![]() |
|
Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html) +---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html) +----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej IX Kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-65.html) +----- Wątek: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji (/thread-1735.html) Strony:
1
2
|
Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Maciej Kamiński - 27.10.2014 Ciof! Jako Marszałek senior zarządzam wybory na Marszałka kolejnej kadencji Parlamentu. Na zgłaszanie kandydatur (tutaj) daję posłom dobę. Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Kristian Arped - 27.10.2014 Zgłaszam kandydaturę Marcina von Primisza. Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Ronon Dex - 27.10.2014 Ponieważ Marszałek musi być osobą aktywną (nieaktywny Marszałek to coś co przetabialiśmy w poprzedniej kadencji i jak to wyszło... wiadomo) proponuję na to stanowisko właśnie Kristiana Iversena. Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Maciej Kamiński - 28.10.2014 Dobra, mamy dwóch kandydatów, żaden nie zatwierdził ani nie zablokował swojej kandydatury. Zatem, przechodzimy do głosowania, co najwyżej wybrana osoba zrzeknie się funkcji. Głosuję ZA Kristianem. Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Ronon Dex - 29.10.2014 ZA Kristianem. Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Kristian Arped - 29.10.2014 Za Marcinem von Primiszem. Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Maciej Kamiński - 29.10.2014 Głosowanie skończy się w piątkową noc. Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - MvP - 29.10.2014 Za sobą. Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Maciej Kamiński - 29.10.2014 Michał rozstrzygnie. Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Kristian Arped - 29.10.2014 Prosiłbym o zagłosowanie na Marcina, gdyż ja, w przypadku wygranej, zrzeknę się marszałkowania i tak (realioza). Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Ronon Dex - 30.10.2014 (29.10.2014, 23:13:32)Kristian Iversen link napisał(a): Prosiłbym o zagłosowanie na Marcina, gdyż ja, w przypadku wygranej, zrzeknę się marszałkowania i tak (realioza).Bez urazy Kristianie, ale w jakim celu to zamieszanie? Nie mogłeś tego powiedzieć w chwili gdy w dobrej wierze (bo zawsze byłeś aktywny i sumienny, a także rozsądny w wystąpieniach - a Twoja kandydatura była ukłonem w kierunku mniejszości parlamentarnej czyli JB) wysunąłem Twoją kandydaturę... zastanowilibyśmy się nad inną opcją - może któryś z nas (Maciej albo ja) by się jednak podjął funkcji, która wymaga częstych i systematycznych wizyt na Forum. Jak dla mnie trochę niepoważne podejście... W zasadzie w obliczu takiej spóźnionej deklaracji - należałoby wybory anulować i ogłosić ponowne zgłaszanie kandydatur oraz kolejne wybory. Niech Marszałek Senior zadecyduje. Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Kristian Arped - 30.10.2014 Nie wszystko człowiek wie. Gdy tylko się dowiedziałem, iż nie będę miał czasu, to od razu powiadomiłem. Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Ronon Dex - 30.10.2014 No to czekamy na decyzję Marszałka Seniora - co z tym fantem zrobić? Bo jednak marszałkiem powinna być osoba, która ma czas na regularną obecność na Forum, aby się nie powtórzyła sytuacja z poprzedniej kadencji. A deklaracja w trakcie głosowania, że startujący jednak się wycofuje może być przesłanką do ponownych wyborów Marszałka. Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Maciej Kamiński - 30.10.2014 Marszałek senior odpowiada informacją o tym, co zrobimy. ZAWIESZAM głosowanie. Wracamy do zgłaszania kandydatur. Przyjęto rezygnację Kristiana. W związku z tym, że ludu brak, zgłaszam swoją kandydaturę. Czas na zgłaszanie kandydatur posłowie mają do jutra do 10:00. Uprzedzam, za późne zgłoszenie nie zostanie przyjęte, choćby Marszałek senior nie zamknął naboru na czas. Potem wrócimy do głosowania, każdy poseł będzie miał okazję zmienić swój głos. Głosowanie zakończy się w sobotę o 22:00. Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Kristian Arped - 30.10.2014 Ponownie zgłaszam kandydaturę Marcina. Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Maciej Kamiński - 30.10.2014 (30.10.2014, 18:06:04)Kristian Iversen link napisał(a): Ponownie zgłaszam kandydaturę Marcina.Ale jest już zgłoszona.
Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Kristian Arped - 30.10.2014 Ach, myślałem, że zgłaszanie kandydatur też od nowa. Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Ronon Dex - 31.10.2014 To co można głosować - czas minął? Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Maciej Kamiński - 31.10.2014 Tak, można. Odp: Wybór Marszałka Parlamentu IX kadencji - Kristian Arped - 31.10.2014 Za kandydaturą Marcina. |