Forum Republiki Bialeńskiej
Wykonanie kary śmierci. - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Wykonanie kary śmierci. (/thread-1758.html)

Wykonanie kary śmierci. - Ronon Dex - 01.11.2014

W jednym z tematów sądowych Andrzej wyraził wątpliwość co do wykonalności kary śmierci na klonach Grutina... Piszę to tutaj bo w Sądzie na ten temat nie możemy dyskutować z powodów oczywistych czyli obowiązującego prawa.

Nie widzę w tym problemu... po prostu wszystkie 3 konta Grutina (jedno, to pierwotne już ma - uśmierci się pozostał dwa należące do klonów) otrzymują grupę "zmarły", ze wszystkimi tego konsekwencjami. I w zasadzie wystarczy... co ten gość sobie wyczynia poza RB to nas nie interesuje, dla nas po prostu będzie trupem.

PS. Nie cytuję czy linkuję bo z telefonu w robocie nadaję.

Odp: Wykonanie kary śmierci. - AndrzejSwarzewski - 01.11.2014

Ale przydałoby się jednak zachować jakąś spójność narracyjną z Brodrią. Jeśli taka jest decyzja sądu, to niestety muszę się pogodzić z tym, że Wiktor Chruszczenko nie będzie miał wstępu do Republiki. Aczkolwiek apeluję o skazanie go na banicję (można ją nazwać wieczystą, to bez znaczenia dla mnie), a nie ogłaszanie jego śmierci, ponieważ będzie to niespójne narracyjnie z Federacją (i innymi krajami w których działa lub będzie działać Wiktor) i zwyczajnie nieprawdziwe.

Odp: Wykonanie kary śmierci. - Maciej Kamiński - 01.11.2014

Mam gdzieś zakłamaną brodryjską narrację. Za tydzień wrzucam na wszystkie te trzy konta permbana na IP i zmieniam grupę na "zmarły". Amen.
Chyba, że Janek ulituje się nad tym trollem.

Odp: Wykonanie kary śmierci. - Kristian Arped - 01.11.2014

Albo nastąpi odwołanie od wyroku. Powiadomiłem Brodryjczyków o możliwości tutaj. Swoją drogą, nikt się nie cieszy, że sądy w końcu ruszyły? Sad

Odp: Wykonanie kary śmierci. - Maciej Kamiński - 01.11.2014

(01.11.2014, 17:18:07)Kristian Iversen link napisał(a): Swoją drogą, nikt się nie cieszy, że sądy w końcu ruszyły? Sad
Przecież serduszko Ci dałem. Wink

Odp: Wykonanie kary śmierci. - AndrzejSwarzewski - 01.11.2014

Również się cieszę. Smile No i tak powinno być, a nie, że kilka miesięcy są rozpatrywane jakieś sprawy. To potwierdza, że władza ustawodawcza podjęła słuszną decyzję o reformie systemu sądów (którą gorąco popierałem) i właściwy człowiek znalazł się na właściwym stanowisku. Wreszcie. : )

Odp: Wykonanie kary śmierci. - Ronon Dex - 01.11.2014

Andrzeju... a po co nam spójność narracyjna z jakąś Brodrią? Dla nas Grutin nie żyje i tyle... Jak chce sie gdzieś bawić swoimi klonami to niech się bawi, u nas te klony uśmiercamy bo zgodnie z naszą narracją to nie jest dopuszczalne.

Co nas obchodzi narracja innych mikronacji? Nigdy nie będzie spójna... przecież nawet w kwestii tego jak wygląda mikroświat nie ma spójności, nie ma spójności praktycznie w niczym, to co przeszkadza, że gdzieś tam nie będzie spójności z klonami Grutina...

W zasadzie wyrok (wydanie i wykonanie) kończy wreszcie problem Grutina u nas.... to co wypisuje się w Brodrii i ile tam jest klonów i kogo to nas w zasadzie nie obchodzi. Przecież "to ich cyrk i ich małpy" - nie zabraniamy im się u siebie bawić klonami. Zresztą chyba akurat narraacja Brodrii większego znaczenia dla nas nie ma.

Ach Macieju. Myślałem, iż cieszysz się z, być może, bycia katem. Big Grin

Odp: Wykonanie kary śmierci. - Ronon Dex - 01.11.2014

Kristian... ile razy można prosić o nie linkowanie do tej całej Brodrii - nie dość, że pewnie na forum i tak to mają poukrywane to jeszcze ten link prowadzi do jakiejś strony o2 - Newsy i Rozrywka. W kwestii Brodrii trzeba się posługiwać cytatami.

Ach, przepraszam najmocniej. No to cytuję swoją wypowiedź:
[quote]
Ambasada Republiki Bialeńskiej we Federacji Brodryjskiej

Przypomina się Ekscelencji Wiktorowi Chruszczence o możliwości odwołania się od dwóch wyroków: w tej oraz w tej sprawie. Przypomina się również Ekscelencji Fiodorowi Dostojewskiemu o możliwości wygłoszenia mowy końcowej w tej rozprawie.

(-) Kristian Iversen

Odp: Wykonanie kary śmierci. - Konstanty Jerzy Michalski - 01.11.2014

Ale, Brodyjska narracja też ma konflikty. Na przykład, Facibeni w Skarlandzie wciąż żyje, tymczasem w Brodrii nie żyje. Czy to logiczne? Tak więc, ja jestem za wykonaniu kary śmierci na Grutinie, przy czym, ma prawo się odwołać. Jak się nie odwoła, to au revoir.

Odp: Wykonanie kary śmierci. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 01.11.2014

Cytat:Ale, Brodyjska narracja też ma konflikty. Na przykład, Facibeni w Skarlandzie wciąż żyje, tymczasem w Brodrii nie żyje. Czy to logiczne? Tak więc, ja jestem za wykonaniu kary śmierci na Grutinie, przy czym, ma prawo się odwołać. Jak się nie odwoła, to au revoir.

Z Ekscelencją Facibenim sprawa ma się, mimo wszystko troszkę inaczej. Wszak umarł on w Bazylice Laterańskiej owego feralnego dnia. Owa postać w Skarlandzie (nawet gdyby "sterowała" nią ta sama osoba co Ekscelencją Facibenim) nie jest Facibenim.

Co do Grutina, skoro ma prawo się odwołać niechaj to robi Wink. Jeśli nie (choć będzie to absurdalne) - zabijajcie.