![]() |
|
Uchwała o likwidacja ustawy - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html) +---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html) +----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej VII Kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-59.html) +----- Wątek: Uchwała o likwidacja ustawy (/thread-1350.html) |
Uchwała o likwidacja ustawy - Konstanty Jerzy Michalski - 01.08.2014 Cytat: Nie trzeba tłumaczyć... nie ma co im dawać szansy. Jak się zmienią, to może ich uznamy, ale nie w takiej sytuacji... Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - Maciej Kamiński - 01.08.2014 Popraw numerację. Skoro MSZ ma się tym zająć, to przydadzą mu się do tego uprawnienia, bo do tego potrzeba przenosić tematy oraz edytować posty. Ja tam jestem za anulowaniem traktatu, ale przeciw wykreślaniu Brodrii z listy państw uznawanych. Bez przesady, Rotrii nie przestaliśmy uznawać, jak nas skrytykowała za masonerię. A warunki do uznawania Brodria spełnia. Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - Konstanty Jerzy Michalski - 01.08.2014 (01.08.2014, 16:15:40)Maciej Kamiński link napisał(a): Popraw numerację. Ale jest pytanie - po co uznawać? W Rotrii nie wiele jest osób nastawionych jednostajnie źle do Bialenii. W Brodrii natomiast jest to większość. Poza tym, oskarżają nas o: 1. Bycie masonami (wszyscy) 2. Dictatorship/Junta sprawująca władzę 3. Ekspansywność 4. Naruszanie dóbr prześwietnej Federacji 5. Separatyzm kontynentalny 6. Inwazję na ich kraj itd. itp. Mam dalej wymieniać? W Sarmacji mają jedynie pretensje o powstanie i Anatolię, w Rotrii jakoś nasze stosunki są dosyć przyjaznę, Pawłowy Papa jest do nas stosunkowo mile nastawiony. Poza tym spór o masonerie to jedynie post Montiniego + orędzie Patriarchy, które jakoś nie wiele zmieniało w stosunkach dyplomatycznych. No i wydalono bez powodu mnie, a jak się wkurzą to wszystkich którzy są Bialeńczykami także (zapowiadali mi to na PW). No i autopoprawka: Cytat: Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - Hewret von Thorn - 01.08.2014 Wysoka Izbo, Nie - Bialenia nie będzie uznawać Brodrii i jej wybryków. Gdybym był parlamentarzystą, głosowałbym wszystkim, czym mam (rękoma i nogami) "ZA" tą uchwałą. [attachimg=1] Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - MvP - 01.08.2014 Likwidacje traktatu oczywiście poprę ale nie widze merytorycznych przesłanek do stwierdzenia "oni dla nas nie istnieją". Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - Konstanty Jerzy Michalski - 01.08.2014 (01.08.2014, 17:11:25)MvP link napisał(a): Likwidacje traktatu oczywiście poprę ale nie widze merytorycznych przesłanek do stwierdzenia "oni dla nas nie istnieją". Proszę pamiętać że zgoda parlamentu jest tylko "ot tak" bo wedle prawa to tylko MSZ wraz z Prezydentem o tym decydują. Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - Maciej Kamiński - 01.08.2014 Właśnie, co na ten temat ma do powiedzenia Prezydent? A w kwestii wydalenia - co na ten temat mówi ichnia ustawa o obywatelstwie? Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - Konstanty Jerzy Michalski - 01.08.2014 "Art. 4 Utrata obywatelstwa następuje jeśli obywatel się go zrzeknie lub jeśli zostanie odebrania prawomocnym wyrokiem sądowym." Yhm, z pewnością to jest bezprawne. Ale proszę zauważyć że kasują tam każdy mój "wywrotowy" post. Nie uda mi się ich o tym powiadomić.
Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - MvP - 01.08.2014 (01.08.2014, 18:02:55)Immanuel Kartografii Tamostosowanej link napisał(a): [quote author=MvP link=topic=1419.msg12859#msg12859 date=1406905885] Proszę pamiętać że zgoda parlamentu jest tylko "ot tak" bo wedle prawa to tylko MSZ wraz z Prezydentem o tym decydują. [/quote] Prosze pamiętać ze Bialenia jest państwem prawa, a to jasno określa kiedy można wycofać uznawanie. Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - AndrzejSwarzewski - 01.08.2014 Traktat sobie wypowiedzcie, jeśli chcecie. Ale uznawania Brodrii nie pozwalam wycofać, bo to byłoby niezgodne z naszym prawem. A na łamanie prawa nie pozwolę. Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - Konstanty Jerzy Michalski - 01.08.2014 No to autopoprawka: Cytat: Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - Hewret von Thorn - 01.08.2014 (01.08.2014, 18:52:09)Conducator Swarzewski link napisał(a): Traktat sobie wypowiedzcie, jeśli chcecie. Ale uznawania Brodrii nie pozwalam wycofać, bo to byłoby niezgodne z naszym prawem. A na łamanie prawa nie pozwolę. Jakiego łamania prawa? Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - Ronon Dex - 01.08.2014 Jak najbardziej popieram zerwanie kontaktów dyplomatycznych i jakichkolwiek innych z państwem obecnie faktycznie "nieprzyjaznym" jakim stała się Brodria. Natomiast jestem zgodny ze zdaniem Andrzeja, że bezzasadne jest wycofanie uznania - bo w RB przyjęliśmy zasadę, że nie zaprzeczamy faktom i uznajemy istnienie v-państw nawet wtedy gdy są nieprzyjazne, ale gdy można stwierdzić ich faktyczne istnienie. Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - Maciej Kamiński - 01.08.2014 (01.08.2014, 19:28:15)Heinrich Hewret link napisał(a): [quote author=Conducator Swarzewski link=topic=1419.msg12871#msg12871 date=1406911929] Jakiego łamania prawa? [/quote] http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=1252.0 A tak w gruncie rzeczy - w związku z tą ustawą, nie powinniśmy uznawać La Palmy? Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - Konstanty Jerzy Michalski - 02.08.2014 Ale z suwerennością władzy jest problem. Z jednej strony Abdullah i Grutin, z drugiej Smirnoff, który władzy się jeszcze nie zrzekł. Ja osobiście wycofał bym uznanie w takiej sytuacji. Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - AndrzejSwarzewski - 02.08.2014 (02.08.2014, 09:54:32)Immanuel Kartografii Tamostosowanej link napisał(a): Ale z suwerennością władzy jest problem. Z jednej strony Abdullah i Grutin, z drugiej Smirnoff, który władzy się jeszcze nie zrzekł. Ja osobiście wycofał bym uznanie w takiej sytuacji.A ja bym nie wycofał w takiej sytuacji. Jest państwowość- jest uznanie państwowości. Niepotrzebnie szukasz problemów. Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - Ronon Dex - 02.08.2014 (02.08.2014, 09:55:20)Conducator Swarzewski link napisał(a): A ja bym nie wycofał w takiej sytuacji. Jest państwowość- jest uznanie państwowości. Niepotrzebnie szukasz problemów.Popieram - oni istnieją, bez względu na bajzel jaki tam mają. jak napisałem wcześniej - chcemy ich "nie zauważać" to po prostu zrywamy kontakty dyplomatyczne, bo np. nie uznajemy tamtejszych rządów. Natomiast nieuznawanie państwa za istniejące - byłoby podobne do głupoty w stylu nieuznawania RB przez Sarmację czyli udawania, że nie istnieje coś co istnieje. Powielanie głupoty po prostu nie uchodzi... Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - MvP - 04.08.2014 Głosujemy 3 doby, czyli do czwartkowego wieczoru. ZA Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - Ronon Dex - 04.08.2014 ZA w wersji z autopoprawką czyli: Cytat:[/quote] Odp: Uchwała o likwidacja ustawy - Maciej Kamiński - 05.08.2014 ZA uchwałą w wersji ostatecznej. |