No ale nie wiem, czy nam na tym zależy? Odp: Mapa Nordaty - Ronon Dex - 01.08.2014 (01.08.2014, 23:10:41)Conducator Swarzewski link napisał(a): No ale nie wiem, czy nam na tym zależy?Ja też nie wiem... w sumie pikseli nam nie brakuje. ![]() W zasadzie można by ich namówić do przeniesienia się na te wyspy i na tutejsze Forum...
Odp: Mapa Nordaty - Hewret von Thorn - 01.08.2014 Niee, tak się pytam dla rozpoznania i własnej wiadomości.
Odp: Mapa Nordaty - Maciej Kamiński - 02.08.2014 Na tych dwóch wyspach jest zdaje się sztab główny sojuszu wojskowego, jedno miasto i coś na kształt parku narodowego (tylko, że jest zamknięty). Raczej mało ciekawy teren, ale ubiegać się o przejęcie możemy (jeśli dobrze się orientuję, wyspy były częścią Dżamahiriji Narodów). Ale po prawdzie, jeśli byłoby głosowanie, to ja bym był przeciw - przynajmniej dopóki NUPIA istnieje. Odp: Mapa Nordaty - AndrzejSwarzewski - 10.08.2014 Nie mogę się doczekać nowej, aktualnej mapy. ^^ Odp: Mapa Nordaty - Ronon Dex - 10.08.2014 (10.08.2014, 18:12:35)Conducator Swarzewski link napisał(a): Nie mogę się doczekać nowej, aktualnej mapy. ^^Lepiej powiedz co myślisz o możliwościach "odkrywania np. u brzegów Anatolii czy nawet Bialenii takich małych wysepek? Nasze wybrzeża są po prostu nudne...
Odp: Mapa Nordaty - AndrzejSwarzewski - 10.08.2014 Jakieś wysepki można "odkryć". Ja tak kiedyś myślałem o jakiejś zamorskiej kolonii, gdy już Anatolię do końca skolonizujemy. I to takiej typowej, "murzyńskiej", z bawełną i innymi takimi atrakcjami. Co Wy na to? Tu nie chodzi, żeby w tym miesiącu, czy nawet tym roku. Ale tak w przyszłości, jak już z Anatolią skończymy.
Odp: Mapa Nordaty - Ronon Dex - 10.08.2014 (10.08.2014, 18:29:17)Conducator Swarzewski link napisał(a): Co Wy na to?Można pomyśleć... z czasem bo na razie roboty moc na Anatolii. Zacząłbym właśnie od niewielkich wysepek w bezpośredniej bliskości (każda może mieć coś ciekawego i nietypowego) w bezpośredniej okolicy... tak aby te wybrzeża były trochę ciekawsze... wtedy mogły by zacząć działać przeprawy promowe, wycieczki i takie tam... Odp: Mapa Nordaty - AndrzejSwarzewski - 10.08.2014 No tak, ja rozumiem, że dopiero za jakiś czas. A wysepki w pobliżu zawsze można jakieś odkryć i zacząć robić wycieczki i te sprawy.
Odp: Mapa Nordaty - Ronon Dex - 10.08.2014 (10.08.2014, 18:45:07)Conducator Swarzewski link napisał(a): A wysepki w pobliżu zawsze można jakieś odkryć i zacząć robić wycieczki i te sprawy.Ten tydzień mam trochę zawalony realem... ale w przyszłym coś pokombinuję. Odp: Mapa Nordaty - Maciej Kamiński - 10.08.2014 A dlaczego by na Anatolii się bawełną nie zajmować? Odp: Mapa Nordaty - Maciej Kamiński - 25.08.2014 Odkop, skoro wraca sprawa kolonizacji. Odp: Mapa Nordaty - Daniel von Witt - 09.09.2014 Witam, reprezentuję Królewski Instytut Kartograficzny, który posiada siedzibę na terenie Królestwa Dreamlandu, a którego podstawową działalnością jest redagowanie i wydawanie map. Na jesień tego roku zaplanowaliśmy w KIK wydanie map kontynentów Mikroświata, dlatego wszelkie osoby zainteresowane z Republiki jak i innych krajów kontynentu chciałbym prosić o kontakt w celu możliwie pełnego zobrazowania stanu faktycznego na Nordacie. daniel_lukas[at]interia.pl Z góry dziękuję za kontakt i zapraszam do współpracy. (-) Daniel von Witt Królewski Instytut Kartograficzny http://dreamland.net.pl/ Odp: Mapa Nordaty - Ronon Dex - 09.09.2014 Tak na szybko wskażę ostatnie mapy Republiki Bialeńskiej (Wyspy Bialeńskiej i Anatolii) - znajdują się one tutaj czyli w Bialeńskim Biurze Kartograficznym - http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=1392.0. Odp: Mapa Nordaty - Kristian Arped - 21.09.2014 Konstanty, jak pogodzisz: ![]() Cytat:Mapa jest niekompletna w zachodnią część Pruskiej Republiki Siedmiogrodzkiej@edit Chodzi o: Odp: Mapa Nordaty - Konstanty Jerzy Michalski - 21.09.2014 Pogodzę bardzo prosto. Wywalę II RP, bo jest nieaktywna. W mojej myśli kartograficznej - nie istnieje. Wrzuci się tam może jakieś morze. |