![]() |
|
Karczma Rybacka [WYDZIELONO Z POMORZA] - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Administracja samorządowa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-5.html) +--- Dział: Rzesza Bialeńska (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-551.html) +--- Wątek: Karczma Rybacka [WYDZIELONO Z POMORZA] (/thread-1290.html) Strony:
1
2
|
Karczma Rybacka [WYDZIELONO Z POMORZA] - Feliks Spirkin - 20.07.2014 Ahoj piraci! Zapewne dopiero co zawinąłeś do portu majtku pokładowy? Albo jesteś szczurem lądowym z północnych terenów Bialenii? A zresztą nie ważne, skosztuj pomorzańskiego specjału czyli rumu. Rum wytwarzany jest tradycyjną niezmienianą od lat recepturą. Jestem skłonny uchylić rąbka tajemnicy przepisu. A więc jest on wytwarzany ze sfermentowanego soku trzciny cukrowej z dodatkiem słonej wody z muszli małży, które żyją na dnie cieśniny bialeńskiej. A więc rum nie śmierdzi rybami, a morską przygodą! Odp: Karczma Rybacka - AndrzejSwarzewski - 20.07.2014 Ahoj! http://www.youtube.com/watch?v=2RPsoR5gZuE Ja jestem szczurem lądowym, ale z chęcią skosztuję pomorskiego rumu.
Odp: Karczma Rybacka - Feliks Spirkin - 20.07.2014 http://www.youtube.com/watch?v=vfol_TLLnIw No proszę, nawet prezydent szczurów lądowych zawitał do naszej speluny. ;D Dopiero co wróciłem z połowu flądry...niestety zbiorniki statków są nieszczelne i paliwo do morza się dostaję, przez co ryby są całe w oleju napędowym. Na szczęście w Bialenii sanepid nie istnieje, a to sprzyja wolnemu rynkowi! Odp: Karczma Rybacka - Maciej Kamiński - 20.07.2014 (20.07.2014, 13:01:42)Feliks Spirkin link napisał(a): http://www.youtube.com/watch?v=vfol_TLLnIwZa to istnieją koncesje na działalność gospodarczą i podatki od obrotu gospodarczego. ;D Odp: Karczma Rybacka - AndrzejSwarzewski - 20.07.2014 Feliks, nawet nie wspominaj o sanepidzie, bo naprawdę wprowadzą. I nawet wiem, kto dopisałby sobie szefostwo sanepidu do podpisu.
Odp: Karczma Rybacka - Maciej Kamiński - 20.07.2014 (20.07.2014, 14:04:01)Andrzej Swarzewski link napisał(a): Feliks, nawet nie wspominaj o sanepidzie, bo naprawdę wprowadzą.Narracyjnie może sobie istnieć, ale raczej nie jako ten realowy sanepid - co najwyżej jakaś "Najwyższa Izba Kontroli Koncesji". Odp: Karczma Rybacka - Feliks Spirkin - 20.07.2014 Hej, ha! Kolejkę nalej!
Hej, ha! Kielichy wznieśmy! To zrobi doskonale Morskim opowieściom. A może ktoś zechce się podzielić swoimi morskimi przygodami?
Odp: Karczma Rybacka - Maciej Kamiński - 20.07.2014 Morskie opowieści... znam ciekawszą wersję niż standardowa, ale powaga tego kraju nie pozwala mi na jej publikację. ![]() Morskie przygody? Cóż... brałem udział w rekonstrukcji bitwy nad Przylądkiem Podmuchu. I to chyba tyle. Odp: Karczma Rybacka - Feliks Spirkin - 20.07.2014 Cytat:Morskie opowieści... znam ciekawszą wersję niż standardowa, ale powaga tego kraju nie pozwala mi na jej publikację. W tym lokalu nie istnieje coś takiego jak cenzura. ![]() Cytat:Morskie przygody? Cóż... brałem udział w rekonstrukcji bitwy nad Przylądkiem Podmuchu. I to chyba tyle. Jeśli to ciekawa historia, to niechże się Pan podzieli.
Odp: Karczma Rybacka - Maciej Kamiński - 20.07.2014 Cytat:W tym lokalu nie istnieje coś takiego jak cenzura.Ale muszę dawać przykład. ![]() Cytat:Jeśli to ciekawa historia, to niechże się Pan podzieli.Eee, niezbyt. Wszystko poszło zgodnie z założeniami, odegrano bitwę, o której wspominałem w moim licencjacie, z uwagi na daaaaaawne czass, w jakich się rozegrała, to nie było nic spektakularnego. Ot, kilkadziesiąt łódek szarżuje na siebie, a kilkuset ludzi w strojach starożytnych Sarmatów i Teutonów nawala się po głowach wiosłami, ewentualnie przy dużej bliskości rzucają w siebie kamieniami bądź podcinają sobie gardła (łuków nie ma, bo żadna ówczesna łódka nie uniosłaby więcej osób niż te kilka, które wiosłują - a łuki z tak bliska, jak dałoby się strzelać, żeby od braku wioseł jednostka się nie wywaliła, to kiepska broń). Odp: Karczma Rybacka - Feliks Spirkin - 21.07.2014 Nie sądzicie wilki morskie, że etykiety są wyrównane do lewej strony specjalnie? Tu nie chodzi o to, że jest ładniej, a rozchodzi się kryptokomunizm. To promuje lewicę i mam nadzieje, że władze zrobią z tym porządek. Przypominam, że Bialenia to państwo demokratyczne z pluralizmem politycznym, a propagowanie lewicy jest nie fair w stosunku do osób z poglądami prawicowymi. Proszę póki co nieoficjalnie o przerwanie tego karygodnego procederu, bo inaczej będę zmuszony wstąpić na drogę sądową. Odp: Karczma Rybacka - Konstanty Jerzy Michalski - 21.07.2014 A co mają zrobić nordatosocjaliści? Lewica czy prawica? Co ma zrobić taka Jedna Brodria, (odbicie lustrzane PiS) niby? *K.J.M. wiesza obraz Powstańców Marcowych w lewym rogu sali. - No to co? Poproszę krewetki! Najlepiej jeszcze kargulene!
Odp: Karczma Rybacka - Maciej Kamiński - 21.07.2014 A mnie tam bardziej zastanawia logo mordoksięgu w nazwie karty, w której mam otwarte forum. Odp: Karczma Rybacka - Feliks Spirkin - 22.07.2014 Jakiego mordoksięgu?
Odp: Karczma Rybacka - Maciej Kamiński - 22.07.2014 (22.07.2014, 11:38:29)Feliks Spirkin link napisał(a): Jakiego mordoksięgu?Facebooka.
Odp: Karczma Rybacka - Hewret von Thorn - 22.07.2014 (21.07.2014, 15:41:54)Maciej Kamiński link napisał(a): A mnie tam bardziej zastanawia logo mordoksięgu w nazwie karty, w której mam otwarte forum. Gdzie? Odp: Karczma Rybacka - AndrzejSwarzewski - 22.07.2014 Ja niczego takiego nie widziałem, może to jakiś krótkotrwały błąd po stronie Macieja? Odp: Karczma Rybacka - Maciej Kamiński - 22.07.2014 (22.07.2014, 11:48:47)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): [quote author=Maciej Kamiński link=topic=1352.msg11627#msg11627 date=1405950114] Gdzie? [/quote] Z poziomu strony głównej wyskakuje mi taka ikonka w nazwie karty. Odp: Karczma Rybacka - Feliks Spirkin - 22.07.2014 Mówisz o faviconie? Odp: Karczma Rybacka - Maciej Kamiński - 22.07.2014 (22.07.2014, 15:52:50)Feliks Spirkin link napisał(a): Mówisz o faviconie?Po jakiemu do mnie mówisz? : ![]() Po sprawdzeniu - tak, o tym. |