Forum Republiki Bialeńskiej
Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html)
+---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html)
+----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej IX Kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-65.html)
+----- Wątek: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji (/thread-1735.html)

Strony: 1 2

Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Maciej Kamiński - 27.10.2014

Ciof!

Jako Marszałek senior zarządzam wybory na Marszałka kolejnej kadencji Parlamentu. Na zgłaszanie kandydatur (tutaj) daję posłom dobę.

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Kristian Arped - 27.10.2014

Zgłaszam kandydaturę Marcina von Primisza.

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Ronon Dex - 27.10.2014

Ponieważ Marszałek musi być osobą aktywną (nieaktywny Marszałek to coś co przetabialiśmy w poprzedniej kadencji i jak to wyszło... wiadomo) proponuję na to stanowisko właśnie Kristiana Iversena.

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Maciej Kamiński - 28.10.2014

Dobra, mamy dwóch kandydatów, żaden nie zatwierdził ani nie zablokował swojej kandydatury. Zatem, przechodzimy do głosowania, co najwyżej wybrana osoba zrzeknie się funkcji.

Głosuję ZA Kristianem.

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Ronon Dex - 29.10.2014

ZA Kristianem.

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Kristian Arped - 29.10.2014

Za Marcinem von Primiszem.

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Maciej Kamiński - 29.10.2014

Głosowanie skończy się w piątkową noc.

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - MvP - 29.10.2014

Za sobą.

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Maciej Kamiński - 29.10.2014

Michał rozstrzygnie.

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Kristian Arped - 29.10.2014

Prosiłbym o zagłosowanie na Marcina, gdyż ja, w przypadku wygranej, zrzeknę się marszałkowania i tak (realioza).

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Ronon Dex - 30.10.2014

(29.10.2014, 23:13:32)Kristian Iversen link napisał(a): Prosiłbym o zagłosowanie na Marcina, gdyż ja, w przypadku wygranej, zrzeknę się marszałkowania i tak (realioza).
Bez urazy Kristianie, ale w jakim celu to zamieszanie? Nie mogłeś tego powiedzieć w chwili gdy w dobrej wierze (bo zawsze byłeś aktywny i sumienny, a także rozsądny w wystąpieniach - a Twoja kandydatura była ukłonem w kierunku mniejszości parlamentarnej czyli JB) wysunąłem Twoją kandydaturę... zastanowilibyśmy się nad inną opcją - może któryś z nas (Maciej albo ja) by się jednak podjął funkcji, która wymaga częstych i systematycznych wizyt na Forum. Jak dla mnie trochę niepoważne podejście...

W zasadzie w obliczu takiej spóźnionej deklaracji - należałoby wybory anulować i ogłosić ponowne zgłaszanie kandydatur oraz kolejne wybory. Niech Marszałek Senior zadecyduje.

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Kristian Arped - 30.10.2014

Nie wszystko człowiek wie. Gdy tylko się dowiedziałem, iż nie będę miał czasu, to od razu powiadomiłem.

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Ronon Dex - 30.10.2014

No to czekamy na decyzję Marszałka Seniora - co z tym fantem zrobić? Bo jednak marszałkiem powinna być osoba, która ma czas na regularną obecność na Forum, aby się nie powtórzyła sytuacja z poprzedniej kadencji. A deklaracja w trakcie głosowania, że startujący jednak się wycofuje może być przesłanką do ponownych wyborów Marszałka.

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Maciej Kamiński - 30.10.2014

Marszałek senior odpowiada informacją o tym, co zrobimy.

ZAWIESZAM głosowanie. Wracamy do zgłaszania kandydatur. Przyjęto rezygnację Kristiana. W związku z tym, że ludu brak, zgłaszam swoją kandydaturę.

Czas na zgłaszanie kandydatur posłowie mają do jutra do 10:00. Uprzedzam, za późne zgłoszenie nie zostanie przyjęte, choćby Marszałek senior nie zamknął naboru na czas.

Potem wrócimy do głosowania, każdy poseł będzie miał okazję zmienić swój głos. Głosowanie zakończy się w sobotę o 22:00.

Ponownie zgłaszam kandydaturę Marcina.

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Maciej Kamiński - 30.10.2014

(30.10.2014, 18:06:04)Kristian Iversen link napisał(a): Ponownie zgłaszam kandydaturę Marcina.
Ale jest już zgłoszona. Wink

Ach, myślałem, że zgłaszanie kandydatur też od nowa.

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Ronon Dex - 31.10.2014

To co można głosować - czas minął?

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Maciej Kamiński - 31.10.2014

Tak, można.

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Kristian Arped - 31.10.2014

Za kandydaturą Marcina.