![]() |
|
Odejście - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Odejście (/thread-1216.html) |
Odejście - Jan Kaniewski - 03.07.2014 Drodzy Obywatele! Decyzja którą podjąłem nie jest efektem krótkiego przemyślenia lecz dłuższej analizy. Tutaj wobec Was wszystkich chcę zrzec się zarówno piastowanego urzędu ministra promocji jak i obywatelstwa Republiki Bialeńskiej. Walka o powrót do ideowych korzeni którą przez Front Odnowy Rewolucji chcieliśmy stoczyć po wygranych wyborach nie widocznego kierunku. Czy nie przesadziliśmy z przesadną ostrożnością przed odejściami i nie wzięliśmy się za faktyczną odpowiedzialność poprzez spełnianie warunków postawionego programu? Normalnym powinno być jeśli zwycięskie ugrupowanie bierze się za wykonywanie programu, który posiada. A przyjęcie takiej pozycji, że nie - nie będziemy drażnić prosarmatów jest błędem z punktu widzenia programu z którym szliśmy do wyborów i uciekaniem od odpowiedzialności za rządzenie. Jeśli jesteśmy demokratyczną mikronacją to nie powinno dziwić, że zwycięskie ugrupowanie realizuje program a raczej powinniśmy ubolewać, że nie spełnia tego, co obiecało. Opozycja więc powinna być w ten sposób spokojna, że są demokratyczne procedury zmiany. A w sposób, który opisałem jest haniebny gdyż właśnie stawia nas w kręgu fasadowości gdzie jest zmiana dla zmiany szkoda tylko, że nie prawdziwej zmiany. I to nie jest zarzut wobec tylko i wyłącznie tego rządu. To wszystko zmusza do gorzkiej refleksji i tego, co dzisiaj czynię czyli rezygnacji. Żegnam, Jan Kaniewski Re: Odejście - Konstanty Jerzy Michalski - 03.07.2014 Cytat:Drodzy Obywatele! Drogi Janie, możesz przecież złożyć ustawy o tych branżach, wszystkie twoje pomysły mogą przecież trafić do biuletynu ustaw..., ale sadzę, że wrócisz. Nowy policjant postanowił pierwszy raz coś poprawić. Re: Odejście - AndrzejSwarzewski - 03.07.2014 Smutna wiadomość, RB bez Ciebie częściowo traci sens istnienia. Tak więc i ja będę musiał zastanowić się nad swoim wirtualnym zywotem po powrocie z wakacji... Re: Odejście - Siergiej Makłow - 03.07.2014 ![]() Odwiedzam sobie forum a tu kolejny obywatel odchodzi, na dodatek zasłużony - czas umierać. A już miałem w spokoju obserwowac odejście Siedmiogrodu po "bialeńsku" - w widać że to już nie ma sensu. . Re: Odejście - Kristian Arped - 03.07.2014 Cytat:Nie po bialeńsku, lecz w zgodzie z literą prawa. Aż tak trudno jest Ci to zrozumieć? Re: Odejście - Siergiej Makłow - 03.07.2014 Cytat:[quote author="Siergiej Makłow"]Nie po bialeńsku, lecz w zgodzie z literą prawa. Aż tak trudno jest Ci to zrozumieć?[/quote] Owszem, trudno. Słabe i niesprawne funkcjonowanie nie oznacza działania zgodnie z literą prawa. Re: Odejście - Ronon Dex - 03.07.2014 Cytat:...RB bez Ciebie częściowo traci sens istnienia. Tak więc i ja będę musiał zastanowić się nad swoim wirtualnym zywotem po powrocie z wakacji...Przyznam się, że tego odejścia, akurat w tym momencie nie rozumiem, kiedy to Jan Kaniewski miał okazję powrócić do kwestii gospodarczych i opracować system od początku, mając możliwość realizacji przynajmniej większości swoich pomysłów... na ale trudno, może wróci każdy ma "słabszy okres", coś o tym wiem. Natomiast Ty już Andrzeju nie przesadzaj z utratą sensu istnienia RB i swoim "żywotem"... Rozkręciłeś v-państwo, które wbrew przeciwnościom kręci się jednak całkiem nieźle. Zdarzyły się ostatnio zaskakujące odejścia, ale bez przesady... część może powróci, a po "sezonie ogórkowym" zapewne i ruch na Forum powróci. Przypomnę, że w historii RB już gorsze kryzysy bywały i jakoś przetrwaliśmy, a z perspektywy czasu każdy kryzys nas wzmocnił, w każdym razie ten trzon "aktywistów"... Cytat:Siergiej nie przesadzaj... akurat postanowiłeś się odłączyć z niesprzyjającym okresie, a tak naprawdę to "namieszaliście" trochę sami z RLS, bo najpierw chcieliście się przyłączyć, a potem szybko Wam się odwidziało. Proces odłączenia części państwa (nieważne jak krótko trwało wspólne istnienie) nigdy nie jest prosty - a ponadto takie warunki zawarliście przy zjednoczeniu, to teraz jest problem czasowy z odłączeniem.Cytat:Nie po bialeńsku, lecz w zgodzie z literą prawa. Aż tak trudno jest Ci to zrozumieć?Owszem, trudno. Słabe i niesprawne funkcjonowanie nie oznacza działania zgodnie z literą prawa. Re: Odejście - Siergiej Makłow - 03.07.2014 Nie przesadzam. Gdyby dobrze poszło projekt wchodziłby pod parlamentarne obrady. Ja niczego nie spowalniam. Re: Odejście - Maciej Kamiński - 03.07.2014 Cytat:Nie przesadzam. Gdyby dobrze poszło projekt wchodziłby pod parlamentarne obrady. Ja niczego nie spowalniam.Nie chce mi sie tu enty raz tego tlumaczyc. Po prostu przeczytaj raz jeszcze mojego pierwszego posta w temacie o secesji RLS. Janek, do zobaczenia za miesiac-dwa. :wink: :wink::wink: Re: Odejście - MvP - 03.07.2014 Andrzeju nie przesadzaj, oczywiście nam wszystkim będzie brakowało pana Kaniewskiego ale pragnę przypomnieć że już conajmniej raz miał duza przerwe w aktywności tu i powrócił. Odp: Odejście - Konstanty Jerzy Michalski - 27.08.2014 Czy wracasz, Janku? Bardzo Cię potrzebujemy w tych chwilach... |