Forum Republiki Bialeńskiej
Masoni potępieni! - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Masoni potępieni! (/thread-1436.html)

Strony: 1 2

Masoni potępieni! - Hewret von Thorn - 17.08.2014

Pękłem ze śmiechu. ;D

http://www.rotria.boo.pl/forum/index.php?topic=3859.msg28999#msg28999

Odp: Masoni potępieni! - AndrzejSwarzewski - 17.08.2014

Konszachty z siłami nieczystymi w mikronacjach... No cóż, Internet jest poważnym zagrożeniem, nie da się ukryć. Big Grin
Ale mnie to osobiście nie dziwi, że to wyszło, skoro Michalski rozgadywał to wszystkim na około. Big Grin Ja akurat nikomu nie wygadałem, bo mało mnie interesuje przejmowanie władzy w Rotrii, ale najwyraźniej ktoś nie wytrzymał.
Ot i nauczka, żeby nie mieszać się w cudze sprawy.

Odp: Masoni potępieni! - Hewret von Thorn - 17.08.2014

Trochę się czuję pokrzywdzony w Niderlandach bo JM van Oranje-Nassau nie łączyłem z postacią Hewreta. Tongue
Ale cóż i tak nie cierpię kościoła, ani tego prawdziwego, ani wirtualnego.

Cóż, ciesz się, że Was nie spalili. Big Grin

Odp: Masoni potępieni! - Feliks Spirkin - 17.08.2014

No to w takim razie czas na wirtualny protestantyzm. ;D

(17.08.2014, 23:26:14)Feliks Spirkin link napisał(a): No to w takim razie czas na wirtualny protestantyzm. ;D
A nie miało być lewosławia? Big Grin
Widzę, że w środowiskach Xportalu religie zmienia się równie często, jak ideologie polityczne. Big Grin

Lewosławie to religia, na który mikroświat nie jest gotowy.

Zmieniając temat, czy tylko ja uważam, że Papież Leon podjął słuszną decyzję z punktu widzenia Rotrii?

Tak, choć jestem ciekaw na jakiej podstawie nas ukarano.

Odp: Masoni potępieni! - AndrzejSwarzewski - 18.08.2014

(17.08.2014, 23:58:21)Feliks Spirkin link napisał(a): Tak, choć jestem ciekaw na jakiej podstawie nas ukarano.
Była wcześniej jakaś bulla potępiająca masonerię. Nie mówiąc już, że działania zmierzające do destabilizacji kraju, to chyba wszędzie jest przestępstwo. Big Grin

Odp: Masoni potępieni! - Ronon Dex - 18.08.2014

(18.08.2014, 00:20:59)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Nie mówiąc już, że działania zmierzające do destabilizacji kraju, to chyba wszędzie jest przestępstwo. Big Grin
Swoją drogą to tak z ciekawości przejrzałem wszystkie 18 postów Konstantego na tamtejszym forum (bo on występował pod swoim nazwiskiem) i jakoś nie zauważyłem niczego co kwalifikowało by się do statusu "persona non grata".

Ktoś wyjaśni tym co to nie latają po wszystkich forach v-świata, o co w tym wszystkim chodzi?

Odp: Masoni potępieni! - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 18.08.2014

(18.08.2014, 00:20:59)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Nie mówiąc już, że działania zmierzające do destabilizacji kraju, to chyba wszędzie jest przestępstwo. Big Grin
U nas chyba niezbyt biorąc pod uwagę historię Bialenii.

Odp: Masoni potępieni! - Feliks Spirkin - 18.08.2014

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WjrqpJQBKCQ[/youtube]

Tym podsumuję ekskomunikę. 

(18.08.2014, 06:44:40)Krzysztof Razorblade link napisał(a): Ktoś wyjaśni tym co to nie latają po wszystkich forach v-świata, o co w tym wszystkim chodzi?
No jak wszystko i tak wyszło to można chyba powiedzieć, że masoni (ale nie Bialeński Związek Wolnomularstwa) działający na odrębnym forum mieli plan przejęcia władzy w Rotrii. Ostatnio był wielki news, że zebrali wystarczającą ilość kardynałów, żeby obsadzić swojego kandydata na Tronie Patriarszym. No i najwyraźniej to wyszło i się Ojciec Święty wkurzył. Tak to jest, jak się nie trzyma języka za zębami. Bo skoro masoni wygadali to mi, niezwiązanemu w żaden sposób z tą organizacją, to jestem pewny, że wygadali to też wielu innym osobom. No i takie są skutki.

Odp: Masoni potępieni! - Maciej Kamiński - 18.08.2014

Jak ja się cieszę, że należę do Kościoła narodowego i mam wylane na decyzje Pawłowego papy. Big Grin

Swoją drogą, przypomni mi ktoś, kiedy Montini przystąpił do masonów?

Z punktu widzenia Rotrii to jest sześć piszących tam osób mniej, bo nie wiem, jakim cudem Loża im szkodziła.

EDYCJA:
Cytat:działający na odrębnym forum mieli plan przejęcia władzy w Rotrii. Ostatnio był wielki news, że zebrali wystarczającą ilość kardynałów, żeby obsadzić swojego kandydata na Tronie Patriarszym. No i najwyraźniej to wyszło i się Ojciec Święty wkurzył. Tak to jest, jak się nie trzyma języka za zębami. Bo skoro masoni wygadali to mi, niezwiązanemu w żaden sposób z tą organizacją, to jestem pewny, że wygadali to też wielu innym osobom. No i takie są skutki.
Aha, teraz wszystko jasne. W takim razie papa podjął dobrą decyzję dla swojego kraju.

Cytat:Swoją drogą, przypomni mi ktoś, kiedy Montini przystąpił do masonów?
Ano przystąpił. Najwyraźniej ten dogmatyczny antymasonizm u nas, to był tylko pod publikę zagraniczną. ;-)
Z resztą, masoni tak wiele osób dodawali do swoich konferencji (nawet mnie kilka razy dodawali, ale zaraz wychodziłem Big Grin ) na GG, że jedna z tych osób powiedziała wszystko Ojcowi Świętemu. Big Grin

Cytat:"Masoneria jest instytucją żydowską, której historia, stopnie, godności, hasła i nauki są żydowskie od początku do końca."
Powszechnie wiadomo, że jesteście żydami. Tongue

Odp: Masoni potępieni! - Hewret von Thorn - 18.08.2014

W końcu Victorianie są tak porozrzucani po mikroświecie, że śmiało można by było ich porównać do Żydów.

(18.08.2014, 15:30:29)Heinrich Hewret link napisał(a): W końcu Victorianie są tak porozrzucani po mikroświecie, że śmiało można by było ich porównać do Żydów.
To też jestem żydem i jak teraz głosić antysemityzm?

Odp: Masoni potępieni! - Feliks Spirkin - 18.08.2014

(18.08.2014, 16:15:09)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): [quote author=Heinrich Hewret link=topic=1512.msg14299#msg14299 date=1408368629]
W końcu Victorianie są tak porozrzucani po mikroświecie, że śmiało można by było ich porównać do Żydów.
To też jestem żydem i jak teraz głosić antysemityzm?
[/quote]

Jesteś z Victorii?

PS: Ahhh no tak, działałeś jako Akrypa. ;D W sumie dopiero w Bialenii się dowiedziałem, że jesteś facetem. ;D