Forum Republiki Bialeńskiej
Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? (/thread-1040.html)

Strony: 1 2

Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Konstanty Jerzy Michalski - 06.06.2014

Proszę o oddanie głosu.

Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - AndrzejSwarzewski - 06.06.2014

A więcej państw w mikroświecie nie ma? Wink

Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Konstanty Jerzy Michalski - 06.06.2014

No są. Ale miałem wziąść Sarmację? No napiszcie inne w postach. Smile SmileSmile

Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - AndrzejSwarzewski - 06.06.2014

Nordię i II RP mogłeś chociaż dopisać. Wink

Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Konstanty Jerzy Michalski - 06.06.2014

Kto głosowal na Brodrię? Przyznawać się! Big Grin Big GrinBig Grin

Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - MvP - 06.06.2014

Ja nie glosowałem na nic, bo szczerze nie wiem na co zagłosować, ale jakbym miał to chyba Brodia mimo działań władz.

A co jest skandalicznego w głosowaniu na Brodrię? Big Grin Big GrinBig Grin Ostatecznie to chyba tylko oni stawiają nas w centrum swojego zainteresowania. Wink

Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Feliks Spirkin - 06.06.2014

Nie ma na kogo głosować, czuję się jak podczas wyborów. Dlaczego tak dużo głosów mają Niderlandy, które są do nas najprawdopodobniej nawet sceptycznie nastawione?

Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Dan Mark - 06.06.2014

Ciekawi mnie ,że znalazły się tutaj kraje ,z którymi Bialenia nie ma żadnych oficjalnych kontaktów. Najbardziej zdziwiło mnie ,że najwięcej głosów otrzymały Niderlandy, które z tego co wiem już raz nie zgodziły się na oficjalne sfinalizowanie kontaktów.

Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Hewret von Thorn - 06.06.2014

Niderlandom można zaufać. Zaś Bialenia mogłaby prowadzić politykę zagraniczną na tym samym poziomie jak Nordia, Surmenia, Rotria, etc.

Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Feliks Spirkin - 06.06.2014

Nie mówię, że Niderlandom nie można ufać, ale z drugiej strony nie mamy co za ich wielbić. :wink: :wink::wink:

Cytat:Niderlandom można zaufać. Zaś Bialenia mogłaby prowadzić politykę zagraniczną na tym samym poziomie jak Nordia, Surmenia, Rotria, etc.

Jak Niderlandy od kilku miesięcy nic nie zrobiły, jak prosiliśmy je o uznanie naszej państwowości, nawet pierwszy raz odmówiły.

Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Hewret von Thorn - 06.06.2014

Cytat:[quote author="Jerzy L. S."]Niderlandom można zaufać. Zaś Bialenia mogłaby prowadzić politykę zagraniczną na tym samym poziomie jak Nordia, Surmenia, Rotria, etc.

Jak Niderlandy od kilku miesięcy nic nie zrobiły, jak prosiliśmy je o uznanie naszej państwowości, nawet pierwszy raz odmówiły.[/quote]

Bo wtedy dwór miał negatywną opinię o Bialenii.

Też mnie dziwi taki wynik Niderlandów. Tam nazywa się nas państwem sezonowo-okresowym, mikronacyjką oraz twierdzi, że Niderlandy biją nas, jak i resztę Nordaty, o głowę.
Cytat:Niderlandom można zaufać. Zaś Bialenia mogłaby prowadzić politykę zagraniczną na tym samym poziomie jak Nordia, Surmenia, Rotria, etc.
Co pokazałeś pełniąc funkcję MSZ, tia?

Cytat:Też mnie dziwi taki wynik Niderlandów. Tam nazywa się nas państwem sezonowo-okresowym, mikronacyjką oraz twierdzi, że Niderlandy biją nas, jak i resztę Nordaty, o głowę.
[quote author="Jerzy L. S."]Niderlandom można zaufać. Zaś Bialenia mogłaby prowadzić politykę zagraniczną na tym samym poziomie jak Nordia, Surmenia, Rotria, etc.
Co pokazałeś pełniąc funkcję MSZ, tia?[/quote]

Odstawiać cyrku za Bialenię nie będę, zwłaszcza że mikroświat dla mnie nie jest najważniejszy, a przynajmniej ta część.

No to jak uważałeś Bialenię za coś zupełnie nieistotnego, to po co decydowałeś się na bycie MSZ?
I jeśli reprezentowanie nas na arenie międzynarodowej to "odstawianie cyrku", to nie mam więcej pytań.

Ja osobiście byłbym za większą integracją z ZSKHiW. :wink: :wink::wink: I skończmy te idiotyczne kłótnie, bo źle się to skończy.

Cytat:No to jak uważałeś Bialenię za coś zupełnie nieistotnego, to po co decydowałeś się na bycie MSZ?
I jeśli reprezentowanie nas na arenie międzynarodowej to "odstawianie cyrku", to nie mam więcej pytań.

Najpierw sami się zdecydujcie, czy Brodria to Wasz przyjaciel, czy wróg...

Cytat:Ja osobiście byłbym za większą integracją z ZSKHiW.
Ja także. ZKSHiW to ciekawy kraj z sympatycznymi ludźmi. W odróżnieniu od takich Niderlandów, czy Sarmacji nie obrażają nas na publicznym forum.

Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Maciej Kamiński - 06.06.2014

Tak szczerze - według mnie to psiapsiół to my po prostu nie mamy. Nie zagłosowałem.