Forum Republiki Bialeńskiej
Wniosek o przyjęcie do służby - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html)
+--- Dział: Siły Zbrojne Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-27.html)
+---- Dział: Dowództwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-261.html)
+----- Dział: Kancelaria Dowództwa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-262.html)
+----- Wątek: Wniosek o przyjęcie do służby (/thread-1774.html)

Wniosek o przyjęcie do służby - Morgan van Bone - 02.11.2014

Proszę o przyjęcie mnie do służby w Siłach Zbrojnych Republiki Bialeńskiej.

Odp: Wniosek o przyjęcie do służby - Ronon Dex - 02.11.2014

A dowiemy się coś bliżej na temat jakiś konkretnych zainteresowań wojskowych kandydata? - pomoże to podjąć decyzję i ewentualnie wyznaczyć charakter służby.

Odp: Wniosek o przyjęcie do służby - Morgan van Bone - 02.11.2014

Mógłbym być kapelanem wojskowym. Z chęcią służyłbym w Siłach Powietrznych, gdzie mógłbym wykonywać polecenia wg życzenia Dowództwa.

Odp: Wniosek o przyjęcie do służby - Ronon Dex - 02.11.2014

Siły Zbrojne RB są i będą neutralne światopoglądowo (przynajmniej dopóki ja nimi kieruję) i nie ma w nich miejsca dla kapelanów itp.

Natomiast nic nie stoi na przeszkodzie by w tak kameralnym gronie pełnić dwie i więcej niezależnych funkcji, oczywiście jeżeli sami potrafimy sobie pewne kwestie rozdzielić (ja łączę dzialność biznesową, z wojskową i posłowaniem - choć armia jako taka jest również politycznie neutralna... wykonuje polecenia aktualnego Prezydenta). Możesz być więc sobie hierarchą w jakimś związku wyznaniowym i jednocześnie zupełnie niezależnie żołnerzem, oczywiście w armii nie wolno Tobie prowadzić jakiejkolwiek indoktrynacji religijnej.

A na jakim stanowisku w lotnictwie byś sie widział? Masz jakieś specjalne zainteresowania lotnicze czy wirtualno-lotnicze? Oczywiście najpierw musisz uzyskać obywatelstwo.

Odp: Wniosek o przyjęcie do służby - Morgan van Bone - 04.11.2014

Niegdyś interesowałem się wykorzystaniem strategicznych rakiet balistycznych dalekiego zasięgu. Czy Bialenia dysponuje takim sprzętem?

(02.11.2014, 21:34:49)Krzysztof Razorblade link napisał(a): Siły Zbrojne RB są i będą neutralne światopoglądowo (przynajmniej dopóki ja nimi kieruję) i nie ma w nich miejsca dla kapelanów itp.

Jeżeli są neutralne światopoglądowo, to powinno być w nich miejsce dla kapelanów wszelkich wyznań.

Odp: Wniosek o przyjęcie do służby - Ronon Dex - 04.11.2014

(04.11.2014, 00:22:42)Morgan van Bone link napisał(a): Niegdyś interesowałem się wykorzystaniem strategicznych rakiet balistycznych dalekiego zasięgu. Czy Bialenia dysponuje takim sprzętem?
Bardzo dobrze... ponieważ w trakcie najbliższej tury modernizacji w armii (planowana na II połowę listopada - bo wtedy będę miał luźne dwa tygodnie) zamierzam właśnie wprowadzić do uzbrojenia rakiety balistyczne. Skoro państwo posiada zaawansowaną technikę kosmiczną to dorosło do tego by mieć takie uzbrojenie.

Z chwilą gdy uzyskasz obywatelstwo - zostaniesz do armii przyjęty, a w przyszłości gdy ruszy wspomniana kwestia rakiet balistycznych, będziesz miał okazje się wykazać i otrzymać odpowiednie stanowisko.

(04.11.2014, 00:44:08)Morgan van Bone link napisał(a): [quote author=Krzysztof Razorblade link=topic=1859.msg18371#msg18371 date=1414956889]
Siły Zbrojne RB są i będą neutralne światopoglądowo (przynajmniej dopóki ja nimi kieruję) i nie ma w nich miejsca dla kapelanów itp.
Jeżeli są neutralne światopoglądowo, to powinno być w nich miejsce dla kapelanów wszelkich wyznań. [/quote]
Nie - neutralność światopoglądowa armii polega na tym, że w ogóle nie ma ona związku i nie zajmuje się tym jaki prywatny światopogląd mają w niej służący. Po służbie mogą sobie nawet czary uprawiać i nic armii do tego (pod warunkiem, że prawa nie łamią). W trakcie służby natomiast nie ma na to miejsca. Kwestie światopoglądowe (w tym religijne) są sprawą prywatną czy wręcz osobistą - dopóki nie przeszkadza to w służbie to armii nic do tego. Natomiast jakakolwiek indoktrynacji religijnej w armii RB nie było i nie będzie... tym samym nie będzie w niej żadnych kapelanów i innych szamanów czy czarowników.

Kwestia przedstawicieli związków religijnych może być brana pod uwagę tylko w czasie wojny, zresztą jako elementu związanego ze służbami tyłowymi zajmującymi się pochówkiem itd. Tyle, że  bynajmniej nie są do tego potrzebni kapelani (żołnierze), w tyłowych służbach pomocniczych można zatrudniać personel cywilny.

Uzyskałem obywatelstwo.

Odp: Wniosek o przyjęcie do służby - Ronon Dex - 04.11.2014

Sprawa zostanie załatwiona dziś wieczorem lub jutro rano... do wieczora w pracy siedzę i telefonu nadaję. Proszę o cierpliwość... real nie ma litości.

Odp: Wniosek o przyjęcie do służby - Morgan van Bone - 05.11.2014

Czy nadal mam szansę na przyjęcie do służby?

Odp: Wniosek o przyjęcie do służby - Ronon Dex - 05.11.2014

(05.11.2014, 15:26:54)Morgan van Bone link napisał(a): Czy nadal mam szansę na przyjęcie do służby?

Tak - zostaniesz przyjęty... chwila cierpliwości (niestety realioza).

Odp: Wniosek o przyjęcie do służby - Iwan Pietrow - 04.06.2015

Zgłaszam chęć wstąpienia w struktury Wojsk Lądowych armii Republiki Bialeńskiej na zasadzie służby kontraktowej. Czy w jednostkach pancernych są jakieś wolne miejsca?

Odp: Wniosek o przyjęcie do służby - AndrzejSwarzewski - 04.06.2015

Są, oczywiście.

Odp: Wniosek o przyjęcie do służby - Iwan Pietrow - 04.06.2015

Dobrze, to w takim razie z miłą chęcią wstąpię do tegoż rodzaju wojsk. Czy wymagane jest jakieś wstępne szkolenie?

Odp: Wniosek o przyjęcie do służby - Iwan Pietrow - 05.06.2015

Mogę dodać, że mam pewne doświadczenie w kwestiach v-wojskowości. W Hasselandzie pełnię funkcję Inspektora Wojsk Lądowych w stopniu pułkownika. Również pobierałem nauki od Marszałka Razorblade'a. Niemniej do działania jestem gotów i jeżeli będę musiał odbyć staż kandydacki, to zapewniam, że nie będę miał z tym problemu.

Odp: Wniosek o przyjęcie do służby - Eddard Noqtern - 05.06.2015

Myślę, że nie powinno się łączyć funkcji wojskowych w dwóch państwach. To powinno być wręcz zabronione. Proszę przemyśleć swoje zdanie.

Odp: Wniosek o przyjęcie do służby - AndrzejSwarzewski - 06.06.2015

(05.06.2015, 17:19:27)Eddard Noqtern link napisał(a): Myślę, że nie powinno się łączyć funkcji wojskowych w dwóch państwach. To powinno być wręcz zabronione. Proszę przemyśleć swoje zdanie.
Ale w krajach sojuszniczych to nie jest aż takie złe. Wink

Odp: Wniosek o przyjęcie do służby - Thomas von Lisendorff - 09.06.2015

Kto jest obecnie Naczelnym Wodzem Sił Zbrojnych Bialenii ?

Odp: Wniosek o przyjęcie do służby - Maciej Kamiński - 09.06.2015

(09.06.2015, 10:36:16)Thomas van der Lis link napisał(a): Kto jest obecnie Naczelnym Wodzem Sił Zbrojnych Bialenii ?
Najwyżej w drabince stoi Hugon.