![]() |
|
Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) (/thread-432.html) |
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 19.05.2014 Cytat:To nie wypali. Za duża skala.Na Zachodzie wypaliło, ale w Polsce panuje sarmacki indywidualizm i tutaj mamy problem. ![]() Choć z drugiej strony państwa federacyjne w pewnym stopniu osiągają sukces jak np. Sarmacja czy Victoria. Dlatego może w dalekiej przyszłości powstanie kiedyś polski Bastion Union, który osiągnie wielki sukces. Cytat:Co myślicie o tym jak wygląda RB po wejściu ustawy gospodarczej ? Warto poprawiać jest coś już teraz ?Mnie osobiście brakuję poradnika dot. gospodarki. Przyznam się, że nie ogarniam jak działa tutaj gospodarka, w sensie jak założyć firmę, jak działa bank, kupno/sprzedaż itd. Dlatego warto moim zdaniem byłoby opracować jakiś poradnik, który wtajemniczy nowego mieszkańca w ten temat. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 19.05.2014 Cytat:Na Zachodzie wypaliło, ale w Polsce panuje sarmacki indywidualizm i tutaj mamy problem.A bo ja wiem, czy Victoria odniosła aż taki sukces? A Sarmacja to nie państwo federacyjne. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 19.05.2014 Victoria przez dość długi okres czasu była jedną z największych mikronacji w Polsce. Cytat:A Sarmacja to nie państwo federacyjne.Owszem, mój błąd. :wink: :wink::wink: Ale chodziło mi o to, że jest skupiskiem kilku państw z własnym forum oraz z samorządami. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 19.05.2014 Cytat:Mnie osobiście brakuję poradnika dot. gospodarki. Przyznam się, że nie ogarniam jak działa tutaj gospodarka, w sensie jak założyć firmę, jak działa bank, kupno/sprzedaż itd. Dlatego warto moim zdaniem byłoby opracować jakiś poradnik, który wtajemniczy nowego mieszkańca w ten temat.Do założenia firmy wystarczy ogłoszenie tego w sekretariacie BIW, poinformowanie tamże o zakresie działalności i zwrócenie się do KRI z prośbą o utworzenie firmie działu w sekcji gospodarczej forum. W kwestiach bankowych - operujesz swobodnie środkami ze swojego konta w BIW. A o kupnie, sprzedaży i podatkach decyduje w sumie profil działalności (o tym jest w ustawie o zależnościach gospodarczych). Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 19.05.2014 Dzięki za wytłumaczenie, ale mimo wszystko jakiś poradnik by się przydał dla przyszłych pokoleń. :mrgreen: :mrgreen::mrgreen: Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Ronon Dex - 19.05.2014 Cytat:Mnie osobiście brakuję poradnika dot. gospodarki. Przyznam się, że nie ogarniam jak działa tutaj gospodarka, w sensie jak założyć firmę, jak działa bank, kupno/sprzedaż itd. Dlatego warto moim zdaniem byłoby opracować jakiś poradnik, który wtajemniczy nowego mieszkańca w ten temat.W sumie słuszne... poczekam na obecną poprawkę (bo jak się okazało jest niezbędna) i spróbuję coś takiego napisać w wolnej chwili - choć w tym miesiącu z wolnymi chwilami problem bo robię sobie remont w jednym pomieszczeniu i aby na to zarobić wziąłem więcej zleceń w maju. Ale postaram się coś wykombinować... Bo już widzę, że niektórych nieco to przerasta, a przecież w sumie nie jest skomplikowane zanadto. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 19.05.2014 Cytat:PS. Autonomia ma najwięcej postów.Jakby nie patrzeć, to wysoką ostatnio aktywność Bialenii zawdzięczamy głównie Jahołdajewszczyźnie. ![]()
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 19.05.2014 Cytat:Jakby nie patrzeć, to wysoką ostatnio aktywność Bialenii zawdzięczamy głównie Jahołdajewszczyźnie.To prawda. ![]() Tutaj jest najciekawiej, to prawie wszyscy przerzucili się na forum Jahołdajewczyzny.
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 19.05.2014 Jak już ktoś wcześniej wspomniał, co się stało z oryginalną skórką Autonomii? ![]()
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Ronon Dex - 20.05.2014 Cytat:Mnie osobiście brakuję poradnika dot. gospodarki.Czy chodziło o coś takiego? - <!-- l viewtopic.php?f=2&t=945<!-- l Z czym jeszcze masz problemy w tym zakresie, co dopisać i co opisać? Potem się tamten temat gdzieś przyklei. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 20.05.2014 Wszystko co ja chciałem wiedzieć, to zostało ujęte w poradniku. :wink: :wink::wink: Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 20.05.2014 Fajnie, że ten poradnik powstał. Jak już powstanie strona główna, to ten poradnik będzie można zrobić częścią FAQ. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 21.05.2014 Gratuluję rozwoju AJ. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 21.05.2014 Zachciałby ktoś stworzyć artykuł o mnie na Micropedii? :mrgreen: :mrgreen::mrgreen: Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 23.05.2014 Jest wśród nas jakiś fanatyk Formuły 1? :mrgreen: :mrgreen::mrgreen: Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - MvP - 23.05.2014 Lubię, ale fanatyk to za duże słowo. ![]()
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 23.05.2014 Niestety od wypadku Roberta grono sympatyków tego sportu się zmniejszyło. :roll: :roll::roll: Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 23.05.2014 A po co fanatyk Formuły 1? ![]() W jakiejś konkurencji sportowej na v-olimpiadzie bym wystartował, ale zbytnio zainteresowany tym sportem nie jestem.
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 23.05.2014 Pamiętam, że był jakiś symulator wyścigów i idealnie on pasował do mikroświata. :wink: :wink::wink: Ale to było jeszcze w RSiT, a więc wiele lat wstecz. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 24.05.2014 Ostatnio tak rozmyślałem sobie nad v-kosmosem. ![]() Jest to pomysł stary jak świat, który wraca jak bumerang i wiele państw już starało się coś wykrzesać, ale zawsze kończyło się to klapą. Co myślicie, aby stworzyć wspólnotę kosmiczną, która funkcjonowałaby na styl MUP-u? Każde państwo posiadałoby własną agencje kosmiczną i na forum ogólnym można by się wymieniać badaniami.
|