Forum Republiki Bialeńskiej
Wieści z zagranicy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Wieści z zagranicy (/thread-560.html)

Odp: Wieści z zagranicy - Thomas von Lisendorff - 16.05.2015

Batawia.
16 maja Pucz Wojskowy Marszałka Arne von Heima obalił demokratyczny rząd Thomasa van der Lisa .

" Myślałem że pogodziłem wszystkie nacje  w Batawii, i doprowadziłem do zakończenia panującego tam chaosu.
Niestety, delegaci MUP, mieli rację. Długo tam do stabilizacj
i."

Odp: Wieści z zagranicy - AndrzejSwarzewski - 17.05.2015

Szkoda, że Batawia wybiera drogę chaosu i destabilizacji, zamiast rozwoju. :/

Odp: Wieści z zagranicy - Thomas von Lisendorff - 17.05.2015

Ja także żałuję.

Odp: Wieści z zagranicy - AndrzejSwarzewski - 17.05.2015

Mogę poprosić o jakieś linki do najważniejszych wątków z ostatniego czasu?

Odp: Wieści z zagranicy - Maciej Kamiński - 17.05.2015

To chyba tłumaczy, dlaczego Fryderyk przestał się tu odzywać.

Odp: Wieści z zagranicy - Thomas von Lisendorff - 17.05.2015

Nie mniej, zapraszam wszystkich do odwiedzania mnie w nieoficjalnych wizytach, do mojego Pałacu w Tomaszewie  Arcyksięstwie Maronii.

Odp: Wieści z zagranicy - Konstanty Jerzy Michalski - 22.05.2015

Cytat:Jaki jest stosunek waszej partii do reaktywacji Sarmackiej Racji Stanu, bądź powołania innej instytucji mającej spełniać zadania służb specjalnych? Aktualnie w sferze wywiadu i kontrwywiadu Sarmacja jest ślepa i głucha.
Chciałbym zauważyć, że akcję zajęcia Awary Południowej mogłyby przeprowadzić tylko i wyłącznie służby specjalne (gdyby istniały) bez angażowania, a agentura wpływu złagodziła by krytykę międzynarodową. Na podstawie tego przykładu można łatwo stwierdzić, że jakiś wywiad by nam się przydał. Co na to Front Robót?

Pomysły byłego MSZ w tym rządzie. Oto co część Sarmatów chce zaprezentować innym mikronacjom. Agentura wpływu i wywiad, bardzo ciekawe.

Odp: Wieści z zagranicy - Feliks Spirkin - 22.05.2015

Ciekawy pomysł, ale o takich sprawach się gada w kuluarach, a nie na forum publicznym.

Odp: Wieści z zagranicy - AndrzejSwarzewski - 23.05.2015

Ja na miejscu Pana Prezydenta dwa razy zastanowiłbym się, czy takie rewelacje nie są nam podstawiane specjalnie. Wink
Ale abstrahując od tego, to stworzenie bialeńskich WSI to całkiem fajne by było. Big Grin

Odp: Wieści z zagranicy - Konstanty Jerzy Michalski - 23.05.2015

(23.05.2015, 11:38:35)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Ja na miejscu Pana Prezydenta dwa razy zastanowiłbym się, czy takie rewelacje nie są nam podstawiane specjalnie. Wink
Ale abstrahując od tego, to stworzenie bialeńskich WSI to całkiem fajne by było. Big Grin

Czyli były sarmacki MSZ chce specjalnie pogorszyć wizerunek KS? Czyżby był podwójnym agentem? Big Grin

Odp: Wieści z zagranicy - AndrzejSwarzewski - 23.05.2015

A może chce wprowadzić nas w błąd? Może chciał wywołać właśnie taką dyskusję.
Poza tym, Tobie jako wielokrotnemu ministrowi dyplomacji i prezydentowi, a także osobie obeznanej w historii realnej nie muszę chyba tłumaczyć, dlaczego czasem pewne rzeczy wyciekają na zewnątrz. Wink

Odp: Wieści z zagranicy - AndrzejSwarzewski - 29.05.2015

http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic.php?t=4506&p=19390#19390
Stan wyjątkowy w Dreamlandzie.

Odp: Wieści z zagranicy - Feliks Spirkin - 29.05.2015

(29.05.2015, 14:55:36)AndrzejSwarzewski link napisał(a): http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic.php?t=4506&p=19390#19390
Stan wyjątkowy w Dreamlandzie.

Nie wiem co mam o tym myśleć. Nasuwa mi się tylko jedna myśl, a mianowicie federacja lub coś 'la Bastion Union. Oczywiście to tylko moje masońskie internacjonalistyczne myśli, ale dla bardzo sztywnych i netykietowych(?) państw ja innego ratunku nie wiedzę. Choć z drugiej strony historia uczy, że takie kraje są jednak długowieczne...no tylko co to za życie na granicy egzystencji? Miejmy nadzieję, że Dreamlandczycy jednak znajdą złoty środek.

Odp: Wieści z zagranicy - Kamil Maciejewski - 29.05.2015

Cóż, ostatnio we wszystkich mikronacjach obserwowany jest spadek aktywności i raczej się to nie odwróci niestety.

Odp: Wieści z zagranicy - AndrzejSwarzewski - 29.05.2015

Jest źle, ale nie przesadzajmy. Jesteśmy obecnie w czasie finiszu roku szkolnego, a więc każdy z nas musi więcej czasu poświęcić na naukę niż przez pozostałą część roku. A dodatkowo rozpoczyna się sezon ogórkowy, jest coraz cieplej, coraz więcej czasu spędzamy na dworzu, aktywniej niż siedząc na forum. Wink
No, ale niewątpliwie trzeba jakoś przeciwdziałać. Pamiętając jednak, że to nie jest nic nienaturalnego i rok temu też dopadł nas sezon ogórkowy. I za rok też dopadnie. Wink

Odp: Wieści z zagranicy - Jan Kaniewski - 30.05.2015

Taka jest kolej rzeczy, której trudno przeciwdziałać.

Odp: Wieści z zagranicy - AndrzejSwarzewski - 30.05.2015

Ale mimo wszystko trzeba starać się przeciwdziałać, żeby do- z reguły aktywniejszej- jesieni wszystko przetrwało w dobrym stanie. Ale w wakacjach też może być aktywnie i ciekawie, pomimo sezonu ogórkowego. Przecież nie wszyscy wyjeżdżają w tym samym czasie, a 24 h na dworzu też się nie jest. Wink

Odp: Wieści z zagranicy - Feliks Spirkin - 30.05.2015

Zawsze można mieć nadzieję, że wakacje będą deszczowe i pochmurne. Big Grin

Odp: Wieści z zagranicy - AndrzejSwarzewski - 30.05.2015

Nawet jeśli będą słoneczne, to i tak- o ile będzie działo się coś ciekawego- ludzie znajdą czas na Bialenię. W wakacje Nordata zawsze przeżywa jakiś mały renesans, więc my też możemy. Wink

Odp: Wieści z zagranicy - Maciej Kamiński - 30.05.2015

Cytat:Nawet jeśli będą słoneczne, to i tak- o ile będzie działo się coś ciekawego- ludzie znajdą czas na Bialenię.
A od kiedy to Bialeńczycy mają życie? :Smile