Forum Republiki Bialeńskiej
WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html)
+--- Dział: Krajowa Rada Informatyczna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-120.html)
+--- Wątek: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... (/thread-375.html)

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - AndrzejSwarzewski - 20.07.2014

No to wstawiłem, że bez limitów. Mam nadzieję, że nie rozwalę tym forum. Big Grin Jak coś, to na Ciebie będzie. Big Grin

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 20.07.2014

(20.07.2014, 15:45:25)Andrzej Swarzewski link napisał(a): No to wstawiłem, że bez limitów. Mam nadzieję, że nie rozwalę tym forum. Big Grin Jak coś, to na Ciebie będzie. Big Grin
Powiem tak jak nie wiesz jak to lepiej nie grzeb... ale to Twoja decyzja. Mnie tylko chodziło o jakieś info jak długo będzie trwała ta prowizorka... po prostu chciałem wiedzieć jak się nastawić - będzie info, że np. tydzień to też będzie OK.

OK - sprawdziłem właśnie w tym temacie - http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=1345.0

Wszystko jest w porządku... pozostaje więc czekać na tą funkcję wstawiania załączników w tekst oraz na poprawienie wizerunku Forum.

Przy okazji pytanie do Adminów - czy można już prowadzić normalne "programowe" działania, czy jeszcze poczekać na poprawki Forum?

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Feliks Spirkin - 20.07.2014

Chciałbym, abyśmy tutaj napisali wszystkie rzeczy, które naszym zdaniem powinny zostać poprawione na nowym forum:
1. Trzeba dodać możliwość wklejania filmików z YT.
2. Można by zmienić layout na jakiś bardziej czytelniejszy.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 20.07.2014

Załączniki, strona główna, chat, shoutbox, jeśli by się dało to emotikony ze starego forum, lajki.

Btw. Temat powinien być w KRI. I nie bardzo widzę, czym różni się od tego z wnioskami.

Chodzi o to, aby wszystkie sprawy związane z nowym forum były w tym wątku, aby Jerzy nie musiał potem szukać. Jak już wszystko zostanie uporządkowane, to najwyżej usuniemy ten temat.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Hewret von Thorn - 20.07.2014

Zniesiono limit znaków w postach.
Właśnie patrzę co da się z tymi załącznikami zrobić.
I na jaki styl zmienić? Musicie szukać pod SMF 2.0.8. Mi tam on się osobiście podoba. Big Grin

(20.07.2014, 22:09:03)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): Zniesiono limit znaków w postach.
DziEki!

(20.07.2014, 22:09:03)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): Właśnie patrzę co da się z tymi załącznikami zrobić.
Mam nadzieję, że coś wykombinujesz i nie trzeba będzie kilkuset postów ręcznie korygować...

(20.07.2014, 22:09:03)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): I na jaki styl zmienić? Musicie szukać pod SMF 2.0.8. Mi tam on się osobiście podoba. Big Grin
Jestem tego samego zdania - ten styl jest OK - jest przede wszystkim czytelny, fajną opcją jest widok poddziałów i możliwość wejścia do nich ... Jak będzie baner główny banery działów to nie powinno to wyglądać źle...

Przy okazji - Jerzy widzę, że kombinujesz z banerami... czy aby wyjustowane do lewej nie będą wyglądały lepiej? Wyśrodkowane na dużym monitorze nie wychodzą za ciekawie.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RjzujFoWxY8[/youtube]

Wolicie shoutbox na górze strony czy na dole?

Na górze. Big Grin

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - AndrzejSwarzewski - 21.07.2014

Ja wolę na dole. Big Grin

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Hewret von Thorn - 21.07.2014

Zostaje na dole. Big Grin
Myślę, że nareszcie będzie spokój z tym forum.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 21.07.2014

Czy na banerze głównym nie należałoby raczej umieścić formalnej nazwy państwa czyli REPUBLIKA BIALEŃSKA, zamiast skrótowego "Bialenia"? W miarę możliwości technicznych przydałoby się też godło.

PS. Wygląd forum coraz bardziej mi się podoba, bardziej niż poprzedniego - trochę kosmetyki i będzie jak trzeba.

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 21.07.2014

Jerzy, gdzie na tym forum jest banowanie?
I przydałaby się jeszcze grupa "Obywatele".

Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 21.07.2014

Zastanawiam się jeszcze nad dwoma sprawami:

1/ Czy nie lepiej byłoby zamienić kolejnością działy "Władze i Urzędy Republiki" i "Instytucje Republiki Bialeńskiej" - władze powinny być wyżej.

2/ To już tak luźna propozycja... ale może pokombinować i opracować banery dla innych ważnych działów - np. właśnie dla działu "Władze"?

(21.07.2014, 09:33:19)Maciej Kamiński link napisał(a): Jerzy, gdzie na tym forum jest banowanie?

Sprawdź, czy po wejściu w czyjś profil masz opcje banowania.

(21.07.2014, 09:33:19)Maciej Kamiński link napisał(a): I przydałaby się jeszcze grupa "Obywatele".

Istnieje taka grupa, ale jej ustawianie każdemu mieszkańcowi jest nieco czasochłonne i nieefektywne - nie wynikają z tego żadne nowe możliwości.

Cytat:Sprawdź, czy po wejściu w czyjś profil masz opcje banowania.
No, dziś już jest. Wczoraj nie było.
To idę zbanować tego trolla.

Cytat:Istnieje taka grupa, ale jej ustawianie każdemu mieszkańcowi jest nieco czasochłonne i nieefektywne - nie wynikają z tego żadne nowe możliwości.
Ta grupa istnieje po to, żeby ograniczać głosowanie tylko do obywateli. Na Plebiscyt by się przydała, ale... do wyborów przeżyjemy brak.

To już mogę ustawić lokal wyborczy tylko dla obywateli.  Wink

(21.07.2014, 09:49:34)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): To już mogę ustawić lokal wyborczy tylko dla obywateli.  Wink
Ale wtedy trzeba i tak ustawić wszystkim obywatelom tę grupę.