![]() |
|
Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? (/thread-1040.html) Strony:
1
2
|
Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Konstanty Jerzy Michalski - 06.06.2014 Proszę o oddanie głosu. Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - AndrzejSwarzewski - 06.06.2014 A więcej państw w mikroświecie nie ma?
Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Konstanty Jerzy Michalski - 06.06.2014 No są. Ale miałem wziąść Sarmację? No napiszcie inne w postach. ![]()
Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - AndrzejSwarzewski - 06.06.2014 Nordię i II RP mogłeś chociaż dopisać.
Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Konstanty Jerzy Michalski - 06.06.2014 Kto głosowal na Brodrię? Przyznawać się! ![]()
Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - MvP - 06.06.2014 Ja nie glosowałem na nic, bo szczerze nie wiem na co zagłosować, ale jakbym miał to chyba Brodia mimo działań władz. Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - AndrzejSwarzewski - 06.06.2014 A co jest skandalicznego w głosowaniu na Brodrię? ![]() Ostatecznie to chyba tylko oni stawiają nas w centrum swojego zainteresowania.
Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Feliks Spirkin - 06.06.2014 Nie ma na kogo głosować, czuję się jak podczas wyborów. Dlaczego tak dużo głosów mają Niderlandy, które są do nas najprawdopodobniej nawet sceptycznie nastawione? Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Dan Mark - 06.06.2014 Ciekawi mnie ,że znalazły się tutaj kraje ,z którymi Bialenia nie ma żadnych oficjalnych kontaktów. Najbardziej zdziwiło mnie ,że najwięcej głosów otrzymały Niderlandy, które z tego co wiem już raz nie zgodziły się na oficjalne sfinalizowanie kontaktów. Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Hewret von Thorn - 06.06.2014 Niderlandom można zaufać. Zaś Bialenia mogłaby prowadzić politykę zagraniczną na tym samym poziomie jak Nordia, Surmenia, Rotria, etc. Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Feliks Spirkin - 06.06.2014 Nie mówię, że Niderlandom nie można ufać, ale z drugiej strony nie mamy co za ich wielbić. :wink: :wink::wink: Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Konstanty Jerzy Michalski - 06.06.2014 Cytat:Niderlandom można zaufać. Zaś Bialenia mogłaby prowadzić politykę zagraniczną na tym samym poziomie jak Nordia, Surmenia, Rotria, etc. Jak Niderlandy od kilku miesięcy nic nie zrobiły, jak prosiliśmy je o uznanie naszej państwowości, nawet pierwszy raz odmówiły. Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Hewret von Thorn - 06.06.2014 Cytat:[quote author="Jerzy L. S."]Niderlandom można zaufać. Zaś Bialenia mogłaby prowadzić politykę zagraniczną na tym samym poziomie jak Nordia, Surmenia, Rotria, etc. Jak Niderlandy od kilku miesięcy nic nie zrobiły, jak prosiliśmy je o uznanie naszej państwowości, nawet pierwszy raz odmówiły.[/quote] Bo wtedy dwór miał negatywną opinię o Bialenii. Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - AndrzejSwarzewski - 06.06.2014 Też mnie dziwi taki wynik Niderlandów. Tam nazywa się nas państwem sezonowo-okresowym, mikronacyjką oraz twierdzi, że Niderlandy biją nas, jak i resztę Nordaty, o głowę. Cytat:Niderlandom można zaufać. Zaś Bialenia mogłaby prowadzić politykę zagraniczną na tym samym poziomie jak Nordia, Surmenia, Rotria, etc.Co pokazałeś pełniąc funkcję MSZ, tia? Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Hewret von Thorn - 06.06.2014 Cytat:Też mnie dziwi taki wynik Niderlandów. Tam nazywa się nas państwem sezonowo-okresowym, mikronacyjką oraz twierdzi, że Niderlandy biją nas, jak i resztę Nordaty, o głowę.Co pokazałeś pełniąc funkcję MSZ, tia?[/quote] Odstawiać cyrku za Bialenię nie będę, zwłaszcza że mikroświat dla mnie nie jest najważniejszy, a przynajmniej ta część. Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - AndrzejSwarzewski - 06.06.2014 No to jak uważałeś Bialenię za coś zupełnie nieistotnego, to po co decydowałeś się na bycie MSZ? I jeśli reprezentowanie nas na arenie międzynarodowej to "odstawianie cyrku", to nie mam więcej pytań. Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Feliks Spirkin - 06.06.2014 Ja osobiście byłbym za większą integracją z ZSKHiW. :wink: :wink::wink: I skończmy te idiotyczne kłótnie, bo źle się to skończy. Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Hewret von Thorn - 06.06.2014 Cytat:No to jak uważałeś Bialenię za coś zupełnie nieistotnego, to po co decydowałeś się na bycie MSZ? Najpierw sami się zdecydujcie, czy Brodria to Wasz przyjaciel, czy wróg... Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - AndrzejSwarzewski - 06.06.2014 Cytat:Ja osobiście byłbym za większą integracją z ZSKHiW.Ja także. ZKSHiW to ciekawy kraj z sympatycznymi ludźmi. W odróżnieniu od takich Niderlandów, czy Sarmacji nie obrażają nas na publicznym forum. Re: Który kraj jest naszym najlepszym przyjacielem? - Maciej Kamiński - 06.06.2014 Tak szczerze - według mnie to psiapsiół to my po prostu nie mamy. Nie zagłosowałem. |