Forum Republiki Bialeńskiej
"Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Opiniotwórczość (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-76.html)
+---- Wątek: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. (/thread-7754.html)

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 23.02.2018

Trzech kandydatów w wyborach parlamentarnych... Dramat. Zgłaszajcie się, ludzie. Parlament to chyba najmniej wymagająca funkcja publiczna.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 23.02.2018

Ja policzyłem 4.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 23.02.2018

A no 4. I tak słabo.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 23.02.2018

Powoli, spokojnie. Czasu jeszcze jest.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 27.02.2018

Gdyby miał dzisiaj powstać projekt ustawy specjalnej o obywatelstwie, to należałoby w niej uwzględnić aktywność wyliczoną wzorem stworzonym przez Sheldona czy liczbę postów, jaką dany obywatel napisał na forum, aby utrzymać prawo do czynnego prawa wyborczego?

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 27.02.2018

Nie.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Karol Medycejski - 27.02.2018

Tak.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Sheldon Anszlus Lovelace - 28.02.2018

Nie wiem.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Sheldon Anszlus Lovelace - 03.03.2018

Myślę że nikt nie powinien mieć zastrzeżeń co do miejsca na liście wyborczej.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 04.03.2018

(04.03.2018, 23:36:11)Maciej Kamiński napisał(a): Znaczy, projektem i tak zajmie się kolejny skład, który wyłonimy jutro. Ale mówię na zaś.

W środę. Wtedy ogłoszę wyniki i od razu zwołam Posłów nowej kadencji.

Nie chciałem przesuwać dnia dla kadencji (żeby zawsze wypadał w środę Tongue), a też jest możliwość wydłużonych wyborów dla zwiększenia frekwencji, so why not?

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 05.03.2018

A, no to zdążymy to przerobić.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 05.03.2018

Na spokojnie Posłowie XXXV kadencji zadecydują.

Pozdrawiam z gorącego Bantu!

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 07.03.2018

https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thread-9273.html

Ktoś, kto wymyślił przepis art. 11 ust. 4 Ustawy specjalnej - Ordynacji wyborczej niech to szybciutko poprawi, bo sam takiego pomysłodawcę wywiozę na taczce.

Ten przepis jest tak bezsensowny i nieprzemyślany, że nawet nie chciało mi się tego pisać.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 07.03.2018

Od początku mówiłem, że to dno, ale nikt mnie nie słuchał.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Antoni Kacper Burbon-Conti - 07.03.2018

Serdecznie gratuluję tym, którym udało się wejść do Parlamentu - liczę na dobrą współpracę z Gabinetem, zaś pozostałym życzę zwycięstwa w przyszłych wyborach i zachęcam do kandydowania na inne stanowiska.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 07.03.2018

(07.03.2018, 22:18:42)Hewret von Thorn napisał(a): Ktoś, kto wymyślił przepis art. 11 ust. 4 Ustawy specjalnej - Ordynacji wyborczej niech to szybciutko poprawi, bo sam takiego pomysłodawcę wywiozę na taczce.

Hehehehe Big Grin

A ja żądam drugiej tury wyborów! Powinna być! Jak to tak! Co to za bezprawie?! Big Grin

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 08.03.2018

(07.03.2018, 22:26:51)LesterNowowicki napisał(a): A ja żądam drugiej tury wyborów! Powinna być! Jak to tak! Co to za bezprawie?!

Pomimo sentencji dura lex, sed lex, to czasami wolę nie doprowadzać do sytuacji absurdalnych w praktyce.

Wygląda na to, że nowe zmiany w prawie wymagają poprawek.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 08.03.2018

(08.03.2018, 19:59:47)Hewret von Thorn napisał(a):
(07.03.2018, 22:26:51)LesterNowowicki napisał(a): A ja żądam drugiej tury wyborów! Powinna być! Jak to tak! Co to za bezprawie?!

Pomimo sentencji dura lex, sed lex, to czasami wolę nie doprowadzać do sytuacji absurdalnych w praktyce.

Wygląda na to, że nowe zmiany w prawie wymagają poprawek.
I tak właśnie wygląda trzecia droga w najlepszym wydaniu. Zmiany, a potem zmiany zmian, zmiany zmian zmian, po zmianie politycznych klimatów zmiany zmian zmian zmian, aż wreszcie anulujemy całość i spisujemy od nowa, oczywiście robiąc przy tym błędy, wywołujące konieczność wprowadzania dalszych zmian.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 08.03.2018

[Obrazek: Lecture%2008%20Further09%20PCDA.png]

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Antoni Kacper Burbon-Conti - 09.03.2018

(08.03.2018, 21:14:50)Maciej Kamiński napisał(a): I tak właśnie wygląda trzecia droga w najlepszym wydaniu. Zmiany, a potem zmiany zmian, zmiany zmian zmian, po zmianie politycznych klimatów zmiany zmian zmian zmian, aż wreszcie anulujemy całość i spisujemy od nowa, oczywiście robiąc przy tym błędy, wywołujące konieczność wprowadzania dalszych zmian.

Bialenia. <3