![]() |
|
Zjazd Bialeńczyków - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html) +--- Dział: Szpital Psychiatryczny im. Ofiar Realiozy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-328.html) +--- Wątek: Zjazd Bialeńczyków (/thread-2263.html) |
Odp: Zjazd Bialeńczyków - Hewret von Thorn - 12.03.2016 Łódź? A dlaczego Łódź odpada?
Odp: Zjazd Bialeńczyków - Aleksandra Dostojewska - 12.03.2016 Jeżeli wybierać coś w Polsce to tylko Wawa <3 . Odp: Zjazd Bialeńczyków - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 12.03.2016 Warszawa i Łódź to najlepsze opcje (chyba, że ktoś chce pod siebie ). Ja w każdym razie jestem biedny i tylko warszawa mi pasuje, bo kasa na wyjazdy jest wydawana na konwentach. :c
Odp: Zjazd Bialeńczyków - Eddard Noqtern - 12.03.2016 (12.03.2016, 18:25:06)Akrypa Rabotowicz von Primisz link napisał(a): Warszawa i Łódź to najlepsze opcje (chyba, że ktoś chce pod siebie W Warszawie nie będzie tej "magii spotkania". No, ale nie będę też narzekać. Odp: Zjazd Bialeńczyków - Hewret von Thorn - 12.03.2016 Najlepszy klimat to byłby w Swarzewie k. Pucka. )
Odp: Zjazd Bialeńczyków - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 12.03.2016 Najlepszy klimat byłby w Bengazi.
Odp: Zjazd Bialeńczyków - Hewret von Thorn - 12.03.2016 ISIS by Cię przehandlowało za nerkę.
Odp: Zjazd Bialeńczyków - Ametyst Faradobus - 12.03.2016 Jeżeli zorganizujecie to w Warszawie w terminie około dwudziestego kwietnia to Delegacja Ludu Szlacheckiego być może się stawi. Poza tym osobiście jestem otwarty na wszelkie spędy mikronacyjne w Krakau i okolicach.
Odp: Zjazd Bialeńczyków - Mikołaj Patryk Dostojewski - 12.03.2016 (12.03.2016, 18:52:44)Ametyst Faradobus link napisał(a): Jeżeli zorganizujecie to w Warszawie w terminie około dwudziestego kwietnia to Delegacja Ludu Szlacheckiego być może się stawi. A czy Mielec to dla ciebie Okolice Krakowa?
Odp: Zjazd Bialeńczyków - Ametyst Faradobus - 12.03.2016 A ciężko się tam wchodzi? Odp: Zjazd Bialeńczyków - Mikołaj Patryk Dostojewski - 12.03.2016 Powiedzmy, że pomiędzy Mielcem a Krakowem jedzie ok. 25 bezpośrednich busów w każdą stronę dziennie. Odp: Zjazd Bialeńczyków - Hewret von Thorn - 23.07.2016 My to chyba najbliższy zjazd Bialeńczyków zrobimy na czyimś ślubie. xD Odp: Zjazd Bialeńczyków - Maciej Kamiński - 23.07.2016 (23.07.2016, 15:20:49)Hewret Faradobus link napisał(a):My to chyba najbliższy zjazd Bialeńczyków zrobimy na czyimś ślubie. xDMarkusa z Akrypą. >
Odp: Zjazd Bialeńczyków - Hewret von Thorn - 23.07.2016 Którego Markusa? Odp: Zjazd Bialeńczyków - Maciej Kamiński - 23.07.2016 (23.07.2016, 15:27:38)Hewret Faradobus link napisał(a):Którego Markusa?Naszego oczywiście. Odp: Zjazd Bialeńczyków - Ronon Dex - 23.07.2016 (23.07.2016, 15:20:49)Hewret Faradobus link napisał(a):My to chyba najbliższy zjazd Bialeńczyków zrobimy na czyimś ślubie. xDBo wymyślacie takie miejsca jak Warszawka na ten przykład... Jeśli chcecie rady człowieka, który z forumowymi zlotami trochę już podziałał (w ostatni weekend sierpnia zaliczam jeden z nich) to jest parę warunków powodzenia: 1. Wybiera się miejsce w Polsce gdzie łatwo dojechać pociągiem z większości rejonów kraju (wcale nie musi być to Warszawa... wystarczy przeanalizować trasy kolejowe - jest sporo takich miejsc). 2. Wybiera się miejsce pod takim kątem by była przyzwoita baza noclegowa, ale jednocześnie nie było to miejsca zaliczane do "turystycznie atrakcyjnych" (niższe ceny przy dobrych warunkach i mniejszy problem z miejscami). 3. Wybiera się termin przyległy do "sezonu", ale na jego pograniczu (ludzie łatwiej sobie wolne załatwią i o miejsca łatwiej). Pokój w hotelu w Warszawie to minimum 300 zł za dobę (a i tak taki "nie robi szału" - bywam w delegacjach to się mniej więcej orientuję), a tymczasem za nocleg w dobrych warunkach na najbliższym zlocie pewnego sporego realowego forum historycznego to musiałem zapłacić raptem 160zł za dwuosobowy pokój (jedynek po prostu nie było) na dwie doby. Widać różnicę? Odp: Zjazd Bialeńczyków - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 23.07.2016 Warszawa ma ten plus, że wiele osób tam mieszka a inne mają łatwy dojazd. Kwestia taka że kilka razy się nawet spotykaliśmy ale, żeby zrobić coś większego za mało chętnych.Ja w realu poznałem: 1) MvP, 2) KriVersena, 3) Iwana, 4) Eddarda, Więc to nie jest taki problem się spotkać. Gorzej jak ktoś chce zrobić atrakcje większą niż pójście do knajpy a zgaduje, że z innej części polski to ludzie zbyt leniwi by przyjechać z takiego powodu. Odp: Zjazd Bialeńczyków - Ronon Dex - 23.07.2016 (23.07.2016, 16:45:17)Akrypa Rabotowicz von Primisz link napisał(a):Więc to nie jest taki problem się spotkać.Nie jest to problem... pod warunkiem, że zakładasz jednodniowe spotkanie. Wtedy jak najbardziej Warszawa jest dobrym miejscem. Odp: Zjazd Bialeńczyków - Kristian Arped - 23.07.2016 Krzysiu dobrze mówi i — według mnie — powinniśmy się zdać na jego doświadczenie, skoro organizował parę zjazdów forumowych. Ubiegłoroczny zjazd w Warszawie był fajny, ale właśnie — był jednodniowy. A to dla mnie wiązało się z dość długą podróżą: o 2 w nocy wstałem, o 7 rano następnego dnia byłem w domu dopiero (wracając z Warszawy siedzieliśmy z Marcinem w jednym przedziale z pijanymi Rosjanami… ).Ja, jak już wspominałem wielokrotnie, zarówno prywatnie jak i publicznie, jestem w stanie się dostosować do terminu jak i miejsca (odpada mi tylko wrzesień, bo wtedy jadę do Pragi). Tylko, proszę, nie wybierajcie lokacji pod siebie, a pod ogół zjazdowiczów. Brakuje też jasnych deklaracji kto jedzie. W ubiegłym roku wszyscy mówili, że „może przyjadą”. Czym się to skończyło wiemy sami; nawet KJM, który deklarował swój przyjazd, nie przyjechał, nie wspominając o tych, którzy byli niepewni. Większość z nas jest pełnoletnia, więc — proszę — zachowujmy się jak dorośli. Fajnie byłoby się spotkać i powspominać co robiliśmy w Bialenii.
Odp: Zjazd Bialeńczyków - Ronon Dex - 23.07.2016 (23.07.2016, 18:11:58)Kristian Arped link napisał(a):Brakuje też jasnych deklaracji kto jedzie.Jasne deklaracje są możliwe dopiero wtedy gdy zaproponuje się konkretne terminy... najlepiej 2-3 warianty i wtedy się zobaczy, a jaki odpowiada największej ilości osób. Trudno deklarować cokolwiek, gdy się terminu nie zna i nie wie czy nie koliduje z obowiązkami zawodowymi, szkolnymi czy jakimś ważnymi sprawami prywatnymi. |