![]() |
|
WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html) +--- Dział: Krajowa Rada Informatyczna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-120.html) +--- Wątek: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... (/thread-375.html) |
RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Iwan Pietrow - 06.02.2017 Smutne jest to, że niektórzy nie chcą zdać sobie sprawy z tego, że to obywatele brodryjscy nadali mi pełną władzę w Brodrii. Gdyby nie byli aż takimi ignorantami, wtedy przyznaliby mi rację i przestaliby destabilizować ten umęczony kraj. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Tadeusz Krasnodębski - 06.02.2017 No jednak są też obywatele, którzy się temu sprzeciwiają (jak Tomasz czy Andrzej, bo z tego, co widziałem podczas dyskusji, postanowił wrócić). Zauważasz tylko tych, których opłaca Ci się zauważać. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Iwan Pietrow - 06.02.2017 Tylko że Andrzej i Tomasz są w mniejszości, i obecnie walczą chyba ze mną jedynie o swój honor. Nie mają dodatkowo przy tym racji. Najgorsze jest jednak to, że nie są w stanie przepuścić przez gardło faktu, że to właśnie, m.in oni, przystali na zaproponowane przeze mnie dekrety rewolucyjnego rządu, w których to przyznano mi władzę absolutną w Brodrii. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Tadeusz Krasnodębski - 06.02.2017 W mniejszości? Jeszcze niedawno twierdziłeś, że Brodria ma 4 obywateli, gdzie 3 jest za Carstwem. Teraz, wliczając Andrzeja, ma 5 obywateli stosunkiem głosów 3 : 2. To chyba za mało w kwestii ustrojowej, ale co ja tam wiem. Tak czy siak, tę dyskusję uważam za zakończoną. @"Maciej Kamiński" @"Hewret Faradobus" @"Bajtuś" Byłbym wdzięczny, gdyby któryś z Was wypełnił prośbę dot. uprawnień. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 06.02.2017 Ja nie przestałem strajkować w kwestiach Brodrii. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Tadeusz Krasnodębski - 06.02.2017 Cytat:Artykuł 39. KK [spoiler]Niesłychanie głupio jest mi "grozić" Kodeksem Karnym właśnie Tobie, Maćku... [/spoiler]
RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Iwan Pietrow - 06.02.2017 Uważać, to Ty sobie możesz, chłopcze, w swoim domu. Tutaj nie będziesz mi decydował, co uważasz za zakończone. Andrzej już nie jest obywatelem brodryjskim, bo sam postanowił o wydaleniu go z kraju. I tak, jedynym zwolennikiem republiki w Brodrii jest Tomasz. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Tadeusz Krasnodębski - 06.02.2017 (06.02.2017, 21:56:43)Iwan Pietrow napisał(a): Uważać, to Ty sobie możesz, chłopcze, w swoim domu. Tutaj nie będziesz mi decydował, co uważasz za zakończone. "Chłopcze" możesz mówić do swoich popleczników w Brodrii. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 06.02.2017 Śmiało, śmiało. Nie sądzisz chyba, że rzucam się nieprzygotowany, żeby pufaniem coś komuś udowodnić? Cytat:Członkowie Krajowej Rady Informatycznej w miarę swoich możliwości są zobowiązani do udzielenia odpowiedzi na postawione zapytania oraz realizacji powierzonych zadań przez Prezydenta i Rząd w granicach prawa Republiki Bialeńskiej w kwestiach informatycznych.Oświadczam, że nie mam możliwości realizacji, bo napływają zlecenia albo sprzeczne ze sobą, albo niezgodne z prawem (konkretniej to art. 8, p. f i może m Konstytucji - bez osobno zapisanego uprawnienia do dawania takich zleceń, ani mi się śni z góry odrzucać prośby naszego obywatela, bo ktoś tak sobie wymyślił). I udowodnij, że się mylę. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Tadeusz Krasnodębski - 06.02.2017 W miarę swoich możliwości dotyczy oczywiście strony technicznej, Macieju, a nie Twojego widzimisię. Technicznie masz tę możliwość, a na moje polecenie - obowiązek. Prawa obywatelskie nie obowiązują, bo sprawa dotyczy Brodrii. Gdybym żądał odebrania uprawnień np. komuś w czyimś lennie, to wtedy tak, ale nasza Konstytucja nie ma zastosowania w Federacji, bo to osobne państwo, które po prostu działa na naszym forum. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 06.02.2017 Udowodnij, że Twoja interpretacja tego przepisu jest słuszna. Na starcie słuszna jest moja, bo wątpliwości rozstrzyga się na korzyść oskarżonego. Prawa obywatelskie w 100% obowiązują na terenie RB, gdzie składana jest prośba. Uprawnienia moderacyjne na forum to mogę sobie odbierać i nadawać wedle własnego uznania, nic ich nie reguluje bezpośrednio. Powinieneś już wiedzieć, że moja upartość nie da się tak łatwo złamać po rozpoczęciu. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Tadeusz Krasnodębski - 06.02.2017 Złożę wniosek o wykładnię prawa. Składam go na RB, bo tutaj siedzibę ma KRI, ale to nie ma nic wspólnego z obowiązywaniem Konstytucji RB, bo sprawa dotyczy Brodrii. W Bialenii nie obowiązuje żadna właściwość miejscowa. Gdybyście mieli siedzibę w Sarmacji, to prawo sarmackie by Was przecież nie obowiązywało, tylko prawo państwa, w zakresie którego składam prośbę. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 06.02.2017 Składaj. Jeżeli Sąd (zakładając, że kiedyś tego uświadczymy) przyzna Ci rację, to naturalnie ustąpię, jestem legalistą. Do tego czasu - informatyczny status quo w Brodrii. Guzik mnie interesuje, czego sprawa dotyczy, odbierać komuś prawo do życzenia sobie czegoś od adminów nie masz i kropka. A już szczególnie w sprawie innego państwa. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Tadeusz Krasnodębski - 06.02.2017 (06.02.2017, 22:25:47)Maciej Kamiński napisał(a): Guzik mnie interesuje, czego sprawa dotyczy, odbierać komuś prawo do życzenia sobie czegoś od adminów nie masz i kropka. To zmień ustawę. Według aktualnej Prezydent przewodniczy KRI i może wydawać jej polecenia. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - AndrzejSwarzewski - 06.02.2017 To ja ogłaszam się Królem Bialenii i Brodrii i proszę o wszystkie uprawnienia do wszystkiego. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Thomas von Lisendorff - 06.02.2017 Żądam utworzenia na forum w dziale regionów Federacji Brodryjskiej skoro Iwanowi daliście admina nad Brodrią a on usuwa wszystkie nasze posty i wątki. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 06.02.2017 (06.02.2017, 22:26:50)Tadeusz Krasnodębski napisał(a):Nie mam żadnego obowiązku kiwnąć palcem w kwestiach, które naruszają nasze prawo, a już szczególnie wtedy, kiedy władza robi to przeciwko obywatelom. Niejaka Sasza kiedyś życzyła sobie deportacji kilku osób. Twoim zdaniem miałem to zrobić?(06.02.2017, 22:25:47)Maciej Kamiński napisał(a): Guzik mnie interesuje, czego sprawa dotyczy, odbierać komuś prawo do życzenia sobie czegoś od adminów nie masz i kropka. Pomijając już fakt, że nie chce mi się co 20 sekund przestawiać wszystkiego w jedną i drugą stronę, równocześnie słuchając przez wszelkie źródła komunikacyjne serii narzekań, bo paru ludków nie chce się ze sobą porozumieć i zamiast tego wolą mnie używać do demonstrowania swojej jakże dojrzałej potęgi. Mam jednak odrobinę więcej godności. Dorośnijcie, do cholery. Tu mamy państwo ze światowej czołówki, z wypracowywanymi przez lata standardami, nie Agurię. Tymczasem poczucie powagi i realizmu zleciało poniżej żądań WR na protestach w marcu. (06.02.2017, 22:27:46)AndrzejSwarzewski napisał(a): To ja ogłaszam się Królem Bialenii i Brodrii i proszę o wszystkie uprawnienia do wszystkiego.Wyborny żart, milordzie, 21/37. Odrzucam. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Tadeusz Krasnodębski - 06.02.2017 (06.02.2017, 22:37:23)Maciej Kamiński napisał(a): Pomijając już fakt, że nie chce mi się co 20 sekund przestawiać wszystkiego w jedną i drugą stronę, równocześnie słuchając przez wszelkie źródła komunikacyjne serii narzekań, bo paru ludków nie chce się ze sobą porozumieć i zamiast tego wolą mnie używać do demonstrowania swojej jakże dojrzałej potęgi. Więc postępuj według poleceń zwierzchnika, a nie pozostałych osób. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 06.02.2017 Ja postępuję wyłącznie wedle interesu RB. I uwierzcie mi, naprawdę rzadko się w tej sprawie mylę. To dlatego właśnie ja mam dostęp do panelu, mimo braku zdolności informatycznych. RE: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Tadeusz Krasnodębski - 06.02.2017 Rzadko nie znaczy nigdy. I w tym momencie interesem Bialenii to nie jest. Jestem młodym mikronautą, ale nie jestem głupi. |