![]() |
|
Mała historia polityczna Bialenii - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Mała historia polityczna Bialenii (/thread-1861.html) |
Mała historia polityczna Bialenii - Kristian Arped - 11.11.2014 Z nudów zrobiłem sobie dwa wykresy, jeden to wyniki wyborów parlamentarnych, drugi prezydenckich. I tak - wiem. Do czytelnych to one nie należą. ![]() ![]() Wyniki wyborów parlamentarnych ![]() Wyniki wyborów prezydenckich - wcięło trzecie wybory Odp: Mała historia polityczna Bialenii - AndrzejSwarzewski - 11.11.2014 Nawet ciekawe podsumowanie. Dużo partii i komitetów już mieliśmy w swojej historii, wielu kandydatów na prezydenta. Powoli tworzy się nasza historia, już przestajemy być "świeżakiem" w polskim mikroświecie.
Odp: Mała historia polityczna Bialenii - Kristian Arped - 11.11.2014 A teraz liczba obywateli: ![]() Odp: Mała historia polityczna Bialenii - MvP - 11.11.2014 (11.11.2014, 17:53:08)Kristian Iversen link napisał(a): A teraz liczba obywateli: Hmmm to jest jeszcze ciekawsze.
Odp: Mała historia polityczna Bialenii - Maciej Kamiński - 11.11.2014 W trzecich wyborach o ile pamiętam też wygrał bez kontrkandydata Andrzej. A sam wątek wyjątkowo miły jest memu biurokratycznemu sercu, propsuję. <3 Rób więcej wykresów.
Odp: Mała historia polityczna Bialenii - Kristian Arped - 11.11.2014 (11.11.2014, 18:33:28)Maciej Kamiński link napisał(a): W trzecich wyborach o ile pamiętam też wygrał bez kontrkandydata Andrzej.Dodane. Cytat:A sam wątek wyjątkowo miły jest memu biurokratycznemu sercu, propsuję. <3 Rób więcej wykresów.Będę aktualizował co wybory.
Odp: Mała historia polityczna Bialenii - Kristian Arped - 11.11.2014 Nie ma to jak robić wszystko, by nie wziąć się za coś pożytecznego. :| Odp: Mała historia polityczna Bialenii - Maciej Kamiński - 11.11.2014 (11.11.2014, 20:25:46)Kristian Iversen link napisał(a): Nie ma to jak robić wszystko, by nie wziąć się za coś pożytecznego. :|Powinno być Zuzanna Ossolińska/Feliks Spirkin i przy MSZ w rządzie Immanuela Hugon Hewret/Tobiasz von Richtoffen. Ale jak mniemam to przez brak miejsca. I czemu w I kadencji Immanuel ma też tekę promocji? Odp: Mała historia polityczna Bialenii - Kristian Arped - 11.11.2014 Ponieważ był MSZ i Promocji, z tego, co pamiętam. Poza tym, brałem tylko rządy w chwili ich inauguracji (z wyjątkiem ostatniego, dla Krzysia zrobiłem wyjątek). Odp: Mała historia polityczna Bialenii - AndrzejSwarzewski - 11.11.2014 Widać, że rządy są w większości eksperckie. Krzysztof, poza pierwszą kadencją, zawsze jest MON. Dopóki MG istniało, to zawsze Janek stał na czele. W MSW Martin i Maciej się wymieniali. W MSZ, poza kilkoma wyjątkami, króluje Konstanty. No a głównym administratorem jest Hewret, bez względu na to, jak akurat nazywa się jego ministerstwo i czy w ogóle istnieje. To pokazuje, że przeważnie wygrywa profesjonalizm nad osobistymi antypatiami i znajomościami. I bardzo dobrze.
Odp: Mała historia polityczna Bialenii - Kristian Arped - 06.12.2014 Przedsmak dla Macieja: ![]()
Odp: Mała historia polityczna Bialenii - AndrzejSwarzewski - 06.12.2014 Co kryje się pod hasłem "procentowa zmiana liczby obywateli"? Odp: Mała historia polityczna Bialenii - Maciej Kamiński - 06.12.2014 (06.12.2014, 17:18:28)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Co kryje się pod hasłem "procentowa zmiana liczby obywateli"?Wyższa matematyka. :
Odp: Mała historia polityczna Bialenii - Hewret von Thorn - 06.12.2014 (06.12.2014, 17:18:28)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Co kryje się pod hasłem "procentowa zmiana liczby obywateli"? Sam bym się zastanawiał. Choć biorąc na moją logikę może to oznaczać wzrost lub spadek procentowy nowej (następnej) w stosunku do poprzedniej wartości. Odp: Mała historia polityczna Bialenii - Kristian Arped - 06.12.2014 Formuła prosta: Kod: =(B3-B2)/B2
Odp: Mała historia polityczna Bialenii - MvP - 06.12.2014 Ten majowy peak to RLS, ale ten lutowy? Jahłoda? Odp: Mała historia polityczna Bialenii - Kristian Arped - 06.12.2014 Początek marca, wzrost o ponad 71% (z 7 na 12). xD Odp: Mała historia polityczna Bialenii - Kristian Arped - 09.12.2014 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Odp: Mała historia polityczna Bialenii - Maciej Kamiński - 10.12.2014 Bialenia nigdy nie miała 30 obywateli. Zapomniałeś odrzucić powtarzające się nazwiska z listy w Pałacu.
Odp: Mała historia polityczna Bialenii - Kristian Arped - 10.12.2014 Patrzyłem tylko na listę - nie oceniałem jej, złotko. :* |