![]() |
|
Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) (/thread-432.html) |
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 30.05.2014 Jak najbardziej, ale bar pod osłem stworzyłem w celu luźnych rozmów. :wink: :wink::wink: Zresztą jeśli chodzi o politykę oraz historię, to proponuję stworzyć dwa wątki, jeden poświęcony polityce, a drugi historii. Tak rozwiązaliśmy ten problem w SRS i był święty spokój, zresztą podobnie zrobiła Sarmacja. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 30.05.2014 Cytat:Jak najbardziej, ale bar pod osłem stworzyłem w celu luźnych rozmów. :wink: :wink::wink: Zresztą jeśli chodzi o politykę oraz historię, to proponuję stworzyć dwa wątki, jeden poświęcony polityce, a drugi historii. Tak rozwiązaliśmy ten problem w SRS i był święty spokój, zresztą podobnie zrobiła Sarmacja.Lepiej zrobić po prostu dział - np. "Dla palaczy - rozmowy o realiozie" i zabronić takich rozmów poza nim w Kodeksie Porządkowym. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Feliks Spirkin - 31.05.2014
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Konstanty Jerzy Michalski - 31.05.2014 Cytat: Mistrzostwo, dla tego weź sobie przyznaj tantiemę i o nich zrób ustawę, bo za to powinieneś dostać z 500 św. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 31.05.2014 Genialne! <3 Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 01.06.2014 A Jerzy Lwie Serce gdzieś zniknął? Przecież jest codziennie na forum. Chyba, że przeoczyłem jakiś ważny wątek. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Konstanty Jerzy Michalski - 01.06.2014 Cytat:A Jerzy Lwie Serce gdzieś zniknął? Przecież jest codziennie na forum. Chyba, że przeoczyłem jakiś ważny wątek. Tak, znikł dla rządu. Nic nie zrobił, pomimo że jest podobno ważną osobistością w Niderlandach, nie zrobił nic dla naszego traktatu. Nic. Poza tym, pan Tobiasz, już teraz działa w Wandystanie, gdzie spotyka się z bardzo pochlebnymi opiniami. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Dan Mark - 01.06.2014 Cytat:[quote author="AndrzejSwarzewski"]A Jerzy Lwie Serce gdzieś zniknął? Przecież jest codziennie na forum. Chyba, że przeoczyłem jakiś ważny wątek. Tak, znikł dla rządu. Nic nie zrobił, pomimo że jest podobno ważną osobistością w Niderlandach, nie zrobił nic dla naszego traktatu. Nic. Poza tym, pan Tobiasz, już teraz działa w Wandystanie, gdzie spotyka się z bardzo pochlebnymi opiniami.[/quote] Nie wiem czy mogę się wtrącić, ale wybór pana Tobiasz nie jest najlepszą decyzją. Pan Richtoffen nie ma najlepszej opinii w mikroświecie (Dreamladzki Kurier nazwał go enfant terrible*) i jest lub był wmieszany w wiele konfliktów wewnętrznych w różnych państwach. Dodatkowo ilość pięciu obywatelstw nie jest pozytywną cechą. Ktoś kto jest członkiem rządu w Bialenii może równie łatwo informować króla Aryunu o problemach w Republice. Takie jest oczywiście moje zdanie. *Enfant Terrbile - osoba ,której brakuje wychowania ogłady , która jak wiemy jest wymagana w dyplomacji. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 01.06.2014 Cytat:Ktoś kto jest członkiem rządu w Bialenii może równie łatwo informować króla Aryunu o problemach w Republice.Bez przesady. Idąc tym tokiem rozumowania doszlibyśmy do absurdu zakazującego komukolwiek mającemu więcej obywatelstw niż bialeńskie (i ew. jahołdzkie) pracy w rządzie. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Konstanty Jerzy Michalski - 01.06.2014 Cytat:[quote author="OutiesPL"][quote author="AndrzejSwarzewski"]A Jerzy Lwie Serce gdzieś zniknął? Przecież jest codziennie na forum. Chyba, że przeoczyłem jakiś ważny wątek. Tak, znikł dla rządu. Nic nie zrobił, pomimo że jest podobno ważną osobistością w Niderlandach, nie zrobił nic dla naszego traktatu. Nic. Poza tym, pan Tobiasz, już teraz działa w Wandystanie, gdzie spotyka się z bardzo pochlebnymi opiniami.[/quote] Nie wiem czy mogę się wtrącić, ale wybór pana Tobiasz nie jest najlepszą decyzją. Pan Richtoffen nie ma najlepszej opinii w mikroświecie (Dreamladzki Kurier nazwał go enfant terrible*) i jest lub był wmieszany w wiele konfliktów wewnętrznych w różnych państwach. Dodatkowo ilość pięciu obywatelstw nie jest pozytywną cechą. Ktoś kto jest członkiem rządu w Bialenii może równie łatwo informować króla Aryunu o problemach w Republice. Takie jest oczywiście moje zdanie. *Enfant Terrbile - osoba ,której brakuje wychowania ogłady , która jak wiemy jest wymagana w dyplomacji.[/quote] Drogi panie, Lwie Serce jest v-synem króla Niderlandów. Też mógłby to zrobić, a nawet nie wiemy czy nie zrobił. @up Racja Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 01.06.2014 Ale plotki to może nie tutaj? To jednak dokument państwowy. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Dan Mark - 01.06.2014 Cytat:Cytat:Ktoś kto jest członkiem rządu w Bialenii może równie łatwo informować króla Aryunu o problemach w Republice.Bez przesady. Idąc tym tokiem rozumowania doszlibyśmy do absurdu zakazującego komukolwiek mającemu więcej obywatelstw niż bialeńskie (i ew. jahołdzkie) pracy w rządzie. Absurdem jest pozwalanie na posiadanie pięciu obywatelstw i pozwalaniu tej osobie zasiadywaniu w najwyższych organach władzy w Republice. EDIT: Panie prezydencie, Zazwyczaj dokumenty państwowe powinny być ogłaszane w dzienniku praw. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 01.06.2014 Cytat:[quote author="Lehrabia"]Cytat:Ktoś kto jest członkiem rządu w Bialenii może równie łatwo informować króla Aryunu o problemach w Republice.Bez przesady. Idąc tym tokiem rozumowania doszlibyśmy do absurdu zakazującego komukolwiek mającemu więcej obywatelstw niż bialeńskie (i ew. jahołdzkie) pracy w rządzie. Absurdem jest pozwalanie na posiadanie pięciu obywatelstw i pozwalaniu tej osobie zasiadywaniu w najwyższych organach władzy w Republice.[/quote] Bo...? Dobra, dyskusja za chwilę poleci do Baru pod Osłem. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Konstanty Jerzy Michalski - 01.06.2014 Cytat:[quote author="Lehrabia"]Cytat:Ktoś kto jest członkiem rządu w Bialenii może równie łatwo informować króla Aryunu o problemach w Republice.Bez przesady. Idąc tym tokiem rozumowania doszlibyśmy do absurdu zakazującego komukolwiek mającemu więcej obywatelstw niż bialeńskie (i ew. jahołdzkie) pracy w rządzie. Absurdem jest pozwalanie na posiadanie pięciu obywatelstw i pozwalaniu tej osobie zasiadywaniu w najwyższych organach władzy w Republice. EDIT: Panie prezydencie, Zazwyczaj dokumenty państwowe powinny być ogłaszane w dzienniku praw.[/quote] Ja mam bialeńskie, rotryjskie, wandejskie, dreamlandzkie, NUPIA i brodyjskie. Jakoś jestem premierem. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Dan Mark - 01.06.2014 Cytat:[quote author="Dan Mark"][quote author="Lehrabia"]Cytat:Ktoś kto jest członkiem rządu w Bialenii może równie łatwo informować króla Aryunu o problemach w Republice.Bez przesady. Idąc tym tokiem rozumowania doszlibyśmy do absurdu zakazującego komukolwiek mającemu więcej obywatelstw niż bialeńskie (i ew. jahołdzkie) pracy w rządzie. Absurdem jest pozwalanie na posiadanie pięciu obywatelstw i pozwalaniu tej osobie zasiadywaniu w najwyższych organach władzy w Republice. EDIT: Panie prezydencie, Zazwyczaj dokumenty państwowe powinny być ogłaszane w dzienniku praw.[/quote] Ja mam bialeńskie, rotryjskie, wandejskie, dreamlandzkie, NUPIA i brodyjskie. Jakoś jestem premierem.[/quote] To niestety nie świadczy dobrze o Bialenii... Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 01.06.2014 Czy celem naszego rządu jest ośmieszenie Bialenii w całym mikroświecie? Jeszcze jedno słowo i zacznę używać uprawnień prezydenta. Bo wszystko ma swoje granice, nawet dystans do siebie. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - TobiaszVonRichtoffen - 01.06.2014 Też pana lubię, panie Dan Mark. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Dan Mark - 01.06.2014 Cytat:Czy celem naszego rządu jest ośmieszenie Bialenii w całym mikroświecie? Niestety chyba tak. Jak pan premier wyobrażą sobie oficjalna wizytę w Rotrii? Będzie pan zakładał nowe konto czy tam będzie pan tam postacią już tam wykreowaną? Też pana lubię panie Tobiaszu, ale po prostu chodzi mi o umiar. Proszę mi uwierzyć pańskie zachowanie nie jest dobrze odbierane... Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - AndrzejSwarzewski - 01.06.2014 Ja nic nie ma do nikogo, wszystkich w tym kraju lubię, ale nie ukrywam, że niezwykle miło byłoby mi, gdyby premier konsultował ze mną zmiany personalne, szczególnie tak kontrowersyjne. Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - Maciej Kamiński - 01.06.2014 Cytat:Niestety chyba tak. Jak pan premier wyobrażą sobie oficjalna wizytę w Rotrii?http://www.rotria.boo.pl/forum/index.ph ... 0#msg27830 |