![]() |
|
Zbiórka na biednych - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Monastyr (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-216.html) +---- Dział: Wolny Bialeński Związek Wyznaniowy Chrześcijan (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-219.html) +---- Wątek: Zbiórka na biednych (/thread-1271.html) Strony:
1
2
|
Zbiórka na biednych - Maciej Kamiński - 16.07.2014 Bracia i siostry w wierze! Wielu z nas popełnia błędy, które potem kosztują - niekiedy kosztują też i skrajne ubóstwo. Nie powinniśmy się od takich osób odwracać bez względu na ich wiarę. Czy są osoby gotowe ocalić jednego z naszych obywateli przed rychłą głodową śmiercią? Re: Zbiórka na biednych - AndrzejSwarzewski - 16.07.2014 Ahahahaha. ![]() Gospodarki w mikronacjach. <3 Re: Zbiórka na biednych - Hewret von Thorn - 16.07.2014 Pff, też mi coś... Ja jestem najbiedniejszym obywatelem Bialenii i nie potrzebuję żadnej pomocy. Jest mi ona po prostu niepotrzebna. :lol: :lol::lol: Re: Zbiórka na biednych - Maciej Kamiński - 16.07.2014 Bo pożywiasz się eterem? ![]()
Re: Zbiórka na biednych - Hewret von Thorn - 16.07.2014 Ciągiem binarnym, jestem tylko wpisem w boskiej księdze. :lol: :lol::lol: Re: Zbiórka na biednych - Ronon Dex - 16.07.2014 Ech tam... ja mam bardzo proste rozwiązanie "problemu" - Jerzy zrobi stronę główną Republiki, a państwo mu w ramach honorarium daruje długi i jeszcze dopłaci parę groszy. Pasuje? Obie strony zyskują - RB ma wreszcie stronę, a Jerzy nie ma długów. Re: Zbiórka na biednych - Maciej Kamiński - 16.07.2014 Ale on tych długów ma ponad 6000... to byłoby jednak lekko za dużo. Ale jak starego czata jeszcze przywróci, to można by długi odpuścić. Re: Zbiórka na biednych - Ronon Dex - 16.07.2014 Cytat:Ale on tych długów ma ponad 6000... to byłoby jednak lekko za dużo.Nie targuj się - jak nam w krótkim czasie zrobi naprawdę ładną stronę tytułową to warto. Bo poważne państwo bez dobrej strony to trochę "dziadostwo" jest. Re: Zbiórka na biednych - Feliks Spirkin - 16.07.2014 Zawsze może powiedzieć, że w zamian za usunięcie długów nie wyłączy forum. :mrgreen: :mrgreen::mrgreen: Re: Zbiórka na biednych - Maciej Kamiński - 16.07.2014 Cytat:[quote author="Lehrabia"]Ale on tych długów ma ponad 6000... to byłoby jednak lekko za dużo.Nie targuj się - jak nam w krótkim czasie zrobi naprawdę ładną stronę tytułową to warto. Bo poważne państwo bez dobrej strony to trochę "dziadostwo" jest.[/quote] Wcześniej nie było mowy o "krótkim czasie". I targować się mogę, w końcu rządzę bialenami. Re: Zbiórka na biednych - Ronon Dex - 16.07.2014 Cytat:I targować się mogę, w końcu rządzę bialenami.Ale się dobrze targuj... tak aby było "w krótkim czasie". :twisted: :twisted::twisted: Re: Zbiórka na biednych - Maciej Kamiński - 16.07.2014 Cytat:[quote author="Lehrabia"]I targować się mogę, w końcu rządzę bialenami.Ale się dobrze targuj... tak aby było "w krótkim czasie". :twisted: :twisted::twisted: [/quote] Nie przymuszę Jerzego do szybkiej pracy, nie mam takich środków. Ale tak na poważnie, tej kary Jerzy uniknąłby, gdyby napisał do Prezydenta wniosek składający się z pięciu słów (w tym tytułu "wniosek"), linku i podpisu. Tylko tyle, żeby oddalić nałożoną karę. Nie zrobił tego. I darowanie od razu czegoś takiego mi się po prostu nie podoba. Re: Zbiórka na biednych - AndrzejSwarzewski - 16.07.2014 Swoją drogą, trochę skandaliczne są aż tak wysokie kary, no ale skoro Parlament tak zdecydował, a Prezydent nie ma weta, to cóż mogę rzec... Re: Zbiórka na biednych - Ronon Dex - 16.07.2014 Cytat:I darowanie od razu czegoś takiego mi się po prostu nie podoba.Ale nie mamy tak po prostu darować - mamy sobie z to darowanie "kupić" coś co potrzebujemy i na co od dawna czekamy. Re: Zbiórka na biednych - Maciej Kamiński - 16.07.2014 Cytat:[quote author="Lehrabia"]I darowanie od razu czegoś takiego mi się po prostu nie podoba.Ale nie mamy tak po prostu darować - mamy sobie z to darowanie "kupić" coś co potrzebujemy i na co od dawna czekamy.[/quote] I stąd się targuję. Re: Zbiórka na biednych - Maciej Kamiński - 17.07.2014 A, Jerzy, ulitujesz się i złożysz w BIW wniosek dotyczący posiadanych obywatelstw? Bo bez tego tak czy siak co miesiąc będzie grzywna do zapłacenia. Re: Zbiórka na biednych - AndrzejSwarzewski - 17.07.2014 Czemu piszesz o tym w kościele, a nie na priv do Jerzego? Re: Zbiórka na biednych - Hewret von Thorn - 17.07.2014 Cytat:A, Jerzy, ulitujesz się i złożysz w BIW wniosek dotyczący posiadanych obywatelstw? Bo bez tego tak czy siak co miesiąc będzie grzywna do zapłacenia. Nie będzie mnie jakiekolwiek państwo lustrować. ![]() Stronę główną mogę zrobić bezinteresownie, ale to w wolnym czasie. Re: Zbiórka na biednych - Maciej Kamiński - 17.07.2014 Cytat:Czemu piszesz o tym w kościele, a nie na priv do Jerzego?Pisałem przypomnienie o tym trzy razy. Teraz piszę, jak tylko jest okazja. A nei powinenem tego robić W OGÓLE. Cytat:[quote author="Lehrabia"]A, Jerzy, ulitujesz się i złożysz w BIW wniosek dotyczący posiadanych obywatelstw? Bo bez tego tak czy siak co miesiąc będzie grzywna do zapłacenia. Nie będzie mnie jakiekolwiek państwo lustrować. ![]() Stronę główną mogę zrobić bezinteresownie, ale to w wolnym czasie.[/quote] Nastepny buntownik. :twisted: :twisted::twisted: Jak ten, co teraz w ZSKHiW domaga się ścięcia mnie. 8-) 8-)8-) Re: Zbiórka na biednych - Ronon Dex - 17.07.2014 Cytat:Nie będzie mnie jakiekolwiek państwo lustrować.Jerzy tak w kwestii formalnej... ustawa nie wymaga deklarowania jakie się posiada obywatelstwa, a mówi wyraźnie o deklaracji dotyczącej ilości posiadanych obywatelstw (art. 4.3.d - ...deklarację do Prezesa BIW o ilości posiadanych obywatelstw w innych mikronacjach). To, że większość ze składających deklaracje napisała jakie to wcale nie oznacza przymusu "lustracyjnego" - aby być w zgodzie z ustawą wystarczy tylko napisać jaka ilość obywatelstw. |