Forum Republiki Bialeńskiej
WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html)
+--- Dział: Krajowa Rada Informatyczna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-120.html)
+--- Wątek: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... (/thread-375.html)

RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Hewret von Thorn - 19.11.2016

(19.11.2016, 16:08:38)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): to ktoś z KRI będzie miał tam dostęp mimo wszystko?

Nie ktoś, tylko osoby posiadające najwyższe uprawnienia, tj. administratorzy forum.

RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Tadeusz Krasnodębski - 19.11.2016

To znaczy? Tongue Ty, Maciej, Bajtuś, Andrzej?

RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Bajtuś - 19.11.2016

Z zasady administratorzy mają dostęp do wszystkiego.

Rozumiem, dzięki. Jeśli dałoby się to jakoś ominąć, to byłbym wdzięczny, a jeśli nie, to zostaje nam PW. Wink

Niestety tego ominąć sie nie da.

RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Sheldon Anszlus Lovelace - 19.11.2016

Już tak całkiem chcąc aby Administracja tego forum nie mogła w jakiś sposób podejrzeć waszych wiadomości pozostaje wam jedynie zmienić komunikator. Jakkolwiek przynajmniej jedna osoba ma tu dostęp do bazy danych i w niej może kontrolować, a nawet manipulować (co się nie zdarza) każdą czynność na forum Tongue
Więc do prywatnych rozmów polecam GG lub IRC, aczkolwiek troszkę zaufania do naszej Administracji zalecam Big Grin

Admini nie są spiskowcami, ufam im. Big Grin Ale mimo wszystko pewne kwestie nie powinny wychodzić poza jakieś grono osób. Smile

RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Sheldon Anszlus Lovelace - 19.11.2016

w takim razie pozostańcie przy prywatnych wiadomościach i sprawa rozwikłana. Smile

RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 19.11.2016

(19.11.2016, 16:29:07)Hewret Faradobus napisał(a):
(19.11.2016, 16:08:38)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): to ktoś z KRI będzie miał tam dostęp mimo wszystko?

Nie ktoś, tylko osoby posiadające najwyższe uprawnienia, tj. administratorzy forum.
Było nie było, do KRI należy w teorii coś koło 20 osób.

Grzebanie w PW wymaga albo niepotrzebnie dużo roboty, albo pozostawienia po sobie śladów.

To w teorii, w praktyce nikt na to nie zwraca uwagi. Big Grin

Ja raz zwróciłem, przy okazji robienia listy stanowisk.

W sumie teraz pełna lista członków KRI jest tutaj:
https://spolecznosc.bialenia.org.pl/showteam.php

Nie do końca - zwykli moderatorzy do KRI się nie wliczają, a z kolei lista pomija osoby z uprawnieniami na innych częściach serwera niż forum.

RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - AndrzejSwarzewski - 19.11.2016

Z ciekawości, jakie ślady pozostawia podejrzenie prywatnych wiadomości?

RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Karol Medycejski - 19.11.2016

(19.11.2016, 19:10:57)AndrzejSwarzewski napisał(a): Z ciekawości, jakie ślady pozostawia podejrzenie prywatnych wiadomości?

Jeśli mogę się wtrącić, myślę, że żadne, zważywszy na to, że można to zrobić w bazie danych. Wink

(19.11.2016, 19:12:13)Karol Medycejski napisał(a):
(19.11.2016, 19:10:57)AndrzejSwarzewski napisał(a): Z ciekawości, jakie ślady pozostawia podejrzenie prywatnych wiadomości?

Jeśli mogę się wtrącić, myślę, że żadne, zważywszy na to, że można to zrobić w bazie danych. Wink
To jest metoda wymagająca pracy. Ta pozostawiająca ślady to włamywanie się ludziom na konta.

Prezydent coś kombinuje... B)

RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - AndrzejSwarzewski - 19.11.2016

Ja nic nie kombinuję, ja po prostu chcę wiedzieć, czy moje rozmowy są inwigilowane. Tongue

No niekoniecznie dużo pracy ... kilka zapytań do bazy danych i wszystko jak na patelni... ale to tylko teoria. Praktycznie admini nie zaglądają w cudze wiadomości (netetykieta), chyba, że na zapytanie organów ścigania lub prokuratyry.

RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Thomas von Lisendorff - 19.11.2016

Przydałaby się aktualizacja informacji na stronie głównej Republiki Bialeńskiej m.in. Skład Rządu i Parlamentu.