![]() |
|
W sprawie kucyków - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: W sprawie kucyków (/thread-1459.html) |
W sprawie kucyków - AndrzejSwarzewski - 20.08.2014 Krzysztof i niektórzy inni obywatele słusznie uważają, że te wszechobecne kuce trochę zaniżają poziom. Ale z drugiej strony napędzają aktywność i część obywateli chce się w to bawić. Trzeba jakoś to rozwiązać, aby obie strony były zadowolone.Ja podam swoją propozycję, choć oczywiście jak ktoś ma lepszą, to niech napisze. Proponuję utworzenie samorządu w którym skupiałyby się te wszystkie kuce. Tam mogliby zrobić sobie to Ponyville i resztę "głupot". Padł pomysł zrobienia tego w Dżamahirijji i Jahołdzie (połączenie tych regionów), co popieram. Obecnie regiony są nieklimatyczne i nudne, od czasu odejścia Feliksa z Jahołdy. Kuce mogą to zmienić. A równocześnie te tematy przestałyby odstraszać potencjalnych poważnych obywateli z działów centralnych. Co sądzicie? Odp: W sprawie kucyków - Feliks Spirkin - 20.08.2014 Tak jest! Niech żyje obecny prezydent! Powiem Wam szczerze, że region gdzie będą mieszkać kuce już bardziej nie zaszkodzi Bialenii, a tylko może pomóc.
Odp: W sprawie kucyków - Ali ibn Abi Talib - 20.08.2014 Dokładnie Dzięki Kucykom będziemy bardziej atrakcyjni w świecie.
Odp: W sprawie kucyków - AndrzejSwarzewski - 20.08.2014 Uważam, że nic nie stoi na przeszkodzie, aby Bialenia była równocześnie państwem wysoce cywilizowanym i mikroświatowym centrum zabawnych ludzi lubiących się oryginalnie bawić. Po prostu obie strony muszą iść na kompromisy. Zwolennicy wysokiego poziomu muszą zaakceptować oryginalne avatary kuców, a kuce muszą zaakceptować, żeby w centrali trzymać poziom.
Odp: W sprawie kucyków - Feliks Spirkin - 20.08.2014 Dlatego opcja kuców będzie popierać Andrzeja Swarzewskiego! Nie powinniśmy się zamykać na różne pomysły, bo to jest przyczyną upadku większości mikronacji. No, ale o tym pisał już kiedyś Markus Vilander. Odp: W sprawie kucyków - Ali ibn Abi Talib - 20.08.2014 Dokładnie pójście na kompromis jest najlepszym wyjście Panie Prezydencie. To dla tego (patrz avatar) Pana tak Kucyki lubią.
Odp: W sprawie kucyków - AndrzejSwarzewski - 20.08.2014 Cytat:No, ale o tym pisał już kiedyś Markus Vilander.Stawianie za wzór dawnych przywódców mikronacyjnych ma tą wadę, że jednak ich państwa upadły. :/ Choć z przesłaniem się w pełni zgadzam!
Odp: W sprawie kucyków - Antonina Haubicka - 21.08.2014 Wnioskuję, że w niedalekiej przyszłości kupię sobie kuca i będą na nim brykać, aby nie odstawać od reszty . ![]() Odp: W sprawie kucyków - AndrzejSwarzewski - 21.08.2014 (21.08.2014, 09:04:52)Antonina Haubicka link napisał(a): Wnioskuję, że w niedalekiej przyszłości kupię sobie kuca i będą na nim brykać, aby nie odstawać od reszty .Polecałbym raczej przemienić się w kuca.
Odp: W sprawie kucyków - Maciej Kamiński - 21.08.2014 Cóż, skoro wreszcie Feliks znalazł oryginalny pomysł na to, co zrobić z Jahołdą, to ja raczej nie będę (długo) oponować. Ale to już nie w tej kadencji. Swoją drogą, nie można by tego kucowego zapału wykorzystać na kolonizację Anatolii? Kuce to zamożni obywatele. Odp: W sprawie kucyków - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 21.08.2014 (21.08.2014, 10:36:10)Maciej Kamiński link napisał(a): Cóż, skoro wreszcie Feliks znalazł oryginalny pomysł na to, co zrobić z Jahołdą, to ja raczej nie będę (długo) oponować. Ale to już nie w tej kadencji.Apartheid? Kuce chcesz na inną wyspę odesłać? :'( Odp: W sprawie kucyków - Maciej Kamiński - 21.08.2014 A gdzie tam. Jak nie zechcecie, to i tak nie pójdziecie, choćbym Was przymuszał. To po prostu przekaz podprogowy (ku chwale ojczyzny). Odp: W sprawie kucyków - Kristian Arped - 21.08.2014 (21.08.2014, 10:36:10)Maciej Kamiński link napisał(a): Swoją drogą, nie można by tego kucowego zapału wykorzystać na kolonizację Anatolii? Kuce to zamożni obywatele.O, o, o. I to jest świetny pomysł.
Odp: W sprawie kucyków - AndrzejSwarzewski - 21.08.2014 Ja bym jednak polecał najpierw zaludnić Bialenię. Anatolia niech sobie będzie placem budowy, ale kuców bym tam nie zsyłał.
Odp: W sprawie kucyków - Antonina Haubicka - 21.08.2014 Cytat:Polecałbym raczej przemienić się w kuca.Prędzej transformacja w Kuca . "Moc tęczowego kryształu kuców, bądź ze mną" Odp: W sprawie kucyków - AndrzejSwarzewski - 21.08.2014 W sumie jednorożcem byś też mogła być.
Odp: W sprawie kucyków - Feliks Spirkin - 21.08.2014 A więc jak przygotowany zostanie traktat, to nasza tęczowa kraina powstanie? Odp: W sprawie kucyków - AndrzejSwarzewski - 21.08.2014 (21.08.2014, 13:42:47)Hyacinthe Molière link napisał(a): A więc jak przygotowany zostanie traktat, to nasza tęczowa kraina powstanie?Jeśli to będzie sensownie przygotowane, to zrobię wszystko, żeby powstała.
Odp: W sprawie kucyków - Ronon Dex - 21.08.2014 Tak na szybko...bo z telefonu. Jestem za opcją tej kucokrainy na Anatolii... tam jest kupa niezagospodarowanego terenu, kucomaniacy mogliby mieć krainę, gdzie urządziliby się po swojemu. Wyspa bialeńska jest zagospodarowana i nie wiem czy sens mąją zmiany... a na Anatolii, mogliby mieć te swoje Ponyville i okolice całkowicie wg swojej fantazji i z niczym by to nie kolidowało. W tym przupadku nawet bym im zrobił jakiś odpowiednio powiększony wycinek mapy po ten kucoland. Odp: W sprawie kucyków - Juan Pablo Morales - 21.08.2014 Według tych założeń? ![]() Mam nadzieję, że seńoras y seńores nie mają mi za złe, że biorę udział w dyskusji w tak ważnych ustaleniach? Będąc na Waszym miejscu wolałbym umieścić "Kucolandię" na osobnej wyspie. Nie dlatego, żeby odizolować zabawne kucyki, o nie! Po co ma ten zabawny charakter kucy kolidować z resztą, którą jak sugeruje mariscal Razorblade jest już dawno ustalona? To tylko moja sugestia, postronnego widza z innych wysp. U nas mamy nieco mniejsze (ba! nieporównywalnie )zróżnicowanie, ale na jednej z wysp (Clara Isla) mieli osiedlać się nazwijmy to brzydko "odmienni" tubylcy. W tej chwili to się nieco zatarło, ale idea faktycznie taka była...
|