Forum Republiki Bialeńskiej
"Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Opiniotwórczość (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-76.html)
+---- Wątek: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. (/thread-7754.html)

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Sheldon Anszlus Lovelace - 12.03.2018

(12.03.2018, 19:48:21)Alberto Carlos de Médici y Zep napisał(a): nie głosuję za osobami, które same zgłaszają swoją kandydaturę.
Czyli na prezydenta też nie głosowałeś w wyborach? Tongue
Dziękuję za odpowiedź. :3

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 12.03.2018

(12.03.2018, 19:48:21)Alberto Carlos de Médici y Zep napisał(a): nie głosuję za osobami, które same zgłaszają swoją kandydaturę.

Czyli nie głosowałeś na siebie oraz na pozostałych kandydatów do Parlamentu, którzy zgłosili samego siebie? Big Grin

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Sheldon Anszlus Lovelace - 12.03.2018

Nie mógł, bo by zaprzeczył sam sobie. Tongue
A wędkarze wiedzą kto na kogo głosuje. Tongue

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 12.03.2018

Cytat:Czyli na prezydenta też nie głosowałeś w wyborach? Język
Dziękuję za odpowiedź. :3

Albo głosowałem przeciwko, albo nie głosowałem w ogóle. Już nie pamiętam.

(12.03.2018, 20:46:29)Hewret von Thorn napisał(a):

Czyli nie głosowałeś na siebie oraz na pozostałych kandydatów do Parlamentu, którzy zgłosili samego siebie? Big Grin

na siebie nie głosowałem. wszyscy zgłosili się sami, więc zagłosowałem (zdaje się, że kiedyś za niegłosowanie można było trafić do sztumu, tym razem wolałem nie ryzykować) na osobę, która – moim zdaniem – miała najmniejsze szanse na dostanie się do parlamentu, czyli na Eminencję Medyceusza Zepa.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 12.03.2018

(12.03.2018, 23:09:50)Alberto Carlos de Médici y Zep napisał(a): zdaje się, że kiedyś za niegłosowanie można było trafić do sztumu

To już dawno i nieprawda. Tongue

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 12.03.2018

Oczekuję od moich interlokutorów, że będą zwracali się do mnie zgodnie z etykietą honorową:

Cytat:Do Wielkiego Kniazia zwracamy się „Wasza Wielkoksiążęca Wysokość”, o Wielkim Kniaziu mówimy zaś „Jego Wielkoksiążęca Wysokość”.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Karol Medycejski - 12.03.2018

Za głosowanie na wujka to można trafić do sztumu, ale rodzinnego, mój Synu.

wujek poczęstował mnie grzybkami – mówił, że dostał je kiedyś w prezencie od Ciebie, Papo – potem jakoś tak wyszło, że pojawiłem się przy urnie wyborczej i oddałem głos.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Karol Medycejski - 12.03.2018

Uff, całe szczęście, że to tylko klasyczna wada oświadczenia woli po zażyciu produktu kolekcjonerskiego grzybków...

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Severino Castiglioni - 12.03.2018

(12.03.2018, 23:23:54)Karol Medycejski napisał(a): Za głosowanie na wujka to można trafić do sztumu, ale rodzinnego, mój Synu.

(12.03.2018, 23:46:33)Karol Medycejski napisał(a): Uff, całe szczęście, że to tylko klasyczna wada oświadczenia woli po zażyciu produktu kolekcjonerskiego grzybków...

bardzo możliwe, teraz pamiętam, że śniły mi się grzybki, które śpiewały piosenkę o artykule osiemdziesiątym drugim, o stanie wyłączającym świadome podjęcie decyzji.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 13.03.2018

Długo jeszcze będzie prezentowana ta haniebnie prowokacyjna postawa na początku każdej wypowiedzi?

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 13.03.2018

tak, stoimy w awangardzie białeńskiej myśli (orto)graficzno-gramatycznej – zdania zaczynamy, jeśli nie zapomnimy, od małej litery.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Karol Medycejski - 13.03.2018

i barco dopsze!

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Severino Castiglioni - 19.03.2018

Aktywność parlamentarzystów jest żenująca.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 19.03.2018

Nie mają nad czym debatować.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Severino Castiglioni - 19.03.2018

Bo nie mają pomysłów na projekty. Jak realizują tak "bogate" programy, to trudno się dziwić.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Tadeusz Krasnodębski - 19.03.2018

Może po prostu nastał czas, kiedy wreszcie prawo zostało maksymalnie dopracowane i nie trzeba nic zmieniać tak często, jak dawniej. Zresztą nie tylko Posłowie posiadają prawo do inicjatywy ustawodawczej, w obecnym systemie uprawnienie to jest dość szerokie.

Jest jeszcze dużo do poprawy. Przy takim myśleniu może w ogóle Parlament jest niepotrzebny? Owszem są uprawnienia, ale ja dajmy na to nigdy z nich nie skorzystam.

RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Karol Medycejski - 19.03.2018

Owszem, jest niepotrzebny.