Forum Republiki Bialeńskiej
Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) (/thread-432.html)

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 24.05.2014

Ech, już ja widzę to ogólne forum, już to widzę. :/
Sama idea dobra i ciekawa, również u nas próbowała się przebić, ale niezbyt skutecznie: <!-- l viewforum.php?f=104<!-- l

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 26.05.2014

Zauważyliście, że czarne charaktery zawsze mawiają prawdziwe i mądre rzeczy?

Cytat:Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej. - Józef Stalin

Cytat:Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą. - Joseph Goebbels

Cytat:Konieczna jest polityka utrzymywania ludzi w stanie głupoty. - Mao Zedong

Cytat:Być obywatelem swojego państwa, nawet jeśli jest się tylko zamiataczem ulic, musi być uważane za większy honor niż bycie królem w obcym kraju. - Adolf Hitler

Moim zdaniem jest to związane z ich wysokim ilorazem inteligencji. Wystarczy spojrzeć jak bardzo wysokie mieli IQ przywódcy III Rzeszy. :wink: :wink::wink:

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 26.05.2014

No jak ktoś spoza establishmentu i masonerii dojdzie do władzy to naprawdę musi mieć wysoką inteligencję i wybitne zdolności. Przebić się przez układy jest niezwykle trudno. Ale wystarczy spojrzeć na to ile osób Stalin wykiwał. Najpierw rewolucja pokonała carat, potem komuniści pokonali demokratów, potem bolszewicy resztę komunistów, a dopiero potem staliniści trockistów.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Ir-Min-Ward - 26.05.2014

Stalin, który miał wielu rywali w dojściu do władzy wzorował się na satrapach. Zapewnił sobie kontrole nad bezpieką po czym systematycznie eliminował konkurencje. Inna sprawa że każdy kto zbyt długo rządzi ma fobie na punkcie władzy. To jest niebezpieczny syndrom który powoduje swoistą paranoje utrzymania władzy. Z tego powodu w wielu konstytucjach znalezc można zapis o braku reelekcji.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 27.05.2014

Dziękuję wszystkim osobom, które dołożyły swoje trzy grosze do sukcesu Jahołdajewszczyzny. Nie zamierzam w najbliższym czasie, aby Autonomia spadła z rankingu, a więc niech inne regiony też się biorą do roboty. :mrgreen: :mrgreen::mrgreen:

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Hewret von Thorn - 27.05.2014

Nie zamierzasz, żeby Jahołdja upadła z rankingu a jednocześnie zachęcasz inne regiony o rywalizację? :lol: :lol::lol:
Fuck logic.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 27.05.2014

A co to za sukces zdobyć złoty medal będąc pełnosprawny na paraolimpiadzie? :mrgreen: :mrgreen::mrgreen:

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 27.05.2014

Cytat:A co to za sukces zdobyć złoty medal będąc pełnosprawny na paraolimpiadzie? :mrgreen: :mrgreen::mrgreen:
To tak samo, jak będąc pełnosprawnym psychicznie wygrać zawody w szachach dla debili. Big Grin Big GrinBig Grin

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Ir-Min-Ward - 27.05.2014

Cytat:A co to za sukces zdobyć złoty medal będąc pełnosprawny na paraolimpiadzie? :mrgreen: :mrgreen::mrgreen:

Ty wez zrób tą olimpiade na serio. Prześlij przez MSZ zaproszenia i dopiero myśl o ewentualnym starcie. :mrgreen: :mrgreen::mrgreen:

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 28.05.2014

Nie takie proste byłoby zrobić wirtualną olimpiadę. :d Trzeba by zebrać dużo państw i jakoś je nakłonić do wzajemnej współpracy.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 28.05.2014

http://budruspilietis.lt/wp-content/upl ... etwork.jpg

Ciekawa mapa, ale obawiam się, że to fejk. Smile SmileSmile

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 29.05.2014

http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f= ... 41#p136441
Sarmacja oczywiście śmieje się z cytatów wyrwanych z kontekstu, nie dodając nawet krótkiego opisu okoliczności.
Ale czego się spodziewać po społeczeństwie, które bije brawa, gdy rząd wydala kolejne osoby. Wink

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - MvP - 29.05.2014

Wybacz Andrzeju ale jaki byś elaborat co do kontekstu tego posta nie napisał, byłby równie durny. Wink

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 29.05.2014

Jeśli się poprzednich wypowiedzi nie przytoczy to wychodzi, że nie wiadomo skąd wyszedłem w ogóle z tym Mieszkiem...
A obrona Jaruzelskiego, czyli osoby, która od Wielopolskiego różni się tylko skutkiem bliźniaczych działań, jest durna dla Ciebie subiektywnie. Ale myślę, że kiedyś zmienisz zdanie, choć dla mnie to bez większego znaczenia co myślisz o generale. Wink
Cytując Urbana:
[youtube:3dnpywrk]http://www.youtube.com/watch?v=Gwzcfa9rm5Y[/youtube:3dnpywrk]

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - MvP - 29.05.2014

Cytat:Jeśli się poprzednich wypowiedzi nie przytoczy to wychodzi, że nie wiadomo skąd wyszedłem w ogóle z tym Mieszkiem...
A obrona Jaruzelskiego, czyli osoby, która od Wielopolskiego różni się tylko skutkiem bliźniaczych działań, jest durna dla Ciebie subiektywnie. Ale myślę, że kiedyś zmienisz zdanie, choć dla mnie to bez większego znaczenia co myślisz o generale. Wink
Cytując Urbana:
[youtube:22bx44ht]http://www.youtube.com/watch?v=Gwzcfa9rm5Y[/youtube:22bx44ht]

Ja nie mam nic do jaruzela, ale dyskusja i twoja wypowiedź nie dotyczy OSOBY generała tylko SENSOWNOŚCI ŻAŁOBY po nim, drobna różnica. O generale pogladu wkrystaliziowanego nie mam (w odróżnieniu od wspomnieniowego Wielopolskiego którego podziwiam i szanuje) ale powtarzam jeszcze raz, nie O OSOBIE generała dyskutowaliśmy.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 29.05.2014

Wymień mi jeden sensowny powód dlaczego miałbym nie mieć Jaruzelskiego za zdrajcę? Niestety wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że był zdrajcą i chciał stłumić wojskiem wolnego narodu głos. Zresztą prócz stanu wojennego miał jeszcze inne grzechy. Więc odpuść sobie już publiczne gloryfikowanie tego czerwonego towarzysza.

Błagam, abyśmy już nie poruszali więcej tego tematu, bo te dyskusje na ten temat do niczego dobrego nieprowadzą.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 30.05.2014

Cytat:Niestety wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że był zdrajcą i chciał stłumić wojskiem wolnego narodu głos.
Logika według Ruchu Narodowego:
Żydzi, anarchiści i działacze prozachodni w '81 - głos narodu.
Żydzi, anarchiści i działacze prozachodni w 2014 - syjoniści, zdrajcy, bandyci, postkomuniści, marionetki Merkel, Putina i Obamy w jednym.

Logiki w tym nie ma. I na tym zakończmy tą rozmowę. Z tzw. "antykomunistami" nie da się dojść do konsensusu, więc sobie odpuszczę. Wink

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 30.05.2014

Cytat:Wymień mi jeden sensowny powód dlaczego miałbym nie mieć Jaruzelskiego za zdrajcę? Niestety wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że był zdrajcą i chciał stłumić wojskiem wolnego narodu głos. Zresztą prócz stanu wojennego miał jeszcze inne grzechy. Więc odpuść sobie już publiczne gloryfikowanie tego czerwonego towarzysza.
Feliks, powiem raz jeszcze - z dyskusjami o historii realnej zapraszam tutaj: http://historycy.org
Wątków o Jaruzelskim jest tam kilka. Na pewno wyczerpiesz temat.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 30.05.2014

Cytat:[quote author="Feliks Spirkin"]Niestety wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że był zdrajcą i chciał stłumić wojskiem wolnego narodu głos.
Logika według Ruchu Narodowego:
Żydzi, anarchiści i działacze prozachodni w '81 - głos narodu.
Żydzi, anarchiści i działacze prozachodni w 2014 - syjoniści, zdrajcy, bandyci, postkomuniści, marionetki Merkel, Putina i Obamy w jednym.

Logiki w tym nie ma. I na tym zakończmy tą rozmowę. Z tzw. "antykomunistami" nie da się dojść do konsensusu, więc sobie odpuszczę. Wink[/quote]

W tedy chodziło o to, aby wywalić okupanta z powrotem za wschodnią granicę wszelkimi możliwymi środkami, a teraz chodzi o to, aby utrzymać niepodległość i również wszelkimi możliwymi środkami. Dlatego trzeba zwalczać proradzieckich, proamerykańskich czy prosyjonistycznych pachołków. Polska musi sama sobą rządzić, a nie być kierowana z Brukseli, Moskwy, Izraela czy Berlina. Polska nigdy nie była zachodem, ani wschodem i niestety tak musi zostać. Choć gdyby Putin zechciał zbudować Federacje Słowian, to zapewne stanąłbym po stronie Putina i zapewne zostałbym rozstrzelany za zdradę ojczyzny przez AK-bis. :mrgreen: :mrgreen::mrgreen:

Cytat:Feliks, powiem raz jeszcze - z dyskusjami o historii realnej zapraszam tutaj: http://historycy.org
Wątków o Jaruzelskim jest tam kilka. Na pewno wyczerpiesz temat.
Bar pod osłem służy do off-topicu i jak komuś się nie podoba, to niech go nie czyta...proste. :wink: :wink::wink:

I tak w ramach ciekawostki:

Cytat:- Polakom wywiadów nie udzielam. Banderowcy was wieszali, wyżynali, a teraz popieracie tych faszystów! - mówi, zaciskając zęby, gospodarz posesji. Na zapewnienie, iż chcemy pokazać prawdę o ich cierpieniach, krzyczy: - Won z mojego podwórka! - http://goo.gl/Lx0cD9

Powiedział to pewien Rosjanin w Donbasie. Na miejscu tych dziennikarzy spaliłbym się ze wstydu. Niestety jeśli zapominamy o zbrodniach banderowców, którzy teraz są naszymi wielkimi sojusznikami, to nie wróżę Polsce świetlanej przyszłości. Władze Polski zawsze wybierała najgorszych sojuszników i to samo się dzieje dzisiaj. Jak widać historia niczego nas nie nauczyła.

Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 30.05.2014

Cytat:Bar pod osłem służy do off-topicu i jak komuś się nie podoba, to niech go nie czyta...proste.
No skoro tak to pojmujesz, to... OK. Jak dla mnie to służy on raczej do luzowania atmosfery.