![]() |
|
WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html) +--- Dział: Krajowa Rada Informatyczna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-120.html) +--- Wątek: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... (/thread-375.html) |
Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - AndrzejSwarzewski - 20.07.2014 No to wstawiłem, że bez limitów. Mam nadzieję, że nie rozwalę tym forum. Jak coś, to na Ciebie będzie. ![]() Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 20.07.2014 (20.07.2014, 15:45:25)Andrzej Swarzewski link napisał(a): No to wstawiłem, że bez limitów. Mam nadzieję, że nie rozwalę tym forum.Powiem tak jak nie wiesz jak to lepiej nie grzeb... ale to Twoja decyzja. Mnie tylko chodziło o jakieś info jak długo będzie trwała ta prowizorka... po prostu chciałem wiedzieć jak się nastawić - będzie info, że np. tydzień to też będzie OK. Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 20.07.2014 OK - sprawdziłem właśnie w tym temacie - http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=1345.0 Wszystko jest w porządku... pozostaje więc czekać na tą funkcję wstawiania załączników w tekst oraz na poprawienie wizerunku Forum. Przy okazji pytanie do Adminów - czy można już prowadzić normalne "programowe" działania, czy jeszcze poczekać na poprawki Forum? Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Feliks Spirkin - 20.07.2014 Chciałbym, abyśmy tutaj napisali wszystkie rzeczy, które naszym zdaniem powinny zostać poprawione na nowym forum: 1. Trzeba dodać możliwość wklejania filmików z YT. 2. Można by zmienić layout na jakiś bardziej czytelniejszy. Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 20.07.2014 Załączniki, strona główna, chat, shoutbox, jeśli by się dało to emotikony ze starego forum, lajki. Btw. Temat powinien być w KRI. I nie bardzo widzę, czym różni się od tego z wnioskami. Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Feliks Spirkin - 20.07.2014 Chodzi o to, aby wszystkie sprawy związane z nowym forum były w tym wątku, aby Jerzy nie musiał potem szukać. Jak już wszystko zostanie uporządkowane, to najwyżej usuniemy ten temat. Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Hewret von Thorn - 20.07.2014 Zniesiono limit znaków w postach. Właśnie patrzę co da się z tymi załącznikami zrobić. I na jaki styl zmienić? Musicie szukać pod SMF 2.0.8. Mi tam on się osobiście podoba.
Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 20.07.2014 (20.07.2014, 22:09:03)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): Zniesiono limit znaków w postach.DziEki! (20.07.2014, 22:09:03)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): Właśnie patrzę co da się z tymi załącznikami zrobić.Mam nadzieję, że coś wykombinujesz i nie trzeba będzie kilkuset postów ręcznie korygować... (20.07.2014, 22:09:03)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): I na jaki styl zmienić? Musicie szukać pod SMF 2.0.8. Mi tam on się osobiście podoba.Jestem tego samego zdania - ten styl jest OK - jest przede wszystkim czytelny, fajną opcją jest widok poddziałów i możliwość wejścia do nich ... Jak będzie baner główny banery działów to nie powinno to wyglądać źle... Przy okazji - Jerzy widzę, że kombinujesz z banerami... czy aby wyjustowane do lewej nie będą wyglądały lepiej? Wyśrodkowane na dużym monitorze nie wychodzą za ciekawie. Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Hewret von Thorn - 20.07.2014 [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RjzujFoWxY8[/youtube] Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Hewret von Thorn - 20.07.2014 Wolicie shoutbox na górze strony czy na dole? Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Feliks Spirkin - 20.07.2014 Na górze.
Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - AndrzejSwarzewski - 21.07.2014 Ja wolę na dole.
Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Hewret von Thorn - 21.07.2014 Zostaje na dole. ![]() Myślę, że nareszcie będzie spokój z tym forum. Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 21.07.2014 Czy na banerze głównym nie należałoby raczej umieścić formalnej nazwy państwa czyli REPUBLIKA BIALEŃSKA, zamiast skrótowego "Bialenia"? W miarę możliwości technicznych przydałoby się też godło. PS. Wygląd forum coraz bardziej mi się podoba, bardziej niż poprzedniego - trochę kosmetyki i będzie jak trzeba. Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 21.07.2014 Jerzy, gdzie na tym forum jest banowanie? I przydałaby się jeszcze grupa "Obywatele". Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Ronon Dex - 21.07.2014 Zastanawiam się jeszcze nad dwoma sprawami: 1/ Czy nie lepiej byłoby zamienić kolejnością działy "Władze i Urzędy Republiki" i "Instytucje Republiki Bialeńskiej" - władze powinny być wyżej. 2/ To już tak luźna propozycja... ale może pokombinować i opracować banery dla innych ważnych działów - np. właśnie dla działu "Władze"? Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Hewret von Thorn - 21.07.2014 (21.07.2014, 09:33:19)Maciej Kamiński link napisał(a): Jerzy, gdzie na tym forum jest banowanie? Sprawdź, czy po wejściu w czyjś profil masz opcje banowania. (21.07.2014, 09:33:19)Maciej Kamiński link napisał(a): I przydałaby się jeszcze grupa "Obywatele". Istnieje taka grupa, ale jej ustawianie każdemu mieszkańcowi jest nieco czasochłonne i nieefektywne - nie wynikają z tego żadne nowe możliwości. Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 21.07.2014 Cytat:Sprawdź, czy po wejściu w czyjś profil masz opcje banowania.No, dziś już jest. Wczoraj nie było. To idę zbanować tego trolla. Cytat:Istnieje taka grupa, ale jej ustawianie każdemu mieszkańcowi jest nieco czasochłonne i nieefektywne - nie wynikają z tego żadne nowe możliwości.Ta grupa istnieje po to, żeby ograniczać głosowanie tylko do obywateli. Na Plebiscyt by się przydała, ale... do wyborów przeżyjemy brak. Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Hewret von Thorn - 21.07.2014 To już mogę ustawić lokal wyborczy tylko dla obywateli.
Odp: WNIOSKI / PROŚBY / BŁĘDY ... - Maciej Kamiński - 21.07.2014 (21.07.2014, 09:49:34)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): To już mogę ustawić lokal wyborczy tylko dla obywateli.Ale wtedy trzeba i tak ustawić wszystkim obywatelom tę grupę. |