Forum Republiki Bialeńskiej
WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html)
+--- Dział: Krajowa Rada Informatyczna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-120.html)
+--- Wątek: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... (/thread-375.html)

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 26.05.2014

Cytat:W sprawie uprawnień pisania postów przez gości to proszę porozmawiać z panem Swarzewskim.

Informuję, że w weekend usiądę i zajmę się wszystkimi rzeczami które obiecałem.
Well?

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 28.05.2014

Składam zlecenie na zmianę uprawnień moderatorskich Tomasza Rabotowicza na globalne z możliwością banowania, w związku z przyjęciem na służbę w Policji Krajowej.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - AndrzejSwarzewski - 28.05.2014

Cytat:Składam zlecenie na zmianę uprawnień moderatorskich Tomasza Rabotowicza na globalne z możliwością banowania, w związku z przyjęciem na służbę w Policji Krajowej.
Z tym banowaniem to tak na serio?

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 28.05.2014

Cytat:[quote author="Lehrabia"]Składam zlecenie na zmianę uprawnień moderatorskich Tomasza Rabotowicza na globalne z możliwością banowania, w związku z przyjęciem na służbę w Policji Krajowej.
Z tym banowaniem to tak na serio?[/quote]
1. Policja może ukarać obywatela karą do 5 dni więzienia oraz grzywną w wysokości do 10% obecnego majątku ukaranego.
[...]
1. Policja Krajowa ma prawo do zastosowania zatrzymania, jako środka zapobiegawczego.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 31.05.2014

Cytat:Składam zlecenie na zmianę uprawnień moderatorskich Tomasza Rabotowicza na globalne z możliwością banowania, w związku z przyjęciem na służbę w Policji Krajowej.
Halo? Jest tu kto? Rozumiem brak czasu na stronę główną, czy wgrywanie rang - ale żeby na zmianę uprawnień jednej osoby...?

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 02.07.2014

Prosiłbym o rozważenie stworzenia odrębnego działu dla SZ RB. Chciałbym dalej rozbudowywać ta kwestię, wprowadzać jakieś działania, ćwiczenia etc. W obecnym układzie powstałby trochę bałagan... szczególnie, że chciałbym doprowadzić do sytuacji, ze to będzie się rozwijać i podlegać zmianom jak armie w realu.

Widziałbym to tak...

SIŁY ZBROJNE
(jako dział z poddziałami, rozbitymi na "trzy pod-poddziały" w każdym poza Archiwum)

Dowództwo
- Kancelaria
- Działania
- Przemysł Zbrojeniowy

Wojska Lądowe
- Dowództwo Wojsk Lądowych
- Jednostki
- Działania

Siły Powietrzne
- Dowództwo Sił Powietrznych
- Jednostki
- Działania

Marynarka Wojenna
- Dowództwo Marynarki Wojennej
- Jednostki
- Działania

Archiwum Wojskowe

Dla działów następujące banery:

[attachment=1:qqoip6xp]<!-- ia1 baner DSZ RB.png<!-- ia1 [/attachment:qqoip6xp]

[attachment=3:qqoip6xp]<!-- ia3 baner WL.png<!-- ia3 [/attachment:qqoip6xp]

[attachment=4:qqoip6xp]<!-- ia4 baner SP.png<!-- ia4 [/attachment:qqoip6xp]

[attachment=2:qqoip6xp]<!-- ia2 baner MW.png<!-- ia2 [/attachment:qqoip6xp]

[attachment=0:qqoip6xp]<!-- ia0 ARCHIWUM.png<!-- ia0 [/attachment:qqoip6xp]

W sumie wyglądałoby trochę jak "Regiony" i w sumie chyba zasługuje bo jeżeli odliczymy odłączający się SLR to armia ma już tyle wątków co 2/3 regionów, a będzie ich przybywać... może nawet nie wolniej niż tych w regionach.

PS. O rzesz w mordę... dopiero zauważyłem, że zdjęto limit 3 załączników na post. Informujcie o takich rzeczach, bo w iluś tam tematach, od diabli wiedzą kiedy rozbijam niepotrzebnie posty myśląc, że dalej ten limit obowiązuje, a żaden administrator nie zwrócił mi nawet na to uwagi... Bo Na początku nowego Forum limit taki istniał.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - AndrzejSwarzewski - 02.07.2014

Pomysł ciekawy i godny rozważenia. Ja z telefonu tego nie zrobię, ale inni admini mogą, jeśli uznają ten pomysł za dobry.

Cytat:Pomysł ciekawy i godny rozważenia. Ja z telefonu tego nie zrobię, ale inni admini mogą, jeśli uznają ten pomysł za dobry.
Andrzeju w razie czego się nie pali (ale jakby inny admin chciał to nie ma sprawy, niech na dzień czy dwa zostawi stary dział SZ RB to przeniosę odpowiednio tematy i dam znać że można usunąć) - poczekam do twojego powrotu, roboty mam w końcu wystarczająco dużo z opisywaniem produkcji moich firm, dopiero zbliżam się do końca RA (<!-- l viewforum.php?f=113<!-- l ), a jeszcze mam RAT i ZPPS RT, a chciałbym to zrobić w podobnym stylu (chyba warto?).

OutiesPL - tutaj masz nowe (przerobione) loga firm, które możesz przejąć po J.S.

[attachment=1:5wbuowl9]<!-- ia1 FDB KJM.jpg<!-- ia1 [/attachment:5wbuowl9]

[attachment=2:5wbuowl9]<!-- ia2 FIRMA WYDOBYWCZA KJM.jpg<!-- ia2 [/attachment:5wbuowl9]

Bialen nie miał nazwiska w logu... może zostać stare, ale jak chcesz to jest druga wersja tego loga (JS miał wybór).

[attachment=0:5wbuowl9]<!-- ia0 BIALEN.jpg<!-- ia0 [/attachment:5wbuowl9]

Jutro na nocce - wyprostuję księgowości tych firm, do stanu aktualnego (muszę mieć trochę czasu, bo to jednocześnie wpłynie na księgowości innych firm, a inaczej czyli bezproblemowo się robi na bieżąco, a nieco gorzej jak trzeba wszystko naraz załatwić wstecznie) i będziesz mógł działać.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Hewret von Thorn - 13.07.2014

Nie lepiej emblematy Sił Zbrojnych wyśrodkować?

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 14.07.2014

Cytat:Nie lepiej emblematy Sił Zbrojnych wyśrodkować?
Prawdę powiedziawszy nie wiem... prosząc o wstawienie banerów w ogóle nie zastanawiałem się czy mają być wyśrodkowane czy nie.

Teraz patrząc na banery w Siłach Zbrojnych (są "do lewej") i w Regionach (są wyśrodkowane) sam nie mogę się zdecydować który układ jest lepszy, ale raczej skłaniam się ku takiemu jaki jest obecnie w SZ RB czyli do lewej pod napisem. Ale to już dość indywidualne odczucie estetyczne - tak więc jeżeli uważacie, że warto wszystkie banery umieścić tak samo (i te w SZ RB i te w Regionach) i wyborem będzie "wyśrodkowanie" to "kopii kruszył" nie będę.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Hewret von Thorn - 19.07.2014

Posłuchajcie, SMF nie obsługuje w odróżnieniu od PhpBB3 rozbudowanych gałęzi for (w sumie i to dobrze).
Trzeba przyporządkować działy, które są na samym dole forum.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 19.07.2014

Urząd Bezpieczeństwa, Milicja Ludowa, Gwardia Czerwona - to pozostałość po dawnej autonomii Siedmiogrodu... czyli to trzeba dać do jakiegoś archiwum. To już są działy nieaktualne i do pozostawienia tylko dla celów historycznych. Może jakieś "Archiwum Historyczne Republiki" zrobić? Albo po prostu do "Sali historycznej"... chyba najlepiej - z odpowiednim opisem co to jest i z czego się wzięło i że już nieaktualne.

PS. No i z regionów trzeba usunąć "Siedmiogród" - już nie jest elementem RB, odzyskali niepodległość.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - AndrzejSwarzewski - 19.07.2014

Buu, lajków nie ma. :-(

Czy jest możliwość "obejścia" sytuacji ograniczenia 20 tys. znaków w poście? W Archiwum mam stary post gdzie na skutek zmiany skryptu forum wyświetlają się ogromne litery. Nie mogę ich poprawić tak jak w innych swoich tematach to dotychczas robię, bo przy próbie edycji wyświetla się komunikat błędu postu mającego więcej niż 20 tys. znaków. Jest na to rada - czy muszę po prostu to skopiować i podzielić na dwa posty?

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 19.07.2014

Na starym forum Siedmiogród jest w Sali Historycznej i tu też powinien być.

A tak przy okazji zadam pytanie: Co z dograniem tej funkcji porządkującej załączniki w odpowiednie miejsca w tekście?

Nie ukrywam, że przy ilości postów, które mam to dość dla mnie istotne.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 20.07.2014

Kolejne pytanie - w ogóle co z załącznikami?

W zasadzie nie dość, że limit przy poście jest mikroskopijny (max załączników to 4 i 192K oraz nie większe od 128Kb jeden), to wygląda na to że jakiś ogólny limit jest wyczerpany, bo nie przyjmuje w ogóle - nawet takich rzędu 30Kb.

Kiedy można spodziewać się doprowadzenia Forum do stanu użyteczności? Czyli załączniki (i umiejscowienie tych starych i możliwość dodawania nowych), banery działów, jakiś baner tytułowy itd.

Na jaki okres po prostu przewidziana jest ta prowizorka?

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - AndrzejSwarzewski - 20.07.2014

Liczbę załączników na wiadomość i maksymalny rozmiar mogę zmienić. Na jaki mam zmienić?

A co z ogólnym limitem, to nie widzę, chyba Jerzy musiałby to zrobić.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 20.07.2014

(20.07.2014, 15:35:06)Andrzej Swarzewski link napisał(a): Liczbę załączników na wiadomość i maksymalny rozmiar mogę zmienić. Na jaki mam zmienić?

A co z ogólnym limitem, to nie widzę, chyba Jerzy musiałby to zrobić.
Oba najwyżej, jak się da.