Forum Republiki Bialeńskiej
Wieści z zagranicy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Wieści z zagranicy (/thread-560.html)

Odp: Wieści z zagranicy - Hewret von Thorn - 29.11.2014

(29.11.2014, 22:30:40)Maciej Kamiński link napisał(a): Hugon, wstaw link do posta z hymnem w jakieś widoczne miejsce.

Co masz na myśli? Na stronie forum nad działami w ogłoszeniu dać? Big Grin

Odp: Wieści z zagranicy - Maciej Kamiński - 29.11.2014

(29.11.2014, 22:31:59)Hugon Hewret von Vincis link napisał(a): [quote author=Maciej Kamiński link=topic=575.msg21195#msg21195 date=1417293040]
Hugon, wstaw link do posta z hymnem w jakieś widoczne miejsce.

Co masz na myśli? Na stronie forum nad działami w ogłoszeniu dać? Big Grin
[/quote]
Zgadza się.

Odp: Wieści z zagranicy - AndrzejSwarzewski - 29.11.2014

Apeluję o niepromowanie organizacji terrorystycznych.  :'(

(29.11.2014, 22:41:56)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Apeluję o niepromowanie organizacji terrorystycznych.  :'(
I pomyśleć, że to Ty tak walczyłeś o wolną sztukę. Wink

Odp: Wieści z zagranicy - AndrzejSwarzewski - 29.11.2014

Hymn publikujcie do woli. Pochwaliłem przecież Towarzysza Zwella za dobrą robotę.
Ale link do obcej mikrona yoy organizacji terrorystycznej, to chyba jednak jest przesada. Big Grin

(29.11.2014, 22:45:46)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Hymn publikujcie do woli. Pochwaliłem przecież Towarzysza Zwella za dobrą robotę.
Ale link do obcej mikrona yoy organizacji terrorystycznej, to chyba jednak jest przesada. Big Grin
Ale mnie przecież szło o link do posta z hymnem na NASZYM forum.

Odp: Wieści z zagranicy - Torkan Ingawaar - 29.11.2014

wlejajcie tu ich posty pod hymnem bo mi forum ZB nie dziala Big Grin

Odp: Wieści z zagranicy - Aleksandra Dostojewska - 29.11.2014

Natchniona postanowiłam ułożyć wierszyk:

Confiteor
Zwycięzca śmierci Władimir Wspaniały,
z grobu powstał pełen niebios chwały!
Dzielny w swym boju o Brodrię silną,
głosi potrzebę moralizacji pilną!
I już przyjmuje nowe wcielenia,
ten kwiat radości ludzkiego istnienia !
Tu Wiktorem się staje, tam Ewkę udaje,
a wszystko po to by uczciwości błyszczało złoto!
Tym więc sposobem kraj swój wybawił,
cóż z tego, że de facto Federację rozwalił?
Priorytety zaś były inne,
a dla Grutina wszystko jest inne jest winne !

Wersy 7-10 mają mocno kulawe rymy. Nie dam lajka, chociaż pomysł mi się podoba.

Odp: Wieści z zagranicy - Torkan Ingawaar - 29.11.2014

(29.11.2014, 23:04:55)Maciej Kamiński link napisał(a): Wersy 7-10 mają mocno kulawe rymy. Nie dam lajka, chociaż pomysł mi się podoba.
    a ja dam Wink niemniej te rymy do poprawki! ;D

Odp: Wieści z zagranicy - MvP - 30.11.2014

Popieram idee medalu Zasłużony dla Kultury za to arcydzieło! A wiersz p. Dostojewskiej również zacny. ^^

Odp: Wieści z zagranicy - Feliks Spirkin - 30.11.2014

Proponuję zrobić temat o nazwie "Brodria" i to w psychiatryku.  Wink W końcu ten temat nie powinien służyć tylko i wyłącznie Brodrii.

Odp: Wieści z zagranicy - Torkan Ingawaar - 30.11.2014

Czuję się zaszczycony, iż dane mi było układać pieśń o tak zacnej personie jak Ekscelencja Grutin i ich Ekscelencjach klonach Ukochanego Przywódcy.

Odp: Wieści z zagranicy - Maciej Kamiński - 30.11.2014

A zwłaszcza, że i tak mamy osobny wątek o Brodrii.

Odp: Wieści z zagranicy - Konstanty Jerzy Michalski - 30.11.2014

Kolejny sarmacki flejm, ale - tym razem, rząd jednak coś robi (sarmacki). http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=287&t=14999

Odp: Wieści z zagranicy - Hewret von Thorn - 30.11.2014

http://kurier.ty-i.net/2014/11/29/nakradl-sie-nakradl-i-umarl-czyli-blaski-i-cienie-zycia-z-klonem/

Cytat:Ani śladu samokrytycznej refleksji nad właściwym źródłem blamażu, czyli kloningiem „w celu ratowania państwa”. Intencje z pozoru szlachetne: zapewne ten sam punkt widzenia podziela replikujący się na kopy Grutin [...]

Cytat:Nieprzyjemnie rozczarował się w tym miejscu ten, kto oczekiwał, że zawstydzony monarcha na koniec jednak uderzy się w pierś i jednoznacznie odetnie od praktyk, które przystoja nastoletnim kacykom mikronacyjnego trzeciego świata, niekoniecznie zaś byłemu Sekretarzowi Generalnemu OPM. Pieprzu całej sytuacji dodaje ta zabawna okoliczność, że w przededniu afery na forum Królestwa Hasselandu debatowano nad kryzysową sytuacją w Brodrii – mikronacji niczym polna purchawka napuchłej od klonów Władimira Grutina/Wiktora Chruszczenki. [...]

Przytuliłem podłogę. Big Grin

Odp: Wieści z zagranicy - Jan Kaniewski - 30.11.2014

Kloning to nie jest żadna droga. U nas był kiedyś jeden kloning, a dotyczył pieniędzy, ale i z tym skończyliśmy. Takie "mikronacje" nie mają przyszłości. Chcą może zabłysnąć jaką to nie są potęgą i uzyskać uznanie całego mikroświata, pokazać że im demografia nie straszna, ale w końcu i tak to pada. Nie wiem jak dany kraj chce dyskutować o sojuszach gdy nie radzi sobie z koningiem. Mamy więc nowe kryterium.

Odp: Wieści z zagranicy - Eddard Noqtern - 30.11.2014

Moglibyście mi odpowiedzieć na jedno pytanie? Po co sprawiacie im przyjemność?
Pisanie tego typu hymnów skupienie się i pisanie o nich bez przerwy (ZB) pokazuje tylko jak silną pozycję zdobywają i ile to dla was znaczy. Niby hymn wyśmiewa, niby żart, ale tak na prawdę to jednak musiał na to poświęcić sporo czasu i chęci. Jeżeli rzeczywiście nie uznajemy ZB dlaczego cały czas o nim piszemy To idzie im na rękę...

Odp: Wieści z zagranicy - Torkan Ingawaar - 30.11.2014

(30.11.2014, 12:24:07)Eddard Noqtern link napisał(a): Moglibyście mi odpowiedzieć na jedno pytanie? Po co sprawiacie im przyjemność?
Pisanie tego typu hymnów skupienie się i pisanie o nich bez przerwy (ZB) pokazuje tylko jak silną pozycję zdobywają i ile to dla was znaczy. Niby hymn wyśmiewa, niby żart, ale tak na prawdę to jednak musiał na to poświęcić sporo czasu i chęci. Jeżeli rzeczywiście nie uznajemy ZB dlaczego cały czas o nim piszemy To idzie im na rękę...
Ale Edziu... Big Grin To przeciez tylko zabawa! Smile

Odp: Wieści z zagranicy - Konstanty Jerzy Michalski - 30.11.2014

(30.11.2014, 12:24:07)Eddard Noqtern link napisał(a): Moglibyście mi odpowiedzieć na jedno pytanie? Po co sprawiacie im przyjemność?

My się nimi "bawimy". To jest forma zabawy, pośmiewiska z syropu klonowego, jakim raczy nas Ekscelencja Grutin.