Forum Republiki Bialeńskiej
Debata społeczna o geografii - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Debata społeczna o geografii (/thread-264.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Re: Debata społeczna o geografii - Dan Mark - 03.06.2014

Cytat:Tak czy siak potrzebujemy kogoś kto będzie regularnie opisywał treningi wojsk, załatwiał międzynarodowe manewry, pisał plany obrony czy ataku ze strony różnorakich państw itd.

Mam nadzieję ,że to plany czysto fabularne. Big Grin Big GrinBig Grin
Z tego co mi się wydaję to żadne państwo chyba nie planuje wojny z Bialenią... zwłaszcza ,że jeszcze niewiele państw nas uznaje.

Odnośnie reformy jestem jak najbardziej za, choć nie znam się jeszcze na klimatach lokalnych.

(-) Dan Mark

Re: Debata społeczna o geografii - Maciej Kamiński - 03.06.2014

Cytat:[quote author="TobiaszVonRichtoffen"]Tak czy siak potrzebujemy kogoś kto będzie regularnie opisywał treningi wojsk, załatwiał międzynarodowe manewry, pisał plany obrony czy ataku ze strony różnorakich państw itd.

Mam nadzieję ,że to plany czysto fabularne. Big Grin Big GrinBig Grin
Z tego co mi się wydaję to żadne państwo chyba nie planuje wojny z Bialenią... zwłaszcza ,że jeszcze niewiele państw nas uznaje.

Odnośnie reformy jestem jak najbardziej za, choć nie znam się jeszcze na klimatach lokalnych.

(-) Dan Mark[/quote]
A co w wirtualnym państwie nie jest czysto fabularne? :roll: :roll::roll:

Re: Debata społeczna o geografii - AndrzejSwarzewski - 03.06.2014

Cytat:zwłaszcza ,że jeszcze niewiele państw nas uznaje.
Tego to już wyjaśnić się racjonalnie nie da. Wink Pół roku przekroczone, trzeci najaktywniejszy kraj na świecie.
Niektóre kraje prowadzą dziwną politykę, ale w większości wynika to z braku wykwalifikowanej kadry dyplomatycznej lub nieprowadzenia żadnej konkretnej polityki międzynarodowej.

Re: Debata społeczna o geografii - AndrzejSwarzewski - 06.06.2014

To co, towarzysze, robimy reformę administracyjną? Bo obecnie regionów mamy tyle, co większość yoyonacji udających, że są rozwinięte, bo potrafią utworzyć pierdyliard regionalnych działów na forum. Big Grin Big GrinBig Grin

Re: Debata społeczna o geografii - Konstanty Jerzy Michalski - 06.06.2014

Robimy. Smile SmileSmile

Re: Debata społeczna o geografii - MvP - 06.06.2014

Konstanty się zobowiazał że zrobi banerki i czekam na nie z robieniem działów. Smile SmileSmile

Re: Debata społeczna o geografii - Dan Mark - 06.06.2014

Cytat: trzeci najaktywniejszy kraj na świecie.

Skąd te dane?

Re: Debata społeczna o geografii - Konstanty Jerzy Michalski - 06.06.2014

Cytat:

Skąd te dane?

Mamy 20-21 obywateli aktywnych według naszych danych. A w raporcie de Brolle'a to Dreamland był trzeci i miał 20 aktywnych obywateli. Logiczne?

Cytat:

Skąd te dane?

Nie wiem do czego to odniesienie ale wyjaśnię że dane te to efekt wstawienia sobie ilosci naszych obywateli obecnych do niedawnego raportu Kuriera.

Re: Debata społeczna o geografii - Dan Mark - 06.06.2014

Cytat:[quote author="Dan Mark"]

Skąd te dane?

Nie wiem do czego to odniesienie ale wyjaśnię że dane te to efekt wstawienia sobie ilosci naszych obywateli obecnych do niedawnego raportu Kuriera.[/quote]

Trochę mnie to bawi, że większość młodych mikronacji traktuje słowa dreamlandzkiego Kuriera jak słowa proroka.

Odnośnie reformy administracyjnej to z chęcią bym pomógł, wszakże jeszcze nie znalazłem żadnego zajęcia w Bialenii.

Re: Debata społeczna o geografii - Feliks Spirkin - 06.06.2014

Miło jest jak najstarsza polska mikronacja mówi o nas pozytywnie. Ja osobiście bardziej szanuję zdanie Dreamlandu, niż spamerskiej Sarmacji.

Cytat:[quote author="MvP"][quote author="Dan Mark"]

Skąd te dane?

Nie wiem do czego to odniesienie ale wyjaśnię że dane te to efekt wstawienia sobie ilosci naszych obywateli obecnych do niedawnego raportu Kuriera.[/quote]

Trochę mnie to bawi, że większość młodych mikronacji traktuje słowa dreamlandzkiego Kuriera jak słowa proroka.

Odnośnie reformy administracyjnej to z chęcią bym pomógł, wszakże jeszcze nie znalazłem żadnego zajęcia w Bialenii.[/quote]
Nie traktuje, ale traktuje jako solidną podkładkę pod przechwalanie się. Smile SmileSmile

Odp: Debata społeczna o geografii - Hewret von Thorn - 27.07.2014

Słuchajcie, może odejdziemy od kultury Dżamahiriji na rzecz tej bardziej Nam rodzimej i w końcu ustalimy klimat Bialenii? Big Grin

Ta flaga mi się podoba. <3

[Obrazek: 1669px-Flag_of_the_Slovene_Home_Guard.svg.png]

Odp: Debata społeczna o geografii - Feliks Spirkin - 27.07.2014

(27.07.2014, 12:52:51)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): Słuchajcie, może odejdziemy od kultury Dżamahiriji na rzecz tej bardziej Nam rodzimej i w końcu ustalimy klimat Bialenii? Big Grin

Ta flaga mi się podoba. <3

[Obrazek: 1669px-Flag_of_the_Slovene_Home_Guard.svg.png]

W pełni popieram. Mi Legionarji, Mi Domobranci!

I ten herb taki wspaniały, ładniejszy i bardziej estetyczny od obecnego. No i oczywiście, nikomu nie znany. Tongue

Flaga:
[Obrazek: 1280px-Flag_of_the_Slovene_Home_Guard.svg.png]
Godło:
[Obrazek: 392px-Znak_Slovenskega_Domobranstva.svg.png]

Odp: Debata społeczna o geografii - Konstanty Jerzy Michalski - 27.07.2014

Nie da się zlikwidować te flagi chorwackiej jakiegoś tam znaczka w środku godła?

Można zmienić kolor na zielony, aby nawiązywała do Kaddafiego. Tongue

Herb w dwóch kolorach jest mniej ładny.

Zielona wersja wygląda tragicznie. Tongue Ta flaga "Chorwacji" dodaje unikatowości, dlatego ja bym nic tutaj nie zmieniał.