![]() |
|
Sprawy forum - zbiorczo - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html) +--- Dział: Krajowa Rada Informatyczna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-120.html) +--- Wątek: Sprawy forum - zbiorczo (/thread-1322.html) |
Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 19.04.2016 Z tymże SMF nie pozwala na ustawianie indywidualnych rang. W PhpBB3 są rangi - można je ustawić dowolnej osobie z dowolnym obrazkiem ukazującym się nad awatarem w profilu... Tu albo grupa, które używamy ze względu na pełnione funkcji, albo grupy oparte o liczbę postów. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Ametyst Faradobus - 19.04.2016 Może od razu opcjonalnie wprowadzimy korony rangowe? Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 20.04.2016 Jest inne rozwiązanie - zainstalować inną modyfikację dla naramienników. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Ronon Dex - 20.04.2016 (20.04.2016, 17:11:30)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): ...zainstalować inną modyfikację dla naramienników.I umożliwi ona wstawienie odpowiedniego (wybranego dla użytkownika) obrazka bez względu na ilość postów? Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 20.04.2016 Tak, chociaż nie wiem, czy wtedy nie dojdzie do konfliktu z obecnym systemem odznaczeń. Najprostsze wyjście, to po prostu wstawić w obecne odznaczenia. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 23.04.2016 Nadałem możliwość Marszałkowi SZ RB zarządzania odznaczeniami. Dodałem też kategorię na naramienniki, więc Krzysztofie możesz sprawdzić funkcjonowanie systemu odznaczeń na własnej skórze. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Ronon Dex - 23.04.2016 (23.04.2016, 12:59:25)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): Dodałem też kategorię na naramienniki, więc Krzysztofie możesz sprawdzić funkcjonowanie systemu odznaczeń na własnej skórze.A podpowiesz na PW jak ma to zrobić, jaki format pliku naramiennika i jaki rozmiar i jak to dorzucić? Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Hewret von Thorn - 23.04.2016 Tak jak na załączonym obrazku. Administracja -> Użytkownicy -> Odznaczenia [attachment id=1 msg=46312] Format .png Rozmiar 150x41 (taki sam jak baretki) "Normal image" i "miniature" ustawiasz taki sam obrazek. Nie jest do końca spolszczone, nie chciało mi się dla ustawień admina. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Ronon Dex - 23.04.2016 Coś nie gra... wyskakuje błąd i twierdzi, że nie wybrałem użytkownika - ale wybrałem. [attachment id=1 msg=46314] [attachment id=2 msg=46314] Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 23.04.2016 Znam ten problem. Bez uprawnień pełnego admina system nie przepuszcza odznaczeń nadawanych samemu sobie. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Ronon Dex - 23.04.2016 (23.04.2016, 13:43:12)Maciej Kamiński link napisał(a): Znam ten problem. Bez uprawnień pełnego admina system nie przepuszcza odznaczeń nadawanych samemu sobie.No to Ty mi nadaj... w końcu chodzi tylko o sprawdzenie czy działa i jak działa. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 23.04.2016 Gotowe. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Ronon Dex - 23.04.2016 (23.04.2016, 13:47:18)Maciej Kamiński link napisał(a): Gotowe.No i fajnie Heinrich to wykombinował... Teraz nie pozostaje mi nic innego jak zrobić jednolite naramienniki (bo te do załącznika ustawy szły jako przykłady różnych by opisać załącznikami system), najlepiej z munduru wyjściowego i jak najlepiej dostosowane do wyświetlania w tak małym rozmiarze, a potem je powrzucać do systemu. W poniedziałek się za to zabiorę. A przy okazji to zdublowało wpis o dawnym nazwisku czy Ty dopisałeś jako standard forumowy? Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Iwan Pietrow - 23.04.2016 Wspaniale... W takim razie uprzejmie proszę o ustawienie mi naramiennika Generała Dywizji. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 23.04.2016 Miałeś zdublowane już wcześniej... Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Severino Castiglioni - 23.04.2016 Mogę też taki dostać?
Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Ronon Dex - 23.04.2016 (23.04.2016, 14:38:50)Maciej Kamiński link napisał(a): Miałeś zdublowane już wcześniej...Ale z automatu? Mogę swój spis skasować czy pozostawić bo znikną oba? (23.04.2016, 14:00:08)Iwan Pietrow-Dostojewski link napisał(a): Wspaniale... W takim razie uprzejmie proszę o ustawienie mi naramiennika Generała Dywizji.Ale jak zrobię jednolite... bo do ilustracji ustawy robiłem wybiórczo i nie mam kompletów. W tej chwili zacząłem robić matrycę stopni w wydaniu "umundurowania wyjściowego" (no ale wiesz... sobota jest, czas baletów z kobietami, a nie grzebaniu w kompie), jutro jak się ogarnę to myślę, że lądowe zrobię (jak jest matryca w warstwach to potem już szybko idzie). Potem lotnictwo (tylko zmiana kolorów) i Marynarka Wojenna. Cały problem to dobrać tak elementy by były w miarę czytelne z rozmiarze 150 x 41 pxs. Duże to nie problem, ale takie małe to nigdy nie wyglądają super dobrze, trzeba dobrać tak by nie było zbyt niewyraźnie. Ale jutro powinienem ogarnąć WL. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 23.04.2016 Swój możesz usunąć. Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Ronon Dex - 23.04.2016 (23.04.2016, 20:31:33)Maciej Kamiński link napisał(a): Swój możesz usunąć.W sumie ciekawie wychodzi czyli dawne nazwisko przez Admina wstawione pod obecnym... a własny wpis na dole. Dobrze pomyślane. A wracając do konkretów... podrzucisz np. na PW swoją koncepcję stopni policyjnych (wystarczy jak tekstem byle zrozumiałym)? Odp: Sprawy forum - zbiorczo - Maciej Kamiński - 23.04.2016 Z rana. , Mam plik zapisany na innym sprzęcie.
|