![]() |
|
Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html) +---- Dział: Parlamentarna Sala Posiedzeń (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-546.html) +---- Wątek: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia (/thread-6868.html) |
RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Aleksandra Dostojewska - 14.03.2017 W takim razie: ZA.
RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 14.03.2017 Przeciw elo. RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 19.03.2017 Mój głos to WSTRZYMUJĘ SIĘ. Głosowanie zostanie zamknięte dziś o 22:00. Frycu, czekamy. RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Frederick Hufflepuff - 19.03.2017 PRZECIW RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 19.03.2017 No to jeśli ktoś nie zagłosuje za, skończymy bez Marszałka przy braku chętnych. Swoją drogą, patrząc na ten brak zainteresowanych, można pomyśleć o tym, żeby Marszałkiem ZL z urzędu był ktoś inny, np. Prezydent, Lew Wolnogradu... Nie brałby on udziału w głosowaniach, bo nie byłby członkiem izby, ale przewodniczył jej. RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - AndrzejSwarzewski - 19.03.2017 Głosowanie przeciwko jedynej kandydatce jest bezsensowne. RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Frederick Hufflepuff - 19.03.2017 Zależy, kto jest tą kandydatką. RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - AndrzejSwarzewski - 19.03.2017 Ale Marszałek Zgromadzenie to funkcja przede wszystkim porządkowa, a nie polityczna. RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Frederick Hufflepuff - 19.03.2017 Tak zawsze było, ale mam wątpliwości, czy ta funkcja nadal pozostałaby apolityczna, gdyby Marszałkiem Zgromadzenia Ludowego została wybrana Aleksandra Izabella Swarzewska-Dostojewska. RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 19.03.2017 A jakież uprawnienia polityczne ma Marszałek? Odmówiłaby publikacji czegoś jak niektórzy realni politycy zwykli robić? RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - AndrzejSwarzewski - 19.03.2017 A co miałaby zrobić? Skoro jako Wiceprezydent nic złego nie robi, to jako Marszałek Zgromadzenia też nie zagraża państwu. RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Aleksandra Dostojewska - 19.03.2017 Chciałabym podjąć się tej funkcji, jednak jeśli jest taki opór to trudno... Szkoda tylko, że najgłośniej krytykuje osoba, która permanentnie zaniedbuje swoje obowiązki. RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 19.03.2017 Cytat:Swoją drogą, patrząc na ten brak zainteresowanych, można pomyśleć o tym, żeby Marszałkiem ZL z urzędu był ktoś inny, np. Prezydent, Lew Wolnogradu...Jak mam nadzieję, z regulaminu nie został skasowany zapis o przejmowaniu kontroli przez Prezydenta przy długotrwałej nieobecności Marszałka? Oslo, chciałem głosować za, ale jak zobaczyłem oddawanie głosu przed wyznaczeniem czasu debaty, to zwątpiłem. RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 19.03.2017 (19.03.2017, 18:34:05)Maciej Kamiński napisał(a): Jak mam nadzieję, z regulaminu nie został skasowany zapis o przejmowaniu kontroli przez Prezydenta przy długotrwałej nieobecności Marszałka? Z tego, co kojarzę, to nie. (19.03.2017, 18:34:05)Maciej Kamiński napisał(a): Oslo, chciałem głosować za, ale jak zobaczyłem oddawanie głosu przed wyznaczeniem czasu debaty, to zwątpiłem. To było chyba raczej niedomówienie. Któryś z Marszałków (Iwan chyba) ogłosił kiedyś debatę na Placu Zielonym, także błędy się zdarzają i wynikają choćby ze zmęczenia. ![]() Zresztą, do 22 głos można zmienić. Chyba. RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 19.03.2017 Ano można zmienić. Chciałbym wierzyć, że to niedomówienie, ale to jest stanowisko, gdzie każdy błąd powinien być bezlitośnie wytykany, bo że dokładność to podstawa, to dyktuje nam ilość przepisów, o które się robota opiera. I również, pamiętam doskonale, że podobnie wyglądała kariera parlamentarna Ivana, świeć Panie nad von Vincisami, w przeszłości, co miłym wspomnieniem nie jest... RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 19.03.2017 No to formalnie stwierdzam - nikogośmy nie wybrali. RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 19.03.2017 Jeśli można, chciałbym zgłosić kandydaturę Posła @"Frederick Hufflepuff". RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Aleksandra Dostojewska - 20.03.2017 (19.03.2017, 23:59:26)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): Jeśli można, chciałbym zgłosić kandydaturę Posła @"Frederick Hufflepuff". To żart? Patrząc na zaangażowanie Szanownego Ministra Hufflepuffa w jego resorcie, śmiem twierdzić, że i tak wolne prace Parlamentu, spowolnione zostałyby do prędkości ślimaka. Co do aluzji Macieja, w wątku dotyczącym Traktatu z Brodrią, słowo "za", którego użyłam nie oznaczało, że jestem ograniczona umysłowo i głosuję w czasie debaty, a tylko i wyłącznie dotyczyło mojego poparcia, którego powodów tłumaczyć chyba nie muszę z wiadomych względów. Kierując się Twoim, Macieju, tokiem myślenia, powinieneś podać się do dymisji, gdy ujawniono Ci, że uśmierciłeś mnie nielegalne... Bo przecież stanowisko Policjanta wymaga odpowiedzialności, a każdy błąd powinien być bezlitośnie wytykany. RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 20.03.2017 Cytat:Co do aluzji Macieja, w wątku dotyczącym Traktatu z Brodrią, słowo "za", którego użyłam nie oznaczało, że jestem ograniczona umysłowo i głosuję w czasie debaty, a tylko i wyłącznie dotyczyło mojego poparcia, którego powodów tłumaczyć chyba nie muszę z wiadomych względów.Nie mam żadnych powodów, żeby się tego domyślać. A wręcz sporo, żeby myśleć tak, jak myślałem. W końcu, zdarzało Ci się np. bezpodstawnie grozić ludziom pozbawieniem obywatelstwa. Robota z czytaniem przepisów jest dla ludzi, którzy umieją je czytać, a jeżeli źle to zrobią, to przyznają się do błędu, a nie wykrzykują, że otoczenie ich "obraża". Również: Cytat:Kierując się Twoim, Macieju, tokiem myślenia, powinieneś podać się do dymisji, gdy ujawniono Ci, że uśmierciłeś mnie nielegalne...To tylko potwierdza, że mam podstawy uważać tak, jak powyżej wymieniłem. Powtarzając to w kółko, i w kółko, i w kółko nie zmienisz już nigdy faktu, że to było LEGALNE. Co potwierdził później wyrok Sądu, kiedy to we dwójkę z Sewerysiem nie potrafiliście w najmniejszej choćby krztynie udowodnić mi jakiegokolwiek naruszenia obowiązujących przepisów, i to do tego stopnia, że oskarżyciel na końcu zrezygnował z domagania się werdyktu winny. Również, nie będę ukrywał, wkurza mnie niesamowicie to Twoje przeklęte monarchistyczne (i karierowiczowskie przy okazji) pojmowanie dymisji. Za odwoływanie z powodu błędów odpowiada zwierzchnik, i powinien to robić aktywnie, acz merytorycznie (patrz Siły Zbrojne). Dymisja jest po to, żeby odejść ze służby, kiedy uważa się, że nie podoła się powierzonemu zadaniu. Amen. Cytat:Bo przecież stanowisko Policjanta wymaga odpowiedzialności, a każdy błąd powinien być bezlitośnie wytykany.Przecież jest wytykany, do jasnej cholery. Każdy jeden mój błąd jest, nawet kiedy nie jest tak naprawdę błędem, tylko wystąpieniem przeciwko czyimś planom/ambicjom/fantazjom/łotewa. RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Aleksandra Dostojewska - 20.03.2017 W tym wywodzie udowodniłeś co jest największym problemem tego Kraju, Twoje zachowanie. Dlatego ludzie odchodzą, bo Ty możesz wszystko. Masz za dużo kompetencji i upierasz się by pozostać na swoim stanowisku, mimo, że większość społeczeństwa to drażni. Pamiętaj! Twoja posada to służba, więc zamiast ględzić bezcelowo, miej honor i zrób to, co powinieneś zrobić już dawno. |