Forum Republiki Bialeńskiej
Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html)
+---- Dział: Parlamentarna Sala Posiedzeń (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-546.html)
+---- Wątek: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia (/thread-6868.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 17.04.2017

Wybacz. Coś mi się musiało pomylić. Wydawało mi się, że czasem znikasz na dłużej.

Zamykam głosowanie, zostałem Marszałkiem.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 17.04.2017

Na szczęście na takie sytuacje mamy poganianie przez Facebooka.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 26.04.2017

Witam Posłów @"Maciej Kamiński" i @"Bajtuś", przypominam o złożeniu przysięgi i od razu zwracam się z pytaniem (przepełnionym nadzieją), czy któryś z Posłów-elektów zechce zostać Marszałkiem?

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 26.04.2017

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż kropko przed emotikoną!

Nie za bardzo bym chciał. Taki to już okres w życiu...
Ale niech tylko połowa maja się zrobi...

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Bajtuś - 26.04.2017

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 14.05.2017

Zapraszam do składania przysięgi i zgłaszania kandydatur na Marszałka. 72h.
Od razu zaznaczam, że ja już nie chcę być. :-|

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 14.05.2017

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż kropko przed emotikoną!

Jeżeli obiecasz poseniorować do końca przyszłego tygodnia, to ja mogę.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 14.05.2017

(14.05.2017, 00:15:04)Maciej Kamiński napisał(a): Jeżeli obiecasz poseniorować do końca przyszłego tygodnia, to ja mogę.

Seniorowanie takie długie jest chyba niezbyt zgodne z prawem (czy mi się wydaje?), ale mogę nawet zostać Wice, jeśli Ciebie wybierzemy. Wink

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 14.05.2017

Aj tam, ograniczenia (jeżeli jakieś są; nie wiem, o tej porze nie mam głowy do sprawdzania tego). Po prostu się otworzy wybory jakoś w poniedziałek i zamknie na weekend.

No oki, jak coś to oferuję Wice i tak - chyba że ktoś się znajdzie. Tongue

@"AndrzejSwarzewski" @"Frederick Hufflepuff" @"Hewret Faradobus"

Przypominam o przysiędze. ^^

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Hewret von Thorn - 14.05.2017

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Frederick Hufflepuff - 14.05.2017

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Bóg!

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - AndrzejSwarzewski - 14.05.2017

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 16.05.2017

Nie widzę chętnych na Marszałka, więc skracam okres na zgłaszanie.
@"Maciej Kamiński" podtrzymujesz chęć marszałkowania? Do końca matur Cię zastąpię.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 16.05.2017

Podtrzymuję. Ostatnia matura pojutrze. Głosujmy, acz bez wydatnego pośpiechu.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 16.05.2017

Zatem głosujemy. ZA.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Maciej Kamiński - 16.05.2017

ZA.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Hewret von Thorn - 16.05.2017

Głosuję ZA,

ponieważ Maciej Kamiński to najlepszy kandydat, a jednocześnie jedyny, który wyraził chęć marszałkowania w nowej kadencji Zgromadzenia Ludowego. Uważam, że posiada wystarczające doświadczenie do pełnienia funkcji Marszałka, i wierzę, że nigdy nie zawiedzie Ludu pracującego.

RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - Tadeusz Krasnodębski - 17.05.2017

@"Frederick Hufflepuff" @"AndrzejSwarzewski"