![]() |
|
Debata społeczna o geografii - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Debata społeczna o geografii (/thread-264.html) |
Re: Debata społeczna o geografii - MvP - 03.06.2014 Chciałbym na nowo wzniecić debatę, w związku z inkorporacją Siedmiogrodu ilość regionów w naszym wspaniałym Państwie przebiła granicę absurdu, dlatego Ministerstwo Spraw Wewnętrznych poddaje pod debatę projekt zmiany podziału terytorialnego naszej Republiki. W celi zwiększenia czytelności mapy pozostawiłem na nią naniesione stare granice między regionami. ![]() Nazwy nowych regionów są bardzo wstępne i oczywiście również podlegają debacie. Re: Debata społeczna o geografii - Maciej Kamiński - 03.06.2014 Połączenie regionów nadmorskich - niech będzie, bo oba leżą odłogiem - ale po co łączyć Polesie z WRP? Re: Debata społeczna o geografii - TobiaszVonRichtoffen - 03.06.2014 Mi tam pasuje, tylko martwi mnie to że nie wiem gdzie jest Anatolia ._. Re: Debata społeczna o geografii - MvP - 03.06.2014 Cytat:Połączenie regionów nadmorskich - niech będzie, bo oba leżą odłogiem - ale po co łączyć Polesie z WRP?Ponieważ klimat WRP będzie niajako dublowany przez siedmiogórd a już teraz w WRP udziela się praktycznei tylko Andrzej. Re: Debata społeczna o geografii - AndrzejSwarzewski - 03.06.2014 Jestem zwolennikiem zmniejszenia liczby regionów. O ile Siedmiogród, Jahołdajewszczyzna i Anatolia są regionami, że tak powiem naturalnymi, to nadmierne dzielenia Bialenii Centralnej nie ma żadnego zastosowania. Pomorze jak najbardziej połączyć się powinno. Nazwa do ustalenia. Przykładowo może być Prowincja Pomorska, czy jakkolwiek inaczej. Powstanie Wielkobialenii bardziej kontrowersyjne, ale również myślę, że konieczne. Tym sposobem wrócilibyśmy do wcześniejszej liczby sześciu regionów. Mielibyśmy Wielkobialenię, Dżamahiriję Bengazijską, Prowincję Pomorską, Republikę Ludową Siedmiogrodu i Anatolię. Cytat:Mi tam pasuje, tylko martwi mnie to że nie wiem gdzie jest Anatolia ._.Na wyspie obok. ![]()
Re: Debata społeczna o geografii - TobiaszVonRichtoffen - 03.06.2014 Cytat:Na wyspie obok. Posiada ktoś aktualną mapę Nordaty? Re: Debata społeczna o geografii - MvP - 03.06.2014 Cytat:Cytat:Na wyspie obok. Nawet jak ktoś posiada średnio aktualną to ja też poproszę. ![]()
Re: Debata społeczna o geografii - Konstanty Jerzy Michalski - 03.06.2014 Bardzo średnio aktualna, bo jest jakieś Klume, ale Anatolia to wyspa na przeciw nas. http://images3.wikia.nocookie.net/__cb2 ... 2.2010.png Re: Debata społeczna o geografii - TobiaszVonRichtoffen - 03.06.2014 Cytat:Bardzo średnio aktualna, bo jest jakieś Klume, ale Anatolia to wyspa na przeciw nas. To tak blisko nam do Sarmacji? Niech tylko wróci jakiś wojskowy który mnie powoła to opracuję ew. plan obrony. Re: Debata społeczna o geografii - AndrzejSwarzewski - 03.06.2014 Cytat:To tak blisko nam do Sarmacji? Niech tylko wróci jakiś wojskowy który mnie powoła to opracuję ew. plan obrony.Mamy silne siły powietrzne i marynarkę wojenną. Nikt nie jest w stanie nas podbić. ![]()
Re: Debata społeczna o geografii - TobiaszVonRichtoffen - 03.06.2014 Cytat:[quote author="TobiaszVonRichtoffen"]Mamy silne siły powietrzne i marynarkę wojenną. Nikt nie jest w stanie nas podbić. ![]() [/quote]Hitler też tak mówił. ![]()
Re: Debata społeczna o geografii - AndrzejSwarzewski - 03.06.2014 Niemcy nie są wyspą, a i my nie planujemy wprowadzić wojska na całą... Yyy, nieważne. ![]()
Re: Debata społeczna o geografii - TobiaszVonRichtoffen - 03.06.2014 Tak czy siak potrzebujemy kogoś kto będzie regularnie opisywał treningi wojsk, załatwiał międzynarodowe manewry, pisał plany obrony czy ataku ze strony różnorakich państw itd. Re: Debata społeczna o geografii - AndrzejSwarzewski - 03.06.2014 Cóż, mam nadzieję, że Marszalek powróci. Nie widzę nikogo innego, kto mógłby tak profesjonalnie wykonywać tą pracę... Re: Debata społeczna o geografii - Feliks Spirkin - 03.06.2014 Bardzo dobrym pomysłem jest redukcja regionów. :wink: :wink::wink: A teraz tak czysto spontaniczny pomysł...a jakby państwa Nordaty powołały - Nordackie Centrum Kartograficzne? Re: Debata społeczna o geografii - MvP - 03.06.2014 Cytat:Bardzo dobrym pomysłem jest redukcja regionów. :wink: :wink::wink: A teraz tak czysto spontaniczny pomysł...a jakby państwa Nordaty powołały - Nordackie Centrum Kartograficzne? Jeśli znajdzie sie ktokolwiek kto umie robić mapy to jestem za. Re: Debata społeczna o geografii - Konstanty Jerzy Michalski - 03.06.2014 Na razie to daleka przyszłość, wpierw Brodria musi, jak to by powiedzieć, stworzyć z nami konfederację. ![]() Mi tam się ta reforma podoba, będę mieć więcej terenu - więcej władzy. ![]()
Re: Debata społeczna o geografii - MvP - 03.06.2014 Proszę o wypowiedź przedstawiciela Pustyni (Tomasza Rabotowicza) i WRP (Andrzeja) co do tego w granicach którego z regionów poinno znajeźć się Mesajno. Re: Debata społeczna o geografii - Maciej Kamiński - 03.06.2014 Cytat:Na razie to daleka przyszłość, wpierw Brodria musi, jak to by powiedzieć, stworzyć z nami konfederację.To może być firma międzynarodowa. :wink: :wink::wink: Cytat:Proszę o wypowiedź przedstawiciela Pustyni (Tomasza Rabotowicza) i WRP (Andrzeja) co do tego w granicach którego z regionów poinno znajeźć się Mesajno.Nie jestem żadnym z nich, ale względy historyczne jednoznacznie przypisują miasto zbawienia do WRP (którego zresztą jest stolicą). Re: Debata społeczna o geografii - AndrzejSwarzewski - 03.06.2014 Ajszaburgia nie chciałaby się rozstawać ze swoim Mesjano. ![]()
|