![]() |
|
Historia 2149: Odyseja - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Kawiarnia Artystyczna "Kulturalna" (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-78.html) +--- Wątek: Historia 2149: Odyseja (/thread-1620.html) |
Historia 2149: Odyseja - Hewret von Thorn - 25.09.2014 Była Epopeja, było opowiadanie, czas na dramat osadzony w przyszłości. ;D Piszmy razem kosmiczną przygodę! Pamiętajcie o obowiązujących zasadach w tym gatunku literatury. Przedmowę jeszcze kiedyś się napisze... HISTORIA 2149: ODYSEJA
PROLOG
POLIN - Międzymikronacyjna przestrzeń neutralna - Sektor 0,1 Gdy nasza podróż śniła mi się po nocach, nie było tam Wroga uparcie psującego zabawę.
[b]AKT I
SCENA I Okręt badawczy typu Razorblade VII "Triumwirat" Komputer pokładowy głos Godzina 600, poniedziałek, 1 stycznia 2147 roku. Pobudka, Rommie. Wachta zaczyna się za 29 minut i 52 sekund. Na stole czeka śniadanie, Melanie zostawiła wiadomość w messengerze, kapitan chce cie widzieć o 1800 - pamiętasz o tym? Romm nieogarnięty Komputer, co proszę? Komputer pokładowy głos Widać, że oficerom zabawa sylwestrowa, choćby krótka, nie służy. Romm Wstaje z łóżka, udaje się do łazienki, zdejmuje piżamę Komputer, prysznic soniczny. Komputer pokładowy dźwięk potwierdzający głos Przyjęto. Chwilę potem, głos Masz jedno połączenie Romm Komputer, odbierz połączenie. Komandor Barcalay głos Tu Komandor Barcalay. Proszę, abyś był punktualnie w maszynowni na wachcie, sierżancie Rill. Główny inżynier Hamilton przekaże najważniejsze informacje oraz instrukcje do przygotowania nowego napędu w podróż. Liczę na ciebie, sierżancie. Jeszcze dzisiaj chcemy według planu dotrzeć na Srebrzystą Planetę w układzie Theta. Romm Przyjęto, Komandorze. Komandor Barcalay głos Aha, jeszcze jedno. Wniesiono skargę. Po spotkaniu z kapitanem proszę, abyś wstawił się w mojej kajucie o 2030. Romm Boże, za jakie grzechy!? Komandor Barcalay głos Nie dotyczy ciebie, bez odbioru Romm sam do siebie Tak czy siak, nie mam ochoty tam iść. Kończy prysznic soniczny, ubiera mundur, wychodzi z pomieszczenia łazienki. Następnie bierze jabłko z szklanej miski stojącej na szklanym stole i wychodzi ze swojej kajuty. Odp: Historia 2149: Odyseja - Kristian Arped - 25.09.2014 Przepraszam, że nie na temat, ale dzisiaj właśnie obmyślałem jak by zagrać dramat w warunkach forumowych. xD Jerzy, czytasz w mych myślach?
Odp: Historia 2149: Odyseja - Konstanty Jerzy Michalski - 25.09.2014 (25.09.2014, 17:54:39)Hugon Hewret link napisał(a): Wiecie, sto lat przy dzisiejszym tempie rozwoju techniki to dużo. Sektory są duże, podobnie jak w StarTreku. No i technika przy dzisiejszym tempie musi być za te 130 lat zaawansowana. Przy okazji, zatrzymuje chyba w dobrym momencie.Odp: Historia 2149: Odyseja - Konstanty Jerzy Michalski - 07.10.2014 Hmm? Odkop? Odp: Historia 2149: Odyseja - Maciej Kamiński - 07.10.2014 Hmmmmm, przenosiny do Kawiarni. |