Forum Republiki Bialeńskiej
Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html)
+---- Dział: Parlamentarna Sala Posiedzeń (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-546.html)
+---- Wątek: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia (/thread-6868.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 20.03.2017

Zapamiętaj sobie to wreszcie - nie pozbędziesz się mnie. Kropka. Kamiński nigdzie z Bialenii się nie wybiera, dopóki ten kraj istnieje.
To, że mam tyle kompetencji to efekt tego, że nikomu innemu się nie chce ich mieć, albo takiemu chętnemu reszta ufa mniej, niż mnie. Jeżeli społeczeństwo tak to drażni, to niech się samo do odpowiedzialności zgłosi. Prezes Policji - był inny, skapitulował, a potem wyemigrował. Marszałek - był inny, skapitulował, a potem wyemigrował. Minister - rząd świetnie radzi sobie beze mnie. Jeszcze coś?

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Aleksandra Dostojewska - 20.03.2017

Jesteś egoistą i narcyzem, słowo "ja" odmieniasz na wszystkie sposoby, to wiele tłumaczy...
Wmówiłeś sobie, że jesteś niezastąpiony i trwasz w tym przekonaniu.

Kochanie! Wyluzuj, są jeszcze inne osoby w Republice, które godnie Cię zastąpią. A tymczasem sprzyda się Tobie chwila relaksu i odpoczynku od "obowiązków". Zrób sobie dwa tygodnie przerwy od internetu,zacznij uprawiać jakiś sport, weź dziewczynę na randkę... I gwarantuję, że kiedy wrócisz wszyscy będą zadowoleni a Ty sam poczujesz co to życie. Wink

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 20.03.2017

Najwyraźniej nie umiesz czytać, więc powtórzę: nie pozbędziesz się mnie.
Tyle tego spamu tutaj.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Aleksandra Dostojewska - 20.03.2017

(20.03.2017, 13:19:24)Maciej Kamiński napisał(a): Najwyraźniej nie umiesz czytać, więc powtórzę: nie pozbędziesz się mnie.
Tyle tego spamu tutaj.

Ehhh... Weź snicersa bo zaczynasz już gwiazdorzyć.

Maciusiu! Chillout!!!! Smile

Powyższa dyskusja poleciała na Plac Zielony.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 02.04.2017

Witam w kadencji numer dwadzieścia osiem. Od razu się na Marszałka zgłaszamy, szal łi? Mam nadzieję, że ktoś da radę tym razem.

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż kropko przed emotikoną!

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - AndrzejSwarzewski - 02.04.2017

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Policjo Krajowa!

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Ametyst Faradobus - 02.04.2017

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Niech Wielki Sternik zleje na mnie swą mądrość.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Frederick Hufflepuff - 03.04.2017

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Bóg!

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 03.04.2017

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 07.04.2017

Nikt rady nie dał. Szkoda.
Zgłaszam siebie na poganiacza z laską, tzn. Marszałka.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 09.04.2017

Dobra, kolejność mi się powaliła, także ten... Nie ma w tej kadencji ani normalnego Marszałka, ani Wice... W zgodzie z wcześniejszymi praktykami, teraz te uprawnienia powinny przejść na seniora, ale senior zmuszony jest mandat odłożyć. W dalszej kolejności urząd powinien przejść na poprzedników. Dwóch z nich obywatelstwem rzuciło, także... Fuchę otrzymuje @"Tadeusz Krasnodębski".

A mandat tu kładę.

Potrzebujemy albo nowego rozporządzenia o wyborach, albo zmiany poprzedniego.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 12.04.2017

To spróbujmy wybrać Marszałka raz jeszcze. 72 godziny na zgłaszanie kandydatur.

Ja mogę się zgłosić, ale tylko, jeśli nikt inny nie zechce nim być, no i z czasem może być u mnie ciężko - to od razu zaznaczam. Zatem potraktujcie mnie jako ostateczność.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Ametyst Faradobus - 12.04.2017

Z powodu kandydowania na urząd Prezydenta zrzekam się mandatu poselskiego.

[Obrazek: thumb_79_17_03_17_2_00_56.png]

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 13.04.2017

@"Aleksandra Dostojewska", po raz ostatni upominam, że potrzebujesz zgody Marszałka na wypowiadanie się tutaj. Posty usuwam.
Następnym razem, działając w zgodzie z art. 7 ust. 4 Regulaminu ZL, złożę wniosek o ograniczenie Ci dostępu do budynków parlamentu.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - AndrzejSwarzewski - 14.04.2017

Ja się nie zgłoszę, popieram kandydaturę Tadeusza i proponuję przejść do głosowania.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 14.04.2017

(14.04.2017, 15:30:36)AndrzejSwarzewski napisał(a): proponuję przejść do głosowania

Chyba tak będzie najlepiej, skoro dotychczas nikt się nie zgłosił.

Zatem głosujemy: 48 godzin.

Nieskromnie ZA, w razie gdyby @"Frederick Hufflepuff" nie zdążył zagłosować - nie ma sensu znów odwlekać wyboru.

Przy okazji - Andrzeju, może zechcesz zostać Wice?

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - AndrzejSwarzewski - 14.04.2017

Za.
Wice mogę zostać, jeśli w razie potrzeby szybkiego zrobienia czegoś będziesz mi o tym przypominał co najmniej via PW. Ostatnio nie na bieżąco śledzę forum.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 14.04.2017

Nie ma sprawy, przypominajka będzie. Smile

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Frederick Hufflepuff - 14.04.2017

Frederick Hufflepuff jest jednym z najaktywniejszych polityków w Republice, codziennie przegląda forum i jako trzeci oddaje głos w wyborze Marszałka - ZA.