Forum Republiki Bialeńskiej
Wolne miejsca pracy [zgłoszenia] - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Instytut Nowej Ekonomii Mikronacyjnej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-23.html)
+---- Dział: Oferty pracy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-70.html)
+---- Wątek: Wolne miejsca pracy [zgłoszenia] (/thread-364.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RE: Wolne miejsca pracy - Maciej Kamiński - 30.11.2016

Przecież służby nie kończę... po prostu kto inny będzie teraz wszystko najistotniejsze robił. A ja mogę sobie pozostawić wstawianie kropek i cenzurowanie krzykopudła.

RE: Wolne miejsca pracy - Severino Castiglioni - 30.11.2016

W najbliższych dniach pojawią się rozkazy z wyznaczeniem stopni i działań.

RE: Wolne miejsca pracy - Hewret von Thorn - 30.11.2016

(30.11.2016, 17:53:18)Maciej Kamiński napisał(a): Przecież służby nie kończę...

Pisałem do Seweryna, że może sobie niebieski kolorek ustawić. :*

RE: Wolne miejsca pracy - Hewret von Thorn - 19.12.2016

Gabinet Marszałka Parlamentu zatrudni Męża Stanu w postaci Komisarza Wyborczego.
Ów osoba będzie odpowiedzialna za przeprowadzenie wyborów parlamentarnych na XXVI kadencję.

Wymogiem będzie zaufanie społeczne, niekaralność oraz wiedza o procedurach wyborczych.

RE: Wolne miejsca pracy - AndrzejSwarzewski - 19.12.2016

Jak nie będzie chętnego, to ja mogę.

RE: Wolne miejsca pracy - Hewret von Thorn - 21.12.2016

Nie ma chętnego na wicemarszałka...

Tak więc jeśli nikt jeszcze nie zgłosi się do jutrzejszych godzin popołudniowych, to wybiorę Andrzeja na tymczasowego Komisarza Wyborczego.

RE: Wolne miejsca pracy - Wergiliusz Postawny - 21.12.2016

Gdyby Wicemarszałek był odpowiedzialny za podawanie kawy Kanclerzowi Sarmacji, to bym się zgłosił. Tongue

RE: Wolne miejsca pracy - AndrzejSwarzewski - 21.12.2016

Jakie ma Pan doświadczenie w podawaniu kawy?

Podaje ją sobie codziennie rano. Big Grin

RE: Wolne miejsca pracy - AndrzejSwarzewski - 21.12.2016

Pańska kandydatura wydaje nam się bardzo interesująca, jednakże ze względu na dużą liczbę kandydatów nie możemy jeszcze podjąć ostatecznej decyzji. Przedyskutujemy kwestię polecenia Pańskiej kandydatury Kanclerzowi Sarmacji, a następnie poinformujemy Pana o podjętej decyzji. Tongue

Idealnie. Tongue

RE: Wolne miejsca pracy - Hewret von Thorn - 22.12.2016

https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thread-7085.html

Bawcie się dobrze.

RE: Wolne miejsca pracy - Tadeusz Krasnodębski - 18.01.2017

Kochani!

Prezydent Republiki Bialeńskiej poszukuje chętnej osoby do objęcia urzędu Ministra Sportu.

Zgodnie z rozporządzeniem, do kompetencji szefa tego resortu należy:

Cytat:Do kompetencji Ministerstwa Sportu należy:
a) sprawowanie opieki nad międzymikronacyjnymi wydarzeniami sportowymi, mającymi miejsce w Bialenii;
b) organizacja zawodów i konkursów sportowych;
c) organizacja międzynarodowych zawodów i konkursów sportowych, ze szczególnym wyróżnieniem Międzynarodowych Igrzysk Olimpijskich;
d) współpraca z innymi państwami w zakresie sportu;
e) wykonywania zadań zleconych przez Prezydenta i Wiceprezydenta.

RE: Wolne miejsca pracy - AndrzejSwarzewski - 21.01.2017

A ja jeszcze dodam, że nasze piękne mapy wymagałyby pewnej aktualizacji: https://bialenia.org.pl/kartografia
Głównie chodzi o nowe lenna i miasta (co najmniej Anomaliów, a może o czymś nie pamiętam). Jakby już jakiś kartograf się znalazł, to moglibyśmy także wreszcie opisać naszą ucywilizowanie Anatolii, tj. gdzie jakie miasto odbudowaliśmy/ulokowaliśmy.

RE: Wolne miejsca pracy - Maciej Kamiński - 21.01.2017

Przypomnij mi to po 25 stycznia (egzamin...), wykreślę powiedzmy-że-czytelny bazgroł udający aktualną mapę.

RE: Wolne miejsca pracy - AndrzejSwarzewski - 21.01.2017

Super, dobre i to. Smile

RE: Wolne miejsca pracy - AndrzejSwarzewski - 26.01.2017

Przypominam.

RE: Wolne miejsca pracy - Maciej Kamiński - 26.01.2017

Skala postępu nad "mapą" - zaktualizowałem wszystkie lenna leżące na Bialenii (oprócz Mikołajowego, bo tu odpowiedź została świeżo przeczytana) oraz zwiększyłem powierzchnię po 10 największych miast z czterech na sześć historycznych prowincji, tak dla dopasowania się do moich mętnych szacunków demograficznych (to będzie opatrzone nieco szerszym komentarzem już pod gotową mapą), dodałem jedną miejscowość i "odtworzyłem" drugą oraz skorygowałem mocno nieestetyczne skreślenia z poprzedniej edycji mojego bazgrołu. Osoby, które map swoich feudalnych przybytków nie sporządziły (chodzi mi tu o lokalizacje miast na mapie i tylko w przypadku tych najświeższych posiadaczy, tzn. osób, które lenna uzyskały w ciągu ostatnich dwunastu i pół miesiąca), będą miały na mapie głównej obszar pusty, jedynie odgrodzony od reszty kraju standardową, fioletową kreską. Nie jestem w tej chwili do końca przekonany co do podpisów przy lennach - te nieaktualne, dotyczące najstarszych, zostaną usunięte, bo takie wyróżnianie jest bezsensowne, zwłaszcza, kiedy posiadacz lenny awansował już dawno o kilka tytułów wyżej, natomiast, z racji sporego i tak natężenia tekstu w okolicach większości majątków, niekoniecznie wygodne będzie każde jedno nadmienienie. Może podpisywać tylko te lenna, które mają nazwę różną od nazwy swojego głównego miasta (bądź w ogóle owego miasta nie mają)? Proszę o komentarze.

Robotą w następnej kolejności do wykonania będzie dokończenie usuwania zbędnych napisów i poszerzania powierzchni miast na obszarze Bialenii. Potem siądę do Anatolii, gdzie zakoloruję na nowo ośrodki "starożytne", standardowo zwiększę powierzchnię miast, o których rozpisywałem się w swoich wyliczeniach, naniosę cztery nowe miejscowości (jedną, którą zdarzyło mi się pominąć w przeszłości, bo była dziełem tych nieszczęsnych komitetów, jedną wydzieloną od ostatniej aktualizacji bardzo wyraźnie w lennie oraz dwie, o których dołączenie do grona istniejących wnioskowano za czasów nowożytnych, tzn. w Rzeszy). Jeżeli któryś posiadacz lenny życzyłby sobie, żeby coś konkretnego nanieść w jego majątku (Mikołaja spytałem indywidualnie, bo zaprezentował już wcześniej mapę, na której mogę się oprzeć), to niech da tu o tym znać, podając chociaż zbliżone współrzędne lokalizacji, najlepiej zaś dołączając mapkę (dotyczy to także Anatolii Brodryjskiej, gdyby @"Iwan Pietrow" chciał coś tam zmienić). Tylko błagam - nie zmieniajcie skali w stosunku do mapy głównej. Już i tak pewne kreski przedstawiane we wnioskach okazały się być bardzo problematyczne do nabazgrania. Jeżeli ktoś zgubił mapę, niech kliknie tutaj: https://stareforum.bialenia.org.pl/index.php?action=gallery;cat=3

Aha, i z góry uprzedzam, moje umiejętności artystyczne ograniczają się do literackich, bo ładnie pomalować to ja mogę co najwyżej żebrowy grzejnik w wiekowym blokowisku. Proszę wziąć to pod uwagę przed napisaniem komentarza, zwłaszcza, jeżeli w przeszłości byliście władcą Skarlandu.

RE: Wolne miejsca pracy - Iwan Pietrow - 27.01.2017

Nie będziemy niczego zmieniać na Anatolii.

RE: Wolne miejsca pracy - AndrzejSwarzewski - 16.03.2017

Poszukuję nowego Głównodowodzącego Sił Zbrojnych RB.